Test av Spabad

Basert på åtte eksperttester og anmeldelser

Et spabad kan være et riktig så hyggelig innslag i hverdagen. Hvis du ikke har lyst eller mulighet til å ha et plassbygd spabad, kan du alltid kjøpe en oppblåsbar variant, som er det vi har valgt å fokusere på i denne testen.

Vi har vurdert ni forskjellige modeller i tre priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har sett på følgende aspekter i vurderingen vår:

  • Plass
  • Vanntemperatur
  • Volum i liter
  • Ekstrafunksjoner
  • Håndtering
  • Hvor enkel installasjonen er
  • Design

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet blir best i test. Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet blir beste budsjett-spabad, og Mspa Tekapo Delight blir beste premium-spabad.

97
92
83

Derfor er Bestway Lay-z Spa Honolulu Airjet det beste spabadet

Mspa Nest M-001LS, Bestway Lay-z Spa Honolulu Airjet og Bestway Lay-z Spa Hawaii Airjet

Derfor er Bestway Lay-z Spa Honolulu Airjet det beste spabadet

Bestway Lay-z Spa Honolulu er beste spabad i mellomklassen. Det er romslig, har et høyt antall dyser og blir av kjøpere beskrevet som enkelt å håndtere og med god byggekvalitet.

Mspa Nest M-001LS er den minste av de tre modellene i denne prisklassen, men det har fortsatt et par praktiske funksjoner som gjør håndteringen litt enklere.

Bestway Lay-z Spa Hawaii Airjet er en litt mindre modell enn slektningen Bestway Lay-z Spa Honolulu Airjet og er firkantet i stedet for rund. Det er enkelt å montere, men noen av dem som har kjøpt det, opplever byggekvaliteten som under standard.

Funksjoner og plass

Hvis vi ser på plassen, er Mspa Nest M-001LS den klart minste modellen av disse tre. Det har et volum på bare 550 liter og har bare to sitteplasser. Selvfølgelig kan dette være tilstrekkelig, avhengig av behovene dine. Bestway Lay-z Spa Honolulu Airjet og Bestway Lay-z Spa Hawaii Airjet har begge seks sitteplasser, men Honolulu rommer en større mengde.

Bestway Lay-z Spa Hawaii Airjet er den eneste av disse tre modellene som er firkantet, hvis det skulle være noe som passer deg bedre. Ingen av dem har noe tilbehør ut over det vanlige, men ting som pumper, filtre og bassengtrekk er vanligvis inkludert.

97
90
87

Derfor er Bestway Lay-z Spa Palm Springs Airjet det beste budsjettspabadet

Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet, Bestways Lay-z Spa Miami Airjet og Bestway Lay-z Spa Riviera Airjet

Derfor er Bestway Lay-z Spa Palm Springs Airjet det beste budsjettspabadet

Bestway Lay-z Spa Palm Springs Airjet er etter vår mening det beste spabadet i denne prisklassen. Det utmerker seg hovedsakelig ved den gode plassen og et høyt antall dyser.

Bestway Lay-z Spa Riviera har lignende mål og rommer litt mer vann, men har færre dyser. Noen kjøpere mener at kvaliteten på produktet ikke er den beste.

Bestway Lay-z Spa Miami Airjet er generelt sett den billigste modellen, men den er også mindre og har det laveste antall jetdyser av de tre modellene i denne kategorien. En tester mener at antall dyser er bra i forhold til volumet, men at Miami ikke er så romslig som man kanskje kan tro.

Funksjoner og plass

Alle de tre modellene har det til felles at de har medfølgende filtreringssystem og pumper for selve karet, samt en tidtaker for oppvarmingen. De har også til felles at vannet varmes opp til 40 grader, og at de kan kobles til stikkontakter med en spenning på mellom 220 og 240 volt.

Bestway Lay-z Spa Miami Airjet har det laveste antall jetdyser og har bare plass til fire personer. Bestway Lay-z Spa Palm Springs Airjet og Bestway Lay-z Spa Riviera rommer begge seks personer og har henholdsvis 120 og 87 jetdyser.

97
94
94

Derfor er Mspa Dekapo Delight det beste premium-spabadet

Mspa Tekapo Delight, Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet og Mspa Mont Blanc

Derfor er Mspa Dekapo Delight det beste premium-spabadet

Mspa Dekapo Delight er et romslig spabad med mange jetdyser, som dessuten er enkelt å håndtere og tåler kaldere temperaturer. Vi kårer det derfor til best i test i premium-prisklassen.

Den dyrere søskenmodellen Mspa Mont Blanc får i en test ros for sin stabile konstruksjon og pene design. Den høyere prisen er imidlertid vanskelig å rettferdiggjøre, og det oppleves også som noe overfylt hvis man sitter for mange i det.

Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet er mindre og har færre jetdyser enn de to andre modellene i denne prisklassen. Det har også et pent design og tåler å stå utendørs selv om vinteren.

Funksjoner og plass

Bestways hevder at Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet har plass til opptil syv personer, men en beskjeden diameter på 180 cm gjør at det føles overfylt hvis man sitter så mange sammen. Både Mspa Tekapo Delight og Mspa Mont Blanc har plass til seks personer, men én tester konkluderer med at det det blir overfylt med seks personer i Mspa Mont Blanc.

Alle tre modellene har innebygd frostsikring, slik at de kan stå utendørs selv i minusgrader uten å ta skade. Mspa oppgir at Mspa Mont Blanc og Mspa Tekapo Delight kan opprettholde temperaturen i vannet selv ved 10 minusgrader, og at de fleste tåler 30 minusgrader.