Test av Spabad

Basert på åtte eksperttester og anmeldelser

Et spabad kan være et riktig så hyggelig innslag i hverdagen. Hvis du ikke har lyst eller mulighet til å ha et plassbygd spabad, kan du alltid kjøpe en oppblåsbar variant, som er det vi har valgt å fokusere på i denne testen.

Vi har vurdert ni forskjellige modeller i tre priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har sett på følgende aspekter i vurderingen vår:

  • Plass
  • Vanntemperatur
  • Volum i liter
  • Ekstrafunksjoner
  • Håndtering
  • Hvor enkel installasjonen er
  • Design

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet blir best i test. Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet blir beste budsjett-spabad, og Mspa Tekapo Delight blir beste premium-spabad.

99
93
83

Derfor er Bestways Lay-z St Moritz Airjet det beste spabadet

Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet, Bestways Lay-z Spa Saint Tropez og Mspa Nest M-001LS

Derfor er Bestways Lay-z St Moritz Airjet det beste spabadet

Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet er det beste spabadet i mellomklassen. Det er veldig romslig, har et høyt antall jetdyser og beskrives av kjøpere som lett å håndtere og av god byggekvalitet.

Mspa Nest M-001LS er den minste av de tre modellene i denne prisklassen, men har likevel et par praktiske funksjoner som letter håndteringen en del.

Bestways Lay-z Spa Saint Tropez er en mindre modell enn Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet, men til gjengjeld har den et medfølgende tilbehør som Lay-z Spa St Moritz Airjet mangler, og som kan være praktisk i enkelte henseender.

Funksjoner og plass

Hvis du kjøper Bestways Lay-z Spa Saint Tropez, får du et utvalg av tilbehør som er ganske standard for spabad fra Bestways, som for eksempel en pumpe og et bassengdeksel, men du får også med en LED-lampe. Denne er vanntett og kan dessuten flyte, så det er bare å slå den på og legge den i badet, noe som er praktisk hvis det er mørkt ute. Den kan dessuten lyse i flere forskjellige farger.

Bestways Lay-z Spa St Moritz er den modellen i denne prisklassen som har plass til flest personer. Ifølge produsenten får fem til syv personer plass, og flere kjøpere forteller at man uten problemer får plass til seks personer. Noen lurer til og med på om det kan være mulig å presse inn åtte personer om nødvendig.

Mspa Nest M-001LS er en modell som er bygget for kun å romme to personer. Dette betyr også at det er et ganske kompakt spabad, noe som er praktisk hvis du har begrenset med uteareal. Hvis du ikke trenger mer enn to sitteplasser, kan det duge, men det finnes andre modeller med et lignende prisbilde som kan romme flere.

97
90
90

Derfor er Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet det beste budsjett-spabadet

Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet, Bestways Lay-z Spa Miami Airjet og Bestways Lay-z Spa Vegas

Derfor er Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet det beste budsjett-spabadet

Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet er etter vår mening det beste spabadet i denne prisklassen. Det utmerker seg først og fremst ved den gode plassen og det høye antallet jetdyser.

Bestways Lay-z Spa Vegas har lignende mål og rommer noe mer vann, men har færre jetdyser. Mange kjøpere mener likevel at det holder god kvalitet.

Bestways Lay-z Spa Miami Airjet er den generelt sett billigste modellen, men den er også mindre og har det laveste antall jetdyser av de tre modellene i denne kategorien. Én tester mener at antallet dyser er bra i forhold til volumet, men at Miami ikke er så romslig som man kanskje tror.

Funksjoner og plass

Alle tre modellene har det til felles at de har et inkludert filtreringssystem og pumper for selve karet, samt at de har en timer for oppvarmingen. De har også til felles at vannet varmes opp til 40 grader, og at de kan kobles til stikkontakter med spenning på mellom 220 og 240 volt.

Bestways Lay-z Spa Miami Airjet har det laveste antallet jetdyser og har også bare plass til fire personer. Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet og Bestways Lay-z Spa Vegas har plass til seks personer og har henholdsvis 120 og 87 jetdyser.

97
94
94

Derfor er Mspa Dekapo Delight det beste premium-spabadet

Mspa Tekapo Delight, Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet og Mspa Mont Blanc

Derfor er Mspa Dekapo Delight det beste premium-spabadet

Mspa Dekapo Delight er et romslig spabad med mange jetdyser, som dessuten er enkelt å håndtere og tåler kaldere temperaturer. Vi kårer det derfor til best i test i premium-prisklassen.

Den dyrere søskenmodellen Mspa Mont Blanc får i en test ros for sin stabile konstruksjon og pene design. Den høyere prisen er imidlertid vanskelig å rettferdiggjøre, og det oppleves også som noe overfylt hvis man sitter for mange i det.

Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet er mindre og har færre jetdyser enn de to andre modellene i denne prisklassen. Det har også et pent design og tåler å stå utendørs selv om vinteren.

Funksjoner og plass

Bestways hevder at Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet har plass til opptil syv personer, men en beskjeden diameter på 180 cm gjør at det føles overfylt hvis man sitter så mange sammen. Både Mspa Tekapo Delight og Mspa Mont Blanc har plass til seks personer, men én tester konkluderer med at det det blir overfylt med seks personer i Mspa Mont Blanc.

Alle tre modellene har innebygd frostsikring, slik at de kan stå utendørs selv i minusgrader uten å ta skade. Mspa oppgir at Mspa Mont Blanc og Mspa Tekapo Delight kan opprettholde temperaturen i vannet selv ved 10 minusgrader, og at de fleste tåler 30 minusgrader.