Köksassistent

Test av kjøkkenassistent

Basert på 8 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi kjøkkenassistentene

En kjøkkenassistent er en maskin som kan hjelpe deg med mange forskjellige typer kjøkkenarbeid. Enten det handler om å lage pannekakerøre, piske krem eller elte deig, kan maskinen være til god hjelp. Noen modeller kan gjøre mye mer enn dette, avhengig av hvilket tilbehør som er tilgjengelig.

Vi har sammenlignet 9 forskjellige produkter i 3 prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har tatt hensyn til følgende aspekter i vurderingen vår:

  • Bollens størrelse
  • Motoreffekt
  • Antall valgbare hastigheter
  • Om maskinen har en pulsfunksjon
  • Maskinens mål og vekt
  • Maskinens ytelse ved forskjellige typer oppgaver
  • Inkludert tilbehør

Innhold

Testvinner

Vi har kåret 3 testvinnere – mellomklasse-kjøkkenassistenten Kenwood Chef XL KVL4100 blir best i test. Bosch MUM48R1 blir beste budsjettkjøkkenassistent, og Kenwood Major KMM770 blir beste premiumkjøkkenassistent.

93
84
73

Derfor er Bosch MUM48R1 den beste budsjettkjøkkenassistenten

Bosch MUM48R1, Morphy Richards 400405 og Russell Hobbs Desire 23480

Derfor er Bosch MUM48R1 den beste budsjettkjøkkenassistenten

Vår testvinner blir Bosch MUM48R1 , som havner øverst på pallen i denne prisklassen blant annet på grunn av sin gode motoreffekt og det faktum at den har visse medfølgende tilbehør som gjør at den kan fungere som en foodprosessor. Den er også relativt kompakt og har en generøs bolle.

Russell Hobbs Desire 23480 har en solid bolle og det medfølgende tilbehøret du kan forvente deg, og litt til. Effekten er god, og den får ros i en test for hvor godt den presterer.

Morphy Richards 400405 har sitt fremste salgsargument i det faktum at hele maskinen kan felles sammen for enklere oppbevaring. Den er imidlertid sparsom når det gjelder funksjoner, og motoreffekten gjør at den ikke klarer tyngre oppgaver.

Kapasitet og tilbehør

Bosch MUM48R1 har en bolle som rommer hele 3,9 liter, noe som burde være mer enn nok for de fleste. Den har også medfølgende tilbehør til for eksempel å rive og skive grønnsaker, på samme måte som man gjør med en foodprosessor. I tillegg har den foruten grov visp og eltekrok en medfølgende ballongvisp.

Med Russell Hobbs Desire 23480 får du med en eltekrok, en visp og en mikser, og dessuten en blenderkanne monteres oppå maskinen. En tester berømmer den for hvor godt den presterer, men han mener også at blenderkannen ikke er helt optimal på å hakke ting.

Morphy Richards 400405 plasserer seg i midtsjiktet når det gjelder kapasitet, med en bolle på 3,5 liter. Som på Bosch MUM48R1 inngår et par grove visper, et par ballongvisper og et par eltekroker. Det medfølger også et lokk som du kan legge over maskinen i sammenlagt modus.

Funksjoner

Morphy Richards 400405 har den svakeste motoren av de tre, med en effekt på bare 300 watt. Det er ikke katastrofalt lavt, men det betyr at det er enkelte tyngre oppgaver den ikke klarer. Morphy Richards mener for eksempel at man ikke kan lage deig til brød i denne maskinen. Ellers har Morphy Richards 400405 2 forhåndsvalgte programmer, men ingen pulsfunksjon

Bosch MUM48R1 har 4 ulike hastigheter og en pulsfunksjon. En motor på 600 watt klarer det meste. Russell Hobbs Desire 23480 har 8 hastigheter å velge mellom og en god effekt på 1000 watt, men mangler pulsfunksjon.

96
94
84

Derfor er Kenwood Chef XL KVL4100 den beste mellomklasse-kjøkkenassistenten

Electrolux EKM4, Kitchenaid Classic 5K45SSE og Kenwood Chef XL KVL4100

Derfor er Kenwood Chef XL KVL4100 den beste mellomklasse-kjøkkenassistenten

Kenwood Chef XL KVL4100 tar hjem seieren i denne prisklassen. Den har en veldig romslig bolle og en kraftig motor. Den kommer bare med grunnleggende tilbehør, men maskinen er bygget på en måte som gjør det mulig å bruke et stort antall øvrig tilbehør.

Electrolux EKM4 er smart ved at den har innebygd belysning for bollen. Når vi snakker om boller, kommer denne modellen med 2 boller i forskjellige størrelser samt det vanligste tilbehøret. Effekten er god, men ikke i klasse med Kenwood Chef XL KVL4100.

Kitchenaid Classic 5K45SSE er en veldig pent designet maskin med mange valgbare hastigheter og en pulsfunksjon. Selve bollen er generøs, men mindre enn konkurrentenes. Motoren er også i det svakeste laget, men kjøperne synes den fungerer bra.

Kapasitet og tilbehør

Alle 3 maskinene leveres med det vanligste tilbehøret – en grovvisp, en ballongvisp og en eltekrok. Kenwood Chef XL KVL4100 har imidlertid et ekstra uttak oppå maskinen for mulig tilkobling av ytterligere tilbehør (som selges separat). Blant annet kan du koble til en blenderkanne eller en pastarulle.

Kenwood Chef XL KVL4100 har også den største bollen av de 3 modellene – 6,7 liter. Kitchenaid Classic 5K45SSE har en bolle på 4,3 liter, mens Electrolux EKM4 har 2 medfølgende boller – en på 2,9 liter og en på 4,8 liter.

Funksjoner

Kenwood Chef XL KVL4100 og Kitchenaid Classic 5K45SSE har ingen direkte ekstrafunksjoner, men har et godt utvalg av hastigheter, henholdsvis 8 og 10 hastigheter. Begge har også pulsfunksjon.

Electrolux EKM4 har også pulsfunksjon og dessuten 10 hastigheter å velge mellom. For å gjøre det lettere for deg å bruke maskinen har den også innebygd LED-belysning i bollen, noe som er praktisk hvis rombelysningen gjør det vanskelig for deg å se hvordan ting ser ut i bollen.

95
86
82

Derfor er Kenwood Major KMM770 den beste premiumkjøkkenassistenten

Smeg SMF01, Kitchenaid Artisan 175E og Kenwood Major KMM770

Derfor er Kenwood Major KMM770 den beste premiumkjøkkenassistenten

Kenwood Major KMM770 er vår testvinner i denne prisklassen. Den har en god ytelse, en sjenerøs stor bolle og et godt utvalg av hastigheter. Hvis det er noe du trenger som det medfølgende tilbehøret ikke kan hjelpe til med, finnes et bredt spekter av ekstra tilbehør tilgjengelig for kjøp.

Smeg SMF01 er kanskje en av de peneste kjøkkenassistentene på markedet i dag, og den har også en god ytelse. Dessverre har den en litt svakere motor enn Kenwood Major KMM77, og er også noe mer klumpete. Smeg SMF01 mangler også pulsfunksjon.

Også Kitchenaid Artisan 175E mangler pulsfunksjon, men den har på den andre siden 10 ulike hastigheter å velge mellom. Den har 2 medfølgende boller, men selv den største av disse er mindre enn bollen på Kenwood Major KMM770. Kitchenaid Artisan 175E har en litt lavere motoreffekt og har også det generelt dyreste prisbildet av de tre.

Kapasitet og tilbehør

Kenwood Major KMM770 har en bolle som rommer hele 6,7 liter, noe som er smått fantastisk og mer enn nok for de fleste brukeres behov. Smeg SMF01 har en bolle på 4,8 liter, som i seg selv ikke er noe dårlig tall. Kitchenaid Artisan 175E leveres med 2 boller – en på 4,8 liter og en på 3 liter.

Kenwood Major KMM770 og Smeg SMF01 har grovvisp, ballongvisp og eltekrok inkludert. I tillegg til disse tre kommer Kitchenaid Artisan 175E også med en grovvisp med silikonvinge, som er spesialdesignet for å komme til overalt i bollen. Du kan også kjøpe tilleggsutstyr til Kenwood Major KMM770 for forskjellige typer matlaging.

Funksjoner

Når det gjelder funksjonene, er alle 3 maskinene veldig grunnleggende. Smeg SMF01 og Kitchenaid Artisan 175E har 10 valgbare hastigheter, og Kenwood Major KMM770 har 8 forskjellige hastigheter. Kenwood Major KMM770 er imidlertid den eneste som har pulsfunksjon.