Philips Sonicare DiamondClean HX9331

Test av elektriske tannbørster

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi de elektriske tannbørstene

Tannhelse er ikke noe å slurve med. Tannleger anbefaler at man bruker en el-tannbørste for å få det beste resultatet. Det er ikke så lett som en skulle tro å gå til anskaffelse av en elektrisk tannbørste, da de finnes i mange forskjellige prisklasser og utførelser.

Vi har sett nærmere på følgende detaljer for å finne den beste elektrisk tannbørsten:

  • Ergonomi for store og små hender
  • Hvor bra den kommer til på vanskelige steder i munnen
  • Effektivitet mot plakk og bakteriebelegg
  • Renhetsfølelse
  • Antall pusseinnstillinger og andre innstillinger
  • Medfølgende børstehoder og annet tilbehør
  • Batteritid
  • Funksjoner som for eksempel innebygd display og appstøtte

De elektriske tannbørstene er delt inn i tre prisklasser: budsjett (opp til kr 700), mellom (kr 700–1400) og premium (kr 1400 og oppover). Billige modeller kan absolutt gjøre en mer enn godkjent jobb, men hvis det er slik at du ønsker deg en tannbørste med flere innstillinger eller som er praktisk å reise med, bør du vurdere en dyrere modell.

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklassetannbørsten Braun Oral-B Genius 9000 blir best i test. Philips Sonicare Easyclean HX6511 blir beste budsjettannbørste, og Philips Sonicare Diamondclean HX9331 blir beste premium-tannbørste.

94
88
87

Derfor er Braun Oral-B Genius 9000 den beste mellomklasse-tannbørste

Braun Oral-B Genius 9000, Braun Oral-B Smart 4 4000N og Philips Sonicare ProtectiveClean HX6803

Derfor er Braun Oral-B Genius 9000 den beste mellomklasse-tannbørste

Braun Oral-B Genius 9000, som er vår testvinner i denne prisklassen, er en smart bygget og velfungerende tannbørste, slik tilfellet ofte er med Oral-B. Den har flere smarte funksjoner enn billigere modeller fra Oral-B, blant annet kan den kobles til en mobilapp, og et smart reiseetui medfølger.

Et litt billigere alternativ fra Oral-B er Smart 4 4000N. Også her er det mulig å koble til en mobilapp, men en tester stiller spørsmål ved hvor godt dette fungerer, og også ved det faktum at det ikke medfølgende noen mobilholder, all den tid Braun markedsfører muligheten for å koble til en mobiltelefon.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803 får mye ros for batteritiden, som i test var lengre enn det produsenten oppgir. Testeren liker også at børsten har smarte funksjoner som hjelper deg med å holde styr på når hodet skal skiftes ut. Ved kjøp følger det imidlertid bare med ett hode.

Børsting

Oral-B Genius 9000 gir et utmerket pusseresultat og har totalt seks forskjellige børsteinnstillinger, og den har dessuten et digitalt display som viser hvilken innstilling du bruker. Hvis du vil, kan du bruke en mobilapp for å pusse enda bedre.

Oral-B Smart 4 får godkjent for hvordan den børster, men har "bare" tre forskjellige børsteinnstillinger, og i en test får den kritikk for at det er vanskelig å vite hvilken man skal bruke, siden børsten ikke har noe digitalt display. Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803 børster veldig godt og slår seg også av automatisk etter to minutter.

Batteritid

Philips oppgir at Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803 har to ukers batterilevetid, men i test varer batteriet i hele fem uker. En lampe på håndtaket blinker på forskjellige måter for å indikere hvor mye batteri som er igjen.

Selv om Oral-B Genius 9000 offisielt har et batteri for to uker, varte batteriet noen ekstra dager ut over dette i en test. Den kan dessuten lades i reiseetuiet . Smart 4 har bare en vanlig lader, men batterilevetiden er fullt godkjent.

92
91
87

Derfor er Philips Sonicare DiamondClean HX9924 den beste premium-tannbørsten

Foreo ISSA, Philips Sonicare DiamondClean HX9331 og Philips Sonicare DiamondClean HX9924

Derfor er Philips Sonicare DiamondClean HX9924 den beste premium-tannbørsten

All ære til Foreo ISSA for å være nytenkende. Utseendemessig ligner den ikke på noe vi har sett tidligere fra noen annen produsent, børstehodene varer lenge, og batteritiden er fantastisk. Det er derimot en rekke mangler i designet som trekker ned, og i de fleste testene har ikke pusseresultatet fått noe særlig smigrende omtale.

Dersom du er villig til å legge masse penger i en elektriske tannbørste for å få det aller beste, bør du vurdere Philips Sonicare DiamondClean HX9924. Den er fullstappet med innstillinger og smarte funksjoner, og ved siden av å se stilig ut pusser den veldig bra. Den er også veldig dyr, så derfor er den vanskelig å anbefale. 

Testvinneren blir istedenfor den betydelig billigere Philips Sonicare DiamondClean HX9331. Den er ikke like generøs på tilbehør og innstillinger som sin dyrere søskenmodell, men den pusser aldeles utmerket og inneholder flere smarte funksjoner.

Pussing

Philips HX9924 og Philips HX9331 bruker begge Sonicare-teknologi, som dytter vann og tannkrem inn mellom tennene for bedre rengjøring. Begge to kan kobles til en mobilapp som kan hjelpe deg med pussingen, og de har også flere ulike innstillinger.

Foreo ISSA har to ulike typer børstehoder; ett med kun børstehår i silikon og ett med vanlige børstehår i tillegg til silikon. Førstnevnte er standard og er laget for å forhindre bakterievekst og for å vare lenge. Pusseresultatet er ikke det beste, noe testene kan vitne om.

Batteritid

De fleste elektriske tannbørster på markedet i dag har batteritid på mellom en og tre uker. Foreo ISSAs batteritid på hele seks måneder er derfor meget bemerkelsesverdig. Du lader tannbørsten med en USB-ledning istedenfor med vanlig stikkontakt. Den er fulladet på en drøy time, noe som også er imponerende.

Både Philips HX9331 og Philips HX9924 varer i omtrent tre uker når de er fulladet, noe som vanligvis holder for folk flest. Den medfølgende laderen er utformet som et glass, noe som gjør den mer estetisk tiltalende enn enkelte andre ladere. Begge to kan også lades i etuiet som følger med, og dette er selvfølgelig praktisk når man er på reisefot.

90
89
83

Derfor er Philips Sonicare EasyClean HX6511 den beste budsjetttannbørsten

Braun Oral-B Vitality Cross Action, Philips Sonicare EasyClean HX6511 og Braun Oral-B Pro 3000

Derfor er Philips Sonicare EasyClean HX6511 den beste budsjetttannbørsten

Alle disse tre presterer ganske jevnt når det kommer til pussingen, men Braun Oral-B Pro 3000 får et lite pluss i margen for å ha flere pusseinnstillinger. Det som drar ned totalinntrykket mest, er spørsmålet om trykksensoren er følsom nok.

Testvinneren blir istedenfor den noe billigere elektrisk tannbørsten Philips Sonicare EasyClean HX6511, først og fremst på grunn av den imponerende lange batteritiden. Den er også enkel og solid bygget. Det som kan gjøre at den ikke tiltaler alle, er at den kun har én pusseinnstilling, og at den ikke har noen trykksensor. 

Det billigste alternativet i denne prisklassen er Braun Oral-B Vitality Cross Action. Her får du derimot akkurat det du betaler for. En tester mener at det ikke er noe feil på hvor bra den pusser, men batteritiden er ikke blant de beste, og den har kun én pusseinnstilling.

Pussing

De elektriske tannbørstene i denne prisklassen har sjeldent flere valgmuligheter på pusseinnstillinger, og det er også tilfellet med Oral-B Vitality Cross Action og Philips HX6511, som begge to kun har én innstilling. Begge to får derimot ros for at de pusser bra.

Oral-B Pro 3000 skiller seg ut ved å ha tre ulike innstillinger pluss en lampe på trykksensoren. Denne sensoren fungerer ifølge en tester ikke helt optimalt. Ellers presterer Oral-B Pro 3000 bra.

Batteritid

Under testing har Oral-B Pro 3000 vist seg å ha en fantastisk batteritid og har til og med overgått produsentens løfter. Testeren mistenker imidlertid at batteritiden vil ligge nærmere det produsenten sier, etter å ha brukt tannbørsten en liten stund. Oral-B Vitality Cross Action har en beskjeden batteritid på kun fem dager, noe som er i det minste laget hvis man er flere som deler tannbørste med ulike børstehoder.

Philips HX6511 har et utmerket batteri og skal i følge Philips holde i rundt to uker på én lading. I én test holdt batteriet til og med lengre enn det. Testpersonen mistenker også at Philips bruker en batteriteknologi som er bedre enn hva de andre produsentene vanligvis bruker.