robot mower 3999479 1921

Test av robotgressklippere

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi robotgressklipperne

Å ha en robotgressklipper hjemme kan være en enorm tidsbesparelse, da den kan holde plenen trimmet gjennom hele sommeren uten større anstrengelser fra din side. Hvilken type gressklipper du bør ha, avhenger blant annet av hvor stor plen du har, og om du for eksempel må kunne styre gressklipperen med en mobilapp.

Vi har delt inn gressklipperne i tre prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har sett på det følgende i vurderingen vår:

  • Anbefalt klippeareal
  • Maksimal helling
  • Muligheter for å justere klippehøyden
  • Lydnivå
  • Batteritid og ladetid
  • Om gressklipperen har støtte for mobilapp
  • Om gressklipperen har regnsensor
  • Robotens terrengegenskaper

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Husqvarna Automower 315X blir beste robotgressklipper i mellomklassen. Robomow RC308U blir beste robotgressklipper i budsjettklassen, og Husqvarna Automower 430X blir beste robotgressklipper i premiumklassen.

97
87
87

Derfor er Robomow RC308U den beste budsjett-robotgressklipperen

Husqvarna Automower 105, Robomow RC308U og AL-KO Robolinho 500 E

Derfor er Robomow RC308U den beste budsjett-robotgressklipperen

Robomow RC308U er vår testvinner i denne prisklassen. Den har god klippebredde, god rekkevidde og er ikke altfor høylytt. Den kan også styres med en mobilapp og har regnsensor. Den får gode anmeldelser i en test, med svært få minuspunkter.

AL-KO Robolinho 500 E får også den god omtale i en test og vurderes som å ha god klippeevne samlet sett. Klippebredden er imidlertid mindre enn med Robomow RC308U, og det samme gjelder rekkevidden, og den mangler både tilhørende mobilapp og regnsensor.

Husqvarna Automower 105 har lignende spesifikasjoner som McCulloch ROB R600, noe som gjør den til en god modell for mindre hager. Den får imidlertid ikke altfor gode vurderinger i tester, og det bemerkes hovedsakelig på evnen til å kutte vått gress og hvordan den håndterer ujevne underlag.

Klippeevne

Klippelengdene er nokså like mellom de tre modellene – de er alle i området 1,5 til 6 centimeter. Robomow RC308U har litt større spennvidde, da den kan klippe så kort som 1,5 cm og så høyt som 6 cm. AL-KO Robolinho 500 E er best i skråninger, da den klarer 45 % skråning sammenlignet med henholdsvis 36 % og 25 % for Robomow RC308U og Husqvarna Automower 105.

Også når det gjelder klippebredden, ligger Robomow RC308U i forkant. Den har en klippebredde på 28 cm, mens AL-KO Robolinho 500 E og Husqvarna Automower 105 har en klippebredde på henholdsvis 20 og 17 cm. Når det gjelder rekkevidden, anbefaler Robomow maksimalt 800 m² for RC308U, mens AL-KO Robolinho 500 E er dårligst på dette området med en rekkevidde på 500 m².

Funksjoner

Robomow RC308U er også den eneste budsjetklipperen i denne testen som kan kontrolleres med en mobilapp, noe som gjør det enkelt for deg å planlegge klippinger og se klipperens status. Robomow RC308U har dessuten regnsensor, til forskjell fra de andre to.

Alle tre gressklipperne har en løftesensor som gjør at knivene stopper hvis du løfter klipperen. Dette er en god løsning for å unngå ulykker. Robomow RC308U og Husqvarna Automower 105 har tyverialarm som gir lyd hvis noen prøver å bære dem av gårde. AL-KO Robolinho krever PIN-kode for å kunne brukes.

Beste robotgressklipperen i premiumklassen

Topp 3

95
94
89

Derfor er Husqvarna Automower 430X den beste robotgressklipperen i premiumklassen

Honda Miimo 3000, Husqvarna Automower 450X og Husqvarna Automower 430X

Derfor er Husqvarna Automower 430X den beste robotgressklipperen i premiumklassen

Husqvarna Automower 430X blir vår testvinner i denne prisklassen. Den har en utmerket rekkevidde, lavt støynivå og håndterer bratte bakker. Den klipper bra og har innebygde funksjoner for å lette navigeringen. Den har også en tilhørende mobilapp som lar deg gjøre diverse innstillinger.

Husqvarna Automower 450X er Husqvarnas flaggskipmodell. Den er nokså lik Husqvarna Automower 430X på flere måter, men har blant annet lengre batterilevetid og dermed større rekkevidde. Den har imidlertid et betydelig høyere prisbilde og må derfor se seg slått av sine billigere søskenmodeller.

Honda Miimo 3000 har samme rekkevidde som Husqvarna Automower 430X og har også den støtte for mobilapp. Den har imidlertid ingen styrekabel, og mobilappen kobler seg til gressklipperen på en måte som gjør at du ikke kan bruke mobilappen hvis du ikke er i nærheten av gressklipperen.

Klippeevne

Alle de tre gressklipperne i denne prisklassen har så godt som identiske spesifikasjoner for klippebredde, klippehøyde og hvor bratte skråninger de klarer å håndtere. Husqvarna Automower 450X har imidlertid en mye større rekkevidde enn de andre to. Alle tre har fått gode vurderinger på sine klippeegenskaper i tester.

Funksjoner

Alle tre modeller har støtte for mobilapp, men i motsetning til de to modellene fra Husqvarna kobler Hondas modell seg til gressklipperen via Bluetooth, noe som betyr at du ikke kan bruke mobilappen hvis du ikke er hjemme. Husqvarna Automower 430X og Husqvarna Automower 450X har innebygd GPS for å kunne kartlegge plenen og forenkle navigeringen.

Ingen av disse tre modellene har innebygd regnsensorer, men de er i stedet vanntette og kan klippe gress selv om det regner.

Beste robotgressklipperen i mellomklassen

Topp 3

92
92
89

Derfor er Husqvarna Automower 315X den beste robotgressklipperen i mellomklassen

Gardena Sileno+ R160Li, Robomow RS615U og Husqvarna Automower 315X

Derfor er Husqvarna Automower 315X den beste robotgressklipperen i mellomklassen

Husqvarna Automower 315X blir vår testvinner i denne prisklassen. Den har en godkjent klippebredde og kan kjøre i nokså bratte bakker. Den er dessuten stillegående og har en tilhørende mobilapp som lar deg styre gressklipperen uansett hvor du er. Et av minuspunktene med denne modellen er at den ikke har noen regnsensor.

Også Robomow RS615U er en veldig god gressklipper med smarttelefonstyring. Robomow-appen fungerer imidlertid bare om du er i nærheten av klipperen. Robomow RS615U har en veldig god klippebredde og en høyere maksimal klippehøyde enn de fleste av konkurrentene. Den er imidlertid ikke like stillegående som Husqvarna Automower 315X.

Gardena Sileno+ R160Li er derimot stillegående på nivå med Husqvarna Automower 315X og har generelt meget like spesifikasjoner. Den får derimot ikke helt overbevisende vurderinger i en test, mest på grunn av ytelsen på forskjellige typer gress.

Klippeevne

Robomow RS615U er klart best når det gjelder klippebredde, da den kan klippe 56 cm i bredden sammenlignet med 22 cm for Husqvarna Automower 315X og Gardena Sileno+ R160Li. Minste klippehøyde er den samme for alle tre, men Robomow RS615U har derimot en maksimal klippelengde på 8 cm, sammenlignet med 6 cm for de andre to.

Makshellingen er nokså lik; Gardena Sileno+ R160Li kan håndtere 35 prosent, Robomow RS615U kan håndtere 36 % og Husqvarna Automower 315X kan håndtere 40 %. Robomow RS615U og Husqvarna Automower 315X får gode testomtaler for sin klippeevne, mens Gardena Sileno+ R160Li får minus i margen for hvordan den håndterer vått gress og ujevne underlag.

Funksjoner

Alle tre modellene har støtte for styring fra mobilapp. Robomow RS615U krever imidlertid at du er innenfor rekkevidden av gressklipperens Bluetooth-sender for å kunne koble deg til mobilappen, mens Husqvarna Automower 315X og Gardena Sileno+ R160Li kan fjernstyres fra hvor som helst i verden (forutsatt at du har Internett-forbindelse, naturligvis).

Alle tre modellene har tyveribeskyttelse i form av tyverialarm og opplåsing med PIN-kode. Robomow RS615U er den eneste av de tre modellene som har regnsensor, men Husqvarna 315X og Gardena Sileno+ R160Li er vanntette og kan kjøre selv om det regner.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - April 2019
Robotgressklipper: Test av 24 modeller

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 30 robotgräsklippare

My Robot Mower
Experttest av McCulloch ROB R600

T3 - juni 2017
Experttest av McCulloch ROB R600

Digital Trends - oktober 2018
Experttest av Husqvarna Automower 315X

PC Mag - juni 2018
Experttest av Husqvarna Automower 315X

Aftonbladet - juni 2017
Experttest av sju robotgräsklippare

M3 - juni 2016
Experttest av Husqvarna Automower 450X

Les Numeriques - juni 2018
Experttest av Honda Miimo 3000