Test av vinterdresser til barn

Basert på fem eksperttester.

Det finnes i dag en lang rekke vinterplagg for barn på markedet, og utedressen er praktisk på den måten at det til forskjell fra en todelt løsning med bukse og jakke er minimal risiko for at snø kommer inn på innsiden av plagget.

En av tingene du må huske på når du kjøper utedress, er pusteevnen og fukttettheten, såkalt vannsøyle. Pusteevnen måles i antall gram fuktighet som 1 kvadratmeter materiale slipper inn over en 24-timersperiode. Vannsøyle måles i millimeter og refererer ganske enkelt til hvor mye vann et plagg kan bli utsatt for før fuktighet begynner å trenge inn.

Vi har testet ni forskjellige modeller i tre forskjellige priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har vurdert følgende:

  • Hvilket materiale utedressen er laget av
  • Hvordan den lukkes
  • Hvilke størrelser den finnes i, og hvilke aldre den passer for
  • Hvor god pusteevnen er
  • Hvor godt den tåler vann
  • Om hetten kan tas av
  • Om det finnes fotstrikker, og hvilket materiale de er laget av

Innhold

Testvinner

Vi har valgt ut tre testvinnere – Reima Stavanger blir best i test. Bergans of Norway Snötind blir beste budsjettdress, og Isbjörn of Sweden Penguin blir beste premiumdress.

95
92
90

Derfor er Bergans of Norway Snötind den beste budsjettdressen

Bergans of Norway Snötind, Didriksons Björnen og Reima Gotland

Derfor er Bergans of Norway Snötind den beste budsjettdressen

Bergans of Norway Snötind er vårt valg for beste budsjettdress. Den er behagelig for barna å ha på seg, ikke spesielt tungt og er også lett for dem å komme seg ut av. Både pusteevnen og vannavvisningsevnen er god, og den har de fleste av egenskapene som man kan forvente av en vinterdress i dag.

Didriksons Björnen er også en god utedress, som får pluss i margen for at passformen kan justeres en god del. Inntrykket trekkes imidlertid noe ned fordi den i en test vurderes ikke å ha helt optimal slitestyrke og pusteevne.

Reima Gotland beskrives som en pen utedress som er god til å holde på varmen og også holde fuktighet ute. Den oppleves imidlertid som ikke helt komfortabel å ha på seg av enkelte i testpanelet.

Passform og egenskaper

Alle tre modellene beskrives av testere som store i størrelsen i varierende grad. Spesielt oppleves Reima Gotland som stor i størrelsen, noe enkelte i Sportamores testpanel reagerer på. Didriksons Björnen er den som kan betraktes som mest "normal" i passformen.

Totalt sett er vannavvisnings- og pusteevnen god for alle tre modellene, men Didriksons Björnen får ikke mer enn middels høye vurderinger av pusteevnen hos Testfakta. Bergans of Norway Snötind har den klart høyeste verdien for pusteevne – 10 000 g/m²/24 t sammenlignet med henholdsvis 4 000 og 5 000 for Didriksons Björnen og Reima Gotland.

Alle tre har reflekser spredt ut over forskjellige deler av utedressen, og Bergans of Norway Snötind har til og med reflekser på glidelåsen. Refleksene på denne utedressen vurderes imidlertid som noe små i en test.

95
93
78

Derfor er Reima Stavanger den beste mellomklassedressen

Reima Stavanger, Lindberg Atlas og Mini Rodini Wild Duck

Derfor er Reima Stavanger den beste mellomklassedressen

Reima Stavanger er best i test blant mellomklassedressene. Den får mye ros fra testere for sin vannavstøtende evne, slitestyrke og hvor godt den holder på varmen. Minuspunktene er få, men det settes for eksempel spørsmålstegn ved hvor vanntett den er, og størrelsen på refleksene.

Også Lindberg Atlas har god vanntetthet og er dessuten utstyrt med et ekstra varmt fôr i baken og over ryggen. Den beskrives også som en veldig pen utedress, men vurderes som liten i størrelsen og er ikke forsterket over knær og rumpe.

Mini Rodini Wild Duck har et design som skiller seg ut, med en fin rosa farge. Den er imidlertid bare for de aller minste, siden den bare er tilgjengelig i små størrelser, og den mangler også noen av tingene som man ellers kan forvente av en moderne vinterdress. Den har imidlertid et par praktiske detaljer.

Passform og egenskaper

Lindberg Atlas vurderes som sagt å være noe liten i størrelsen, mens Reima Stavangers passform beskrives som "perfekt" i en test. Mini Rodini Wild Duck har ikke fått noen spesiell negativ merknad for passformen, men er som nevnt bare tilgjengelig i små størrelser.

Inntrykket av Mini Rodini Wild Duck trekkes også ned av det faktum at den mangler fotstrikker og reflekser, og den er heller ikke vanntett, bare vindtett. Lindberg Atlas og Reima Stavanger har desto bedre egenskaper i så måte, da disse modellene får mye ros for vannavvisningsevnen. Reima Stavanger får imidlertid et lite minus fra Testfakta da de opplever at skuldersømmen ikke er helt vanntett.

Når det gjelder reflekser på Lindberg Atlas og Reima Stavanger, har de reflekser på forskjellige steder, og Sportamore gir Lindberg Atlas pluss i margen for det store antallet reflekser. Reima Stavanger får en liten merknad for at den kunne hatt flere og større reflekser.

En ting som er veldig bra med Mini Rodini Wild Duck, er at den har doble glidelåser, noe som gjør det lettere å kle den på barnet.

95
91
90

Derfor er Isbjörn of Sweden Penguin den beste premiumdressen

Isbjörn of Sweden Penguin, Mini Rodini Alaska Panda og Hummel Powder/Crystal

Derfor er Isbjörn of Sweden Penguin den beste premiumdressen

Polar Bear of Sweden Penguin er best i test i premiumklassen og får mye skryt fra en rekke testere, blant annet fordi den har veldig god vannmotstand, er veldig holdbar og lett å bevege seg rundt i. Minuspunktene er ikke veldig mange, men antallet reflekser og pusteevnen er to ting som bemerkes negativt.

Mini Rodini Alaska Panda har et litt morsommere design med en hette som ser ut som hodet til en panda. Den har en rekke praktiske detaljer og får mye ros fra en tester for at den tåler fuktighet på en veldig god måte. Den har imidlertid en betydelig høyere pris enn de to andre modellene i denne prisklassen.

Inntrykket av Hummel Powder/Crystal trekkes i hovedsak ned av det faktum at det i tester bemerkes at den ikke er helt vanntett hvis den utsettes for større vannmengder, og at slitestyrken ikke er den beste. Passformen er imidlertid veldig god, og mindre mengder fuktighet er ikke noe problem, og heller ikke smuss.

Passform og egenskaper

Hummel Powder/Crystal har som sagt en veldig god passform, og også for Isbjörn of Sweden Penguin er det ingenting å kommentere negativt angående passformen. Ifølge en tester har tidligere modeller av Mini Rodinis utedresser hatt en tendens til å være store i størrelsen, men Mini Rodini Alaska Panda beskrives som klart bedre på dette området.

Isbjörn of Sweden Penguin er dessuten litt ekstra praktisk ettersom både armer og ben har såkalte "Grow cuffs" som gjør at de kan utvides og potensielt brukes av det samme barnet i enda en sesong.

For at armene skal holde seg på plass, har Hummel Powder/Crystal tommelhull, og den øvre delen av utedressen samt innsiden av kragen er foret med fleece for å sikre at barna holder seg varme selv om de skulle ligge mye på ryggen i snøen.

Mini Rodini Alaska Panda har doble glidelåser som gjør at fremsiden kan åpnes mer eller mindre helt opp, noe som gjør det lettere å kle av og på barnet.