summer 3490611 1920

Test av solkrem

Basert på 13 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi solkremene

Å beskytte huden når man er ute i solen, er ikke noe man bør ta lett på. Rødbrent hud kan være smertefullt og kan også føre til helseproblemer. I denne testen har vi delt solkremene inn i tre forskjellige grupper i henhold til solfaktor: SPF 15–20, SPF 30 og SPF 50. Vi har tatt sett på følgende aspekter i vår vurdering:

  • Grad av UV-beskyttelse
  • Om produktet er fuktighetsgivende
  • Hvilke hudtyper produktet passer for
  • Hvis solkremen er vannbestandig
  • Om solkremen har anti-aging-egenskaper
  • Hvor lett den er å påføre
  • Om den forårsaker hudirritasjon
  • Hvor lett den tas opp av huden
  • Hvor godt den beskytter mot solen

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Filorga UV-Bronze Body blir beste solkrem med SPF 30. Nivea Sun Protect & Moisture Lotion blir beste solkrem med SPF 20 eller lengre, og Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion blir beste solkrem med SPF 50.

95
94
92

Derfor er Nivea Sun Protect & Moisture Lotion den beste solkremen med SPF 15–20

Nivea Sun Protect & Moisture Lotion, Hawaiian Tropic Protective Dry Spray Oil og Biotherm Lait Solaire

Derfor er Nivea Sun Protect & Moisture Lotion den beste solkremen med SPF 15–20

Nivea Sun Protect & Moisture Lotion blir best i test i denne kategorien, delvis takket være en god beskyttelse mot UV-stråler, egnethet for en rekke hudtyper, og fordi den har flere hudpleiende egenskaper. Tilfredsheten til de som har valgt å kjøpe denne solkremen, er også svært høy.

Hawaiian Tropic Dry Spray Oil har Hawaiian Tropics karakteristiske kokosduft og har nokså høye kundevurderinger. Som Nivea Sun Protect & Moisture Lotion har den god hudbeskyttelse og passer til flere hudtyper, men har ingen anti-aging-egenskaper.

Biotherm Lait Solaire inneholder et ekstrakt av en type mikroflora som inneholder stoffer som styrker huden. Den er best egnet for sensitiv hud, men er ikke vannbestandig. Den har høy gjennomsnittlig vurdering fra kjøperne, men dessverre er den ikke spesielt billig.

Egenskaper

Nivea Sun Protect & Moisture Lotion er dermatologisk testet og er tilpasset for å motvirke solallergi. Noen solkrem kan etterlate gulaktige flekker på klær, men dette produktet er spesielt utformet for å være så lett som mulig å vaske ut og ikke etterlate flekker.

Hawaiian Tropic Protective Dry Spray Oil har i tillegg til beskyttelse mot UV-stråler også en beskyttelse mot infrarød stråling. Den er hypoallergen, inneholder gulrotekstrakt og har en antioksiderende og pleiende virkning på huden. Videre er den alkoholfri, noe som kan være verdt å huske på siden alkohol i noen tilfeller kan tørke ut huden.

Biotherm Lait Solaire inneholder et ekstrakt fra thermalplankton, som inneholder stoffer som virker pleiende for huden. Blant annet virker de beroligende og motvirker tegn på aldring. Denne solkremen er helt fri for parabener

95
94
93

Derfor er Filorga UV-Bronze Body den beste solkremen med SPF 30

Filorga UV-Bronze Body, Coola Mineral Face Cucumber Matte Finish Moisturizer og Zelens Body Defense Sunscreen

Derfor er Filorga UV-Bronze Body den beste solkremen med SPF 30

Filorga UV-Bronze Body er best i kategorien for solkremer med SPF 30. Solkremen har en rekke pleiende stoffer og gjør deg fortere brun, dog uten bruk av visse stoffer som ellers er vanlige i brun-uten-sol-produkter. Den får også utmerkede karakterer i test.

Coola Mineral Face Cucumber Matte Finish Moisturizer har høye snittkarakterer fra kjøpere og får blant annet ros for at den danner en fin overflate på huden. Den er imidlertid klart dyrere enn Filorga UV-Bronze Body, og den er kanskje ikke optimal for alle hudtyper.

Zelens Body Defense Sunscreen har et spesielt allergifokus, med en oppbygning rettet mot å minimere allergiske problemer. Den får gode anmeldelser i en anmeldelse, blant annet for hvordan den pleier huden, og for duften. Men den er også dyr.

Egenskaper

Filorga UV-Bronze Body har et såkalt Tan Stimulator Complex, en melaninbooster som gir raskere brunfarge. Filorga er tydelige på at dette ikke er en type brun-uten-sol-produkt, som ofte bruker dihydroksyaceton for å gi et solbrunt utseende. Denne solkremen er på sin side helt fri for parabener

Coola Mineral Face Cucumber Matte Finish Moisturizer inneholder blant annet nypefrøolje, planktonekstrakt og sheasmør som både beskytter og tilfører næring til huden på ulike måter. Dette er blant annet gjort ved å legge til vitamin C, omega 6 og omega 9.

Zelens Body Defense Sunscreen er utviklet for å være skånsom for personer med allergier. Zelens forsøker å oppnå dette ved å bruke såkalt mikrokapselteknologi for å få produktet til å legge seg oppå overhuden snarere enn å trenge gjennom den. Dette mener Zelens er bedre fra et allergisynspunkt.

94
93
92

Derfor er Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion den beste solkremen med SPF 50

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion, Dermalogica Solar Defense Booster og Elizabeth Arden Pro Triple Action Protector

Derfor er Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion den beste solkremen med SPF 50

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion blir beste solkrem med SPF 50, blant annet takket være god vannmotstand og gode fuktighetsgivende og anti-aging-egenskaper. Den eneste ulempen er at den mangler beskyttelse mot UVB-stråling.

Dermalogica Solar Defense Booster inneholder flere naturlige produkter og fungerer for alle hudtyper. Kjøpernes vurderinger indikerer at den er lett å smøre inn, og at den gir en effektiv beskyttelse. Noen opplever imidlertid at den har en tendens til å lekke under flyreiser, og den er også mye dyrere enn Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion.

Elizabeth Arden Pro Triple Action Protector er den klart dyreste av de tre. Den har imidlertid flere bruksområder enn bare som solkrem. Den har anti-aging-egenskaper og tilfører huden fuktighet. Den er imidlertid ikke vannbestandig, og det er testere som stiller seg undrende til visse ingredienser.

Egenskaper

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion er ikke bare vannbestandig, men blir til og med bedre i kontakt med fuktighet. Ved eksponering for vann i 15 minutter eller svette i 30 minutter dannes et nytt beskyttelseslag. Produktet er vannbestandig i hele 80 minutter.

Dermalogica Solar Defense Booster inneholder en rekke naturlige ingredienser; planteekstrakt, grønn te, druefrøolje og vitamin A, C og E. Solbeskyttelsen i produktet er basert på oleosomer, naturlig forekommende kapsler som mykner og gir naturlig solbeskyttelse.

Elizabeth Arden Pro Triple Action Protector er ikke bare en solkrem, men har også egenskaper som gjør at den kan erstatte dagkremen. Den har et antioksidantkompleks som motvirker tegn på aldring, og et såkalt DNA Enzyme Complex som understøtter hudens egen reparasjonsevne.