portrait 1360829 1920

Test av sølvsjampo

Basert på 19 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi sølvsjampoene

En sølvsjampo er først og fremst for deg som har lys blondt eller til og med grått eller hvitt hår, men som fortsatt har noen gule nyanser. Sjampoen hjelper med å nøytralisere de gule tonene for å gi håret en kaldere nyanse. Den kan også brukes til å ta bort lysere toner i mørkt hår.

Dette har vi tenkt på når vi har sammenlignet produktene:

  • Hvor drøyt produktet er
  • Hvor rent håret blir
  • Hvorvidt håret blir mykt
  • Om sjampoen gir glans
  • Hvor bra resultatet blir
  • Hvor mange vask som kreves før man kan se en forskjell
  • Om sjampoen farger av seg

Prisklassene er basert på sammenligning av prisene på de mest allment tilgjengelige forpakningene.

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-tørrsjampoen Sachajuan Silver Shampoo blir best i test. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo blir beste budsjett-sølvsjampo, og Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo blir beste premium-sølvsjampo.

93
85
82

Derfor er Sachajuan Silver Shampoo den beste mellomklasse-tørrsjampoen

Sachajuan Silver Shampoo, Björn Axén Cool Silver Shampoo og Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Derfor er Sachajuan Silver Shampoo den beste mellomklasse-tørrsjampoen

Den svenske frisørkjeden Sachajuan, skapt av frisørene Sacha og Juan, går for knockout med sin egen sølvsjampo. Den gir et meget godt resultat og tilfører håret fuktighet på en veldig bra måte. Dette er bemerkelsesverdig, da sølvsjampoer vanligvis sliter på håret. Derfor blir denne sjampoen testvinner i mellomklassen. 

Björn Axeln Cool Silver Shampoo er også et veldig bra produkt som inneholder blant annet honning for å pleie håret. Den får derimot trekk fra enkelte fordi den ikke virker som lovet, og det har også hendt at den har farget av på neglene.

Dersom miljøet er et viktig aspekt for deg, kan Maria Nila Sheer Silver Shampoo være en sjampo å vurdere, da Maria Nila har et gjennomgående miljøfokus. Sjampoen fungerer samlet sett bra, den har en god duft og farger ikke av. Imidlertid er ikke alle kunder like fornøyde med resultatet, og hos enkelte har den til og med utløst allergiske reaksjoner.

91
87
84

Derfor er Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo den beste budsjett-sølvsjampoen

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo, Matrix Total Result Color Obsessed So Silver Shampoo og Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo

Derfor er Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo den beste budsjett-sølvsjampoen

Alle de tre produktene i denne klassen får gode anmeldelser av både testere og kunder, og til slutt er det kun detaljer som skiller de fra hverandre. Vinner av testen er Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo. Den pleier håret og gir raskt resultater. Den får derimot en liten anmerkning fordi den kan farge av på f.eks. hendene.

Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo får en stjerne i margen for den lave prisen, men det er ikke alle kunder som er fornøyd med resultatet den gir.  Enkelte opplever å få tørrere hår etter bruk av dette produktet, noe som for øvrig ikke er helt uvanlig med sølvsjampoer. 

Matrix Total Result Color Obsessed So Silver Shampoo har fått veldig høye karakterer av kunder og gode anmeldelser av testere. Det som trekker denne sjampoen ned, er den høye prisen, som i og for seg ikke er så høy for sølvsjampo generelt, men høyere enn de andre konkurrentene i denne prisklassen. Den kan også gi håret en lilla nyanse ved overforbruk.

91
86
79

Derfor er Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo den beste premium-sølvsjampoen

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo, GK Hair Silver Bombshell Shampoo og Oribe Beautiful Color Bright Blonde Shampoo

Derfor er Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo den beste premium-sølvsjampoen

Du har kanskje dine betenkeligheter med hvor bra et produkt som en kjendis har satt navnet sitt på, egentlig kan være. Isabella "Blondinbella" Löwengrips Blonde Perfection Silver Shampoo blir tross det faktisk vår testvinner i denne prisklassen, blant annet på grunn av at den virker raskto g bra, og fordi duften går rett hjem hos de aller fleste.

GK Hair Silver Bombshell Shampoo får trekk for at enkelte kunder har opplevd at den farger av, og at den ikke gir like bra resultat hos alle. Den har imidlertid fått gode anmeldelser i tester og får blant annet ros for å tilføre håret glans og fuktighet.

Det klart dyreste produktet i denne prisklassen er Oribe Beautiful Color Bright Blonde Shampoo, men det betyr dessverre ikke at det er det beste. Tilbakemeldingene er stort sett positive, men testerne synes ved flere tilfeller at den ikke fungerte så bra, og den høye prisen er vanskelig å se bort ifra.