Test av aktivitetsarmbånd

Basert på 24 eksperttester og anmeldelser.

Aktivitetsarmbånd retter seg først og fremst til deg som ønsker å få litt mer ut av treningen. Standardfunksjoner er blant annet skrittmåling, puls og forbrente kalorier, og noen kan til og med hjelpe deg med å overvåke søvnen din.

Vi har vurdert ni forskjellige modeller i tre forskjellige priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har vurdert følgende aspekter:

  • Skjermstørrelse
  • Vekt
  • Vanntetthet
  • Kompatibilitet med mobiltelefoner
  • Om armbåndet kan sette opp automatiske skrittmål
  • Om det finnes skritteller
  • Om det finnes søvnovervåking
  • Om armbåndet kan måle forbrente kalorier
  • Batteritype og batterilevetid

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Fitbit Charge 3 blir best i test. Xiaomi Mi Band 3 blir beste budsjett-aktivitetsarmbånd og Samsung Gear Fit2 Pro beste premium-aktivitetsarmbånd.

96
96
95

Derfor er Samsung Gear Fit2 Pro det beste premium-aktivitetsarmbåndet

Samsung Gear Fit2 Pro, Garmin Vivosmart HR+ og Garmin Instinct

Derfor er Samsung Gear Fit2 Pro det beste premium-aktivitetsarmbåndet

Samsung Gear Fit2 Pro blir vårt valg for beste aktivitetsarmbånd i premiumklassen. Det har en god batterilevetid, et stort display og også kompatibilitet med tredjepartsapper. Du får imidlertid forskjellige funksjoner avhengig av hvilken telefon du har, og det er det som er det mest negative med dette armbåndet.

Garmin Vivosmart HR+ har mange egenskaper til felles med Samsung Gear Fit2 Pro, som innebygd GPS, automatisk aktivitetsdeteksjon og et stort display. Det får imidlertid noe kritikk for designet, og noen testere er ikke helt fornøyd med den tilhørende appen.

Garmin Instinct er et aktivitetsarmbånd som er fullpakket med nyttig teknologi, for eksempel flere forskjellige posisjonssystemer og et solid, vanntett hus. Men det har også en betydelig høyere pris enn de to andre, og det har heller ikke tilgang til Garmins egen app-plattform.

Funksjoner og batterilevetid

I tillegg til GPS bruker Garmin Instinct også GLONASS, Galileo, kompass og høydemåler til å bestemme posisjon. Det er også vanntett ned til hele 100 meters dyp og er også støt- og varmebestandig.

Hvis du har Spotify Premium, kan du synkronisere spillelister til Samsung Gear Fit2 Pro offline og lytte til musikk mens du løper (dette krever imidlertid sammenkobling til et par hodetelefoner). Garmin Vivosmart HR+ oppdager automatisk om du for eksempel går, løper eller svømmer, og det kan også detektere forskjellen på om du løper på flatt underlag eller i trapper.

Batterilevetiden til Samsung Gear Fit2 Pro og Garmin Vivosmart HR+ er på høyst fem dager, noe som er innenfor det som kan regnes som standard i dag. Garmin Instinct kan imidlertid klare seg så lenge som 14 dager på én lading, forutsatt at det er i vanlig klokkemodus hele tiden.

95
93
89

Derfor er Fitbit Charge 3 det beste mellomklasse-aktivitetsarmbåndet

Fitbit Charge 3, Garmin Vivosmart 4 og Polar A370

Derfor er Fitbit Charge 3 det beste mellomklasse-aktivitetsarmbåndet

Fitbit Charge 3 blir vårt valg for beste aktivitetsarmbånd i mellomprisklassen. Det kan automatisk registrere typen aktivitet og viser også hvilken "pulssone" du er i, slik at du kan optimalisere treningen. Mangelen på GPS får en del kritikk.

Dette er også tilfelle med Garmin Vivosmart 4. Med riktig tilbehør kan det imidlertid måle oksygeneringen i blodet, og det kan også hjelpe deg med å holde stresset i sjakk. Det har et lett og nett format.

Polar A370 har en tilhørende app som kan lagre utrolig mye statistikk for deg og også hjelpe deg med å planlegge både trening og restitusjon. I likhet med de to andre mangler det innebygd GPS-sensor, og testere opplever det som klumpete.

Funksjoner og batterilevetid

Både Garmin Vivosmart 4 og Fitbit Charge 3 har en batterilevetid på opptil syv dager i klokkemodus, noe som er et ganske godt tall, men samtidig ikke uvanlig for aktivitetsarmbånd i dag. Polar A370 er litt mer beskjedent på den fronten, med en batterilevetid på fire dager.

Som nevnt ovenfor måler Fitbit Charge 3 hjertesoner, som er forskjellige nivåer av puls egnet for forskjellige typer trening. For maksimal fettforbrenning bør du for eksempel ligge på mellom 50 og 69 % av din makspuls. Det oppdager også automatisk hva slags aktivitet du driver med.

93
92
91

Derfor er Xiaomi Mi Band 3 det beste budsjett-aktivitetsarmbåndet

Xiaomi Mi Band 3, Fitbit Charge 2 og Garmin Vivofit 4

Derfor er Xiaomi Mi Band 3 det beste budsjett-aktivitetsarmbåndet

I våre øyne er Xiaomi Mi Band 3 det beste aktivitetsarmbåndet av de tre modellene i denne prisklassen. Det utmerker seg hovedsakelig med en imponerende lang batterilevetid, lav vekt og en del smarte funksjoner når det gjelder integrasjon med smarttelefon. Enkelte testere har imidlertid ting å bemerke om pulsmåleren og søvnovervåkingen.

Fitbit Charge 2 har det største displayet av disse tre modellene, men det er også det eneste som ikke er helt vanntett, og det er også det tyngste. Det beskrives imidlertid som enkelt å bruke, og den tilhørende mobilappen får ros, men det stilles spørsmål ved meldingsfunksjonen.

Garmin Vivofit 4 er den eneste av disse tre modellene, og for den saks skyld den eneste av alle ni modellene i testen, som ikke har et oppladbart batteri. I stedet drives det av et knappecellebatteri, noe som gir en veldig lang batterilevetid. Når det gjelder visning av meldinger rett på skjermen, er det imidlertid langt fra optimalt.

Funksjoner og batterilevetid

Hvis Xiaomi Mi Band 3 er i konstant klokkemodus, vil batteriet vare i opptil 20 dager på én full opplading. Hvis du aktiverer pulsmålingen, er batterilevetiden imidlertid mer beskjedne tre dager på det meste. Fitbit Charge 2 har en batterilevetid på opptil fem dager, noe som ikke er noe utenom det vanlige.

Som nevnt er det Garmin Vivofit 4 som skiller seg positivt ut med modellens nåværende batteritid. Ifølge Garmin skal knappecellebatteriet vare i opptil ett år, til tross for ting som at skjermen er konstant på. Bruken av engangsbatteri er også praktisk på den måten at du ikke trenger å tenke på at armbåndet skal lades med jevne mellomrom.

En smart funksjon på Xiaomi Mi Band 3 er at du kan låse opp telefonen uten passord hvis du har armbåndet helt inntil. Fitbit Charge 2 har en såkalt Relax-modus, der armbåndet veileder deg om hvordan du skal puste for å bli så rolig og avslappet som mulig.