Test av aktivitetsarmbånd

Basert på 24 eksperttester og anmeldelser.

Aktivitetsarmbånd retter seg først og fremst til deg som ønsker å få litt mer ut av treningen. Standardfunksjoner er blant annet skrittmåling, puls og forbrente kalorier, og noen kan til og med hjelpe deg med å overvåke søvnen din.

Vi har vurdert ni forskjellige modeller i tre forskjellige priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har vurdert følgende aspekter:

  • Skjermstørrelse
  • Vekt
  • Vanntetthet
  • Kompatibilitet med mobiltelefoner
  • Om armbåndet kan sette opp automatiske skrittmål
  • Om det finnes skritteller
  • Om det finnes søvnovervåking
  • Om armbåndet kan måle forbrente kalorier
  • Batteritype og batterilevetid

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Fitbit Charge 3 blir best i test. Xiaomi Mi Band 3 blir beste budsjettaktivitetsarmbånd og Fitbit Charge 4 blir beste premiumaktivitetsarmbånd.

95
93
92

Derfor er Fitbit Charge 3 det beste aktivitetsarmbåndet

Fitbit Charge 3, Garmin Vivosmart 4 og Fitbit Alta HR

Derfor er Fitbit Charge 3 det beste aktivitetsarmbåndet

Fitbit Charge 3 blir vårt valg for beste aktivitetsarmbånd i mellomprisklassen. Det kan automatisk detektere typen aktivitet og viser også hvilken "pulssone" du befinner deg i, slik at du kan optimalisere treningen. Mangelen på GPS høster kritikk.

Dette er også tilfelle med Garmin Vivosmart 4. Med riktig tilbehør kan det imidlertid måle oksygennivået i blodet, og det kan også hjelpe deg å holde stresset i sjakk. Det har et lett, brukervennlig format.

Fitbit Alta HR har heller ikke noen innebygd GPS-sensor, men det har noen andre smarte funksjoner som hjelper deg med å logge treningen. Det har de fleste funksjonene man kan forvente seg, men skjermen trekker ned karakteren fra testerne.

Funksjoner og batterilevetid

Alle de tre aktivitetsarmbåndene i denne prisklassen har en batterilevetid på opptil 7 dager i klokkemodus, noe som er ganske bra, men samtidig ikke uvanlig for aktivitetsarmbånd i dag.

Som nevnt ovenfor måler Fitbit Charge 3 hjertesoner, som er forskjellige nivåer av puls som passer for forskjellige typer trening. For maksimal fettforbrenning bør du for eksempel ligge på mellom 50 og 69 % av din makspuls. Det oppdager også automatisk hvilken type aktivitet du gjør. Disse funksjonene deler det med Fitbit Alta HR.

Fitbit Alta HR får i tester en del kritikk for skjermen. Det skal kunne vekkes enten ved å banke på det eller heve båndet mot ansiktet. Ingen av disse metodene fungerer feilfritt når armbåndet testes, og noen testere reagerer også på det at skjermen er vanskelig å lese av under visse forhold.

Beste budsjett-aktivitetsarmbåndet

Topp 3

93
92
91

Derfor er Xiaomi Mi Band 3 det beste budsjett-aktivitetsarmbåndet

Xiaomi Mi Band 3, Fitbit Charge 2 og Garmin Vivofit 4

Derfor er Xiaomi Mi Band 3 det beste budsjett-aktivitetsarmbåndet

I våre øyne er Xiaomi Mi Band 3 det beste aktivitetsarmbåndet av de tre modellene i denne prisklassen. Det utmerker seg hovedsakelig med en imponerende lang batterilevetid, lav vekt og en del smarte funksjoner når det gjelder integrasjon med smarttelefon. Enkelte testere har imidlertid ting å bemerke om pulsmåleren og søvnovervåkingen.

Fitbit Charge 2 har det største displayet av disse tre modellene, men det er også det eneste som ikke er helt vanntett, og det er også det tyngste. Det beskrives imidlertid som enkelt å bruke, og den tilhørende mobilappen får ros, men det stilles spørsmål ved meldingsfunksjonen.

Garmin Vivofit 4 er den eneste av disse tre modellene, og for den saks skyld den eneste av alle ni modellene i testen, som ikke har et oppladbart batteri. I stedet drives det av et knappecellebatteri, noe som gir en veldig lang batterilevetid. Når det gjelder visning av meldinger rett på skjermen, er det imidlertid langt fra optimalt.

Funksjoner og batterilevetid

Hvis Xiaomi Mi Band 3 er i konstant klokkemodus, vil batteriet vare i opptil 20 dager på én full opplading. Hvis du aktiverer pulsmålingen, er batterilevetiden imidlertid mer beskjedne tre dager på det meste. Fitbit Charge 2 har en batterilevetid på opptil fem dager, noe som ikke er noe utenom det vanlige.

Som nevnt er det Garmin Vivofit 4 som skiller seg positivt ut med modellens nåværende batteritid. Ifølge Garmin skal knappecellebatteriet vare i opptil ett år, til tross for ting som at skjermen er konstant på. Bruken av engangsbatteri er også praktisk på den måten at du ikke trenger å tenke på at armbåndet skal lades med jevne mellomrom.

En smart funksjon på Xiaomi Mi Band 3 er at du kan låse opp telefonen uten passord hvis du har armbåndet helt inntil. Fitbit Charge 2 har en såkalt Relax-modus, der armbåndet veileder deg om hvordan du skal puste for å bli så rolig og avslappet som mulig.

92
87
89

Derfor er Fitbit Charge 4 det beste premiumaktivitetsarmbåndet

Polar A370, Fitbit Charge 4 og TomTom Touch

Derfor er Fitbit Charge 4 det beste premiumaktivitetsarmbåndet

Fitbit Charge 4 er vårt valg for beste aktivitetsarmbånd i premiumklassen. Det har god batterilevetid, stor skjerm og også kompatibilitet med tredjepartsapper. Det som trekker vurderingen ned i tester, er at GPS-en oppleves som unøyaktig, og at designet er det samme som på Fitbit Charge 3.

TomTom Touch kan beskrives som den minst funksjonelle av disse tre modellene, og det har også den korteste batterilevetiden. Deg er imidlertid ikke helt uten praktiske funksjoner.

Polar A370 har en tilhørende app som kan lagre en enorm mengde statistikk for deg og også hjelpe deg med å planlegge både trening og restitusjon. Det mangler imidlertid innebygd GPS-sensor, og testere opplever den som klumpete.

Funksjoner og batterilevetid

Fitbit Charge 4 har en batterilevetid på opptil 7 timer og er vanntett ned til 50 meters dybde. Du kan styre Spotify rett fra armbåndet, og antallet innebygde aktiviteter får skryt av en tester. Som nevnt ovenfor kan GPS-en imidlertid oppleves som unøyaktig.

TomTom Touch har som kanskje sin fremste fordel at det kan måle kroppsfett og muskelmasse. Testerne sier også at det er behagelig å ha på og enkelt å bruke. Appen får imidlertid ikke god omtale.

Batterilevetiden til Polar A370 er på opptil 4 dager, som er den laveste verdien av alle tre modellene i denne prisklassen. En batterilevetid på minst 5 dager er den vanligste i dag. Det får imidlertid pluss i margen for den enorme mengden statistikk som kan lages, men det oppleves også som klumpete.