Foodprosessorer-best-i-test

Test av Foodprosessorer

Basert på 6 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi foodprosessorene

En foodprosessor kan fort bli din beste venn på kjøkkenet. Den kan hjelpe deg med ulike oppgaver, for eksempel å blande rører eller hakke nøtter. Avhengig av tilgjengelig tilbehør kan den kanskje til og med rive grønnsaker eller presse juice. Vi har delt foodprosessorene inn i tre forskjellige prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har tatt sett på følgende aspekter i vår vurdering:

  • Skålkapasitet
  • Tilgjengelig tilbehør
  • Antall valgbare hastigheter
  • Hvorvidt foodprosessoren har pulsfunksjon
  • Foodprosessorens størrelse
  • Resultat ved ulike typer mattilberedning
  • Maskinens effekt

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Kenwood FPM810 blir best i test blant foodprosessorer i mellomklassen. OBH Nordica First Kitchen 6795 blir beste budsjettfoodprosessor, og Sage Kitchen Wizz Pro BFP800UK blir beste premiumfoodprosessor.

93
88
85

Kenwood FPM810, Magimix Compact 3200 XL og Kitchenaid 5KFP1325BWH

Kenwood FPM810 er best i denne prisklassen. I tillegg til en sjenerøs skål har den en inkludert blenderkanne som også er stor. Den har også mange valg for hastighet, men helhetsinntrykket trekkes litt ned av den høye vekten.

Magimix Compact 3200 XL veier ikke fullt like mye, men ligger likevel på 9,3 kg, noe som ikke er ubetydelig. Den har imidlertid flere inkluderte tilbehør og god motoreffekt, men bare én hastighet.

Kitchenaid 5KFP1325BWH har heller ikke den noen overflod av valgbare hastigheter, men man må nøye seg med to valg. Den er ikke like tung som konkurrentene, men fortsatt relativt høy. Den har også en svakere motor med en effekt på bare 300 watt.

Kapasitet og tilbehør

Kitchenaid 5KFP1325BWH og Kenwood FPM810 har en tilsvarende kapasitet på henholdsvis 3,1 og 3,5 liter. Magimix Compact 3200 XL er noe mer beskjeden, med en kapasitet på 2,6 liter. Magimix Compact 3200 XL har imidlertid 2 ekstra skåler inkludert, og Kenwood FPM810 leveres med en tilhørende blenderkanne.

Funksjoner

Kenwood FPM810 plasserer seg solid foran de to andre foodprosessorene når det gjelder antall hastigheter, da den har 8 hastigheter å velge mellom samt en pulsfunksjon. Magimix Compact 3200 XL har, som enkelte andre modeller fra Magimix, bare en hastighet og en pulsfunksjon.

Kitchenaid 5KFP1325BWH har to valg for hastighet samt en liten spak som lar deg justere høyden på skjæreskiven og dermed hvor tykke skiver foodprosessoren lager.

92
90
90

Derfor er OBH Nordica First Kitchen 6795 den beste budsjettfoodprosessoren

OBH Nordica First Kitchen 6795, Bosch MCM3110W og Braun FX3030

Derfor er OBH Nordica First Kitchen 6795 den beste budsjettfoodprosessoren

OBH Nordica First Kitchen 6795 blir best i test i denne prisklassen. Den er stilig designet og har flere smarte tilbehørsdeler. Antall valgbare hastigheter kunne ha vært høyere, men den får fortsatt jobben gjort, og den har en pulsfunksjon, som er et pluss for en relativt billig foodprosessor.

Bosch MCM3110W er en kompakt maskin som er lett å oppbevare. Den leveres med en rekke tilbehør som ikke tar særlig stor plass. Også den har bare to hastigheter og en pulsfunksjon.

Braun FX3030 er en foodprosessor for deg som er ute etter et funksjonsrikt multiverktøy. Den har både skål og kanne, som har hver sin plass på maskinen. Tilbehøret er nyttig, men maskinens to beholdere kan ikke kjøres samtidig, og det er ingen oppbevaringsløsning for tilbehøret.

Kapasitet og tilbehør

OBH Nordica First Kitchen 6795 har den klart største beholderen på 3,5 liter. Den har dessuten en medfølgende blenderkanne på 1,8 liter. Ellers er fem forskjellige tilbehør inkludert for riving og skiving. Bosch MCM3110W har en skål på 2,3 liter og tre forskjellige medfølgende tilbehør.

Braun FX3030 har som nevnt to forskjellige beholdere – en skål med en god størrelse på 2 liter og en mindre kanne på 0,75 liter. I tillegg til tilbehør for riving og skiving følger det også med en sitruspresse og en juicepresse.

Funksjoner

Antallet hastigheter på Bosch MCM3110W og OBH Nordica First Kitchen 6795 er beskjedent, bare to forskjellige hastigheter å velge mellom. De har imidlertid en pulsfunksjon. Braun FX3030 har desto flere valgmuligheter – hele 15 forskjellige hastigheter pluss en pulsfunksjon.

92
91
91

Derfor er Sage Kitchen Wizz Pro BFP800UK den beste premiumfoodprosessoren

Sage Kitchen Wizz Pro BFP800UK, Magimix CS 5200 XL og Kitchenaid Artisan 5KFP1644

Derfor er Sage Kitchen Wizz Pro BFP800UK den beste premiumfoodprosessoren

Sage Kitchen Wizz Pro BFP800UK er vårt valg for beste premiumfoodprosessor, blant annet på grunn av det gode utvalget av medfølgende tilbehør, den meget gode motoreffekten og den innebygde timeren. Dette gjør at vi mener at dette er den beste foodprosessoren du kan kjøpe i denne prisklassen.

Magimix CS 5200 XL har også den et godt utvalg av tilbehør og en god motoreffekt. Det er også den letteste av de tre modellene, selv om den i for seg er ganske tung.

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 har også den en rekke tilbehør, men den har ikke like høy effekt som Magimix CS 5200 XL, og den er dessuten større og tyngre. Den er også klart dyrest av de tre.

Kapasitet og tilbehør

Alle tre modellene er veldig like på dette området, med en kapasitet på mellom 3,6 og 4 liter. Felles for dem er at de har flere medfølgende skåler i forskjellige størrelser. Generelt er de veldig like når det gjelder hvilket tilbehør som er inkludert.

Funksjoner

Alle tre modellene har bare valgbar hastighet og en pulsfunksjon. Sage Kitchen Wizz Pro BFP800UK skiller seg ut ved at den har en innebygd timer, som enten teller ned eller tar tiden på hvor lenge du kjører maskinen.

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 har en liten spak foran som lar deg justere høyden på skjæreplaten og dermed også tykkelsen på skivene. Magimix CS 5200 XL har ingen direkte spesialfunksjoner.