Rettetenger

Test av rettetenger

Basert på 14 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi rettetengene

En rettetang kan brukes til å rette ut eller krølle håret. Tangens kvalitet og materialer er viktig for sluttresultatet, men også funksjoner som oppvarmingstid og ledningslengde kan påvirke hvor godt den fungerer for deg. Vi har derfor tatt hensyn til følgende:

  • Ergonomi og bruk
  • Oppvarmingstid
  • Slår rettetangen seg av automatisk, og hvor lang tid tar det eventuelt?
  • Materialer
  • Makstemperatur, temperaturinnstillinger og varmens jevnhet
  • Ledningens lengde
  • Hårets slitasje, krusing og statiske elektrisitet
  • Sluttresultatet for hhv. retting og krølling

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-rettetangen Remington PROluxe S9100E blir best i test. Remington Keratin Therapy Pro S8690 blir beste budsjettrettetang, og ghd Gold V Classic blir beste premium-rettetang.

92
88
87

Derfor er Remington PROluxe S9100 den beste mellomklasse-rettetangen

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro, Remington PRO-luxe S9100E og HH Simonsen True Divinity

Derfor er Remington PROluxe S9100 den beste mellomklasse-rettetangen

Testvinner i dette prissegmentet blir Remington PRO-luxe S9100, mye på grunn av at den er funksjonsrik, samtidig som den har en attraktiv pris. Den har blant annet en rekke temperaturinnstillinger og en innovativ varmeteknologi.

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro er også den en funksjonell rettetang som gir et bra resultat, og den har høy kundetilfredshet. Rettetangens utforming gjør at den fungerer bra for krølling, men samlet sett kan den ikke helt måle seg med Remington når det gjelder funksjoner.

Selv om HH Simonsen True Divinity er et velfungerende produkt med flere nyttige funksjoner, er det dyrere enn konkurrentene i denne prisklassen, og den høyere prisen virker vanskelig å begrunne.

Oppvarming og teknologi

Remington PRO-luxe er klart raskest i denne kategorien; den er klar på bare 15 sekunder. HH Simonsen True Divinity er rask ved lavere temperaturer, men trenger opptil 25 sekunder ved høyere temperaturer. OBH Nordica Straight & Curl trenger hele 30 sekunder på oppvarmingen.

Også når det gjelder temperaturinnstillinger, ligger Remington PRO-luxe i forkant. Den har totalt ni forskjellige temperaturer å velge mellom, hvorav den høyeste er 230 grader. OBH Nordica Straight & Curl har samme makstemperatur, men "bare" fem forskjellige innstillinger. Det samme gjelder HH Simonsen True Divinity, men den har en lavere makstemperatur på 210 grader.

OBH Nordica Straight & Curl har bevegelige plater med såkalt nanokeramisk belegg, som skal gi redusert friksjon, økt glans og motvirke statisk elektrisitet. Også HH Simonsen True Divinity har bevegelige plater, som er dobbelt teflon-kledd. Remington PRO-luxe bruker det som Remington kaller OptiHeat-teknologi, som optimaliserer varmefordelingen for best mulig resultat.

Bruk og sluttresultat

Hvis du har tenkt å bruke tangen også til å krølle håret, kan OBH Nordica Straight & Curl være noe å vurdere, siden metallbelegget fortsetter også på utsiden for å lette krøllingen. OBH Nordica sender med en fingerbeskyttelse i tilfelle du skulle komme borti platene med fingrene. Både testere og kunder er fornøyd, selv om enkelte mener at resultatene ikke blir fullt så bra på de lavere temperaturene.

En tester har beskrevet HH Simonsen True Divinity som rask og enkel å jobbe med, og at føles som et pålitelig produkt. Testeren opplever også at resultatet holder seg godt også neste dag.

Både testere og kjøpere gir Remington PRO-luxe høye karaktere, og kjøperne opplever den som lett å bruke og mener at sluttresultatet blir veldig bra.

90
87
81

Derfor er Remington Keratin PRO S8590 den beste budsjettrettetangen

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital, Babyliss iPro 230 iCurl ST70E og Remington Keratin Therapy Pro S8690

Derfor er Remington Keratin PRO S8590 den beste budsjettrettetangen

Remington Keratin Therapy PRO S8590 er en rettetang med svært mange smarte funksjoner og samtidig en lav pris. Den har blant annet innovativ, hårpleiende teknologi, fuktighetssensorer og et digitalt display, og den blir også vår testvinner i budsjettklassen, selv om den er den dyreste av de tre.

Er det veldig viktig med lang ledning, kan Ga.Ma CP1 Ceramic Digital være noe for deg, siden den har en tre meter lang ledning, sammenlignet med de andre to som ligger like under to meter. Den får generelt høye karakterer, med enkelte mindre minuspunkter.

Babyliss har tenkt spesielt på deg som vil krølle håret med rettetangen når de har designet iPro 230 iCurl ST70E, og gitt platene en spesiell utforming for å gjøre dette enklere. En kort ledning er en av tingene som trekker ned vurderingen av den.

Oppvarming og teknologi

Ga.Ma CP1 er den raskeste av de tre når det gjelder oppvarming; den trenger bare ti sekunder. Remington Keratin Therapy Pro bruker imidlertid bare fem sekunder lenger. Forskjellen mellom Ga.Ma CP1 og Babyliss iPro 230 er imidlertid på hele ti sekunder, noe som ikke er helt ubetydelig.

Makstemperaturene er stort sett like, men Remington Keratin Thepary Pro har fem forskjellige temperaturinnstillinger mellom 160 og 230 grader, mens Babyliss iPro 230 har to (150 eller 230 grader) og Ga.Ma CP1 bare en på 220 grader.

Remington Keratin Therapy Pro har bevegelige plater og også en sensor som føler hvor fuktig håret ditt er og kan justere temperaturen tilsvarende. Også Ga.Ma CP1 har bevegelige plater, med såkalt Ceramis Crystal Coating som skal redusere friksjon.

De titan-keramiske platene på Babyliss iPro 230 er bøyd for å gjøre det lettere for deg å krølle håret, og de er også designet for å gjøre håret mer glansfullt og gi det en mykere finish.

Bruk og sluttresultat

Remington har fastslått at håret består av keratin og gitt Remington Keratin Therapy Pro et såkalt keratin-keramisk belegg. Dette aktiveres av varme og gir håret styrke, glans og bedre beskyttelse. En tester roser Remington for dette og mener det gir synlige resultater på håret, og at tangen generelt fungerte veldig bra.

Ga.Ma CP1 får ros av kjøperne for sluttresultatet, og flere uttrykker overraskelse over hvor godt den fungerer med tanke på den lave prisen. Den vanligste tingen kundene henger seg opp i, er at det bare er én temperaturinnstilling.

Krølleresultatet med Babyliss iPro 230 blir ikke alltid det beste, til tross for utformingen. En tester synes ikke den virker i det hele tatt, men hun påpeker at resultatene kan variere avhengig av hårtype. En annen tester klarte å lage krøller, men syntes ikke de så naturlige ut. Retteresultatet er desto bedre.

90
86
85

Derfor er ghd V Gold Classic den beste premium-rettetangen

ghd V Gold Classic, ghd Platinum og ghd V Gold Max

Derfor er ghd V Gold Classic den beste premium-rettetangen

Utvalget i denne prisklassen er litt spesielt, da vi har valgt å sammenligne tre forskjellige rettetenger fra ghd. Dette skyldes at ghd har flere høyt vurderte produkter i denne prisklassen, og vi anser dem som vanskelige å slå. Imidlertid varierer produktene litt seg imellom, noe som gjør at en sammenligning er på sin plass.

Gold Classic er testvinner i denne prisklassen, og som forgjengeren ghd IV Original Styler er dette et svært velfungerende produkt med høye vurderinger. Gold Max har en litt annen utforming og passer bedre for de som har lengre og tykkere hår. For andre hårtyper, som tynt og mer sprøtt hår, passer ikke tangen like godt.

Platinum er et annet type produkt enn søskenene fra Gold-serien. Den har et særegent design og noen flere funksjoner, inkludert en annen type varmeteknologi. Dette resulterer imidlertid i en høyere pris, noe som til syvende og sist gjør at den ikke når helt opp til ghd Gold Classics karakter.

Oppvarming og teknologi

Gjennomgående for ghds produktlinje er at det bare finnes en 185 graders varmeinnstilling, som ifølge flere produsenter er den optimale temperaturen for retting. ghd Gold Max bruker lengre tid på å varme seg opp – 30 sekunder – noe som ikke er uvanlig for en bredere rettetang. ghd Gold Classic og ghd Platinum trenger henholdsvis 15 og 20 sekunder.

ghd Gold Classic har to varmesoner, såkalt Dual-Zone-teknologi, som er designet for å gi rettetangen en jevnere varme. ghd Platinum er hakket bedre med tre forskjellige varmesoner på hver plate. ghd oppgir at denne funksjonen skal være mer skånsom mot håret og gi et bedre resultat.

Bruk og sluttresultat

ghd Gold Max er som nevnt designet for tykkere og lengre hår, men fungerer også bra for andre hårtyper, da de bredere platene gjør at man kan rette mer hår i ett og samme drag. Én tester opplever imidlertid at de bredere platene ikke kan lage små krøller. Ellers får den jobben gjort.

Vurderingene av ghd Gold Classic er svært gode, og testere har blant annet trukket frem at den er veldig enkel å bruke. Også kundene er veldig fornøyd med hvor godt den fungerer. Ett minus som én test bemerker, er at krøllingen ser ut til å fungere mindre godt, og testeren mener at dét ikke ville vært tilfelle hvis det hadde vært flere temperaturinnstillinger.

Mangelen på temperaturvalg går igjen også på ghd Platinum. Sluttresultatet er imidlertid veldig bra, og vurderingene er gode både fra testere og kunder. Som nevnt over er imidlertid prisen høyere, og noen testere er usikre om de kan rettferdiggjøre å kjøpe dette produktet i stedet for en billigere ghd-rettetang.