36749320361 a7f70191ac k2

Test av barbermaskiner

Sist oppdatert 5 Oktober 2020. Basert på 6 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi barbermaskinene

Å velge barbermaskin er virkelig ikke noen enkel sak, da den skal gi et godt resultat samtidig som den tar vare på huden din. Vi har tatt sett på følgende aspekter i vår vurdering:

  • Har barbermaskinen tilstrekkelig lang batterilevetid?
  • Hvor jevn og pen blir barberingen?
  • Medfølgende tilbehør, som oppbevaringsveske
  • Hvilke funksjoner finnes – som å løfte opp flate hår og justere intensiteten?
  • Er en rengjøringsstasjon inkludert?
  • Komfort – hvor skånsom er barbermaskinen mot sensitiv hud?
  • Er barbermaskinen vanntett?
  • Produktets verdi i forhold til prisen
  • Hvordan føles barbermaskinen i hånden?

Vi har delt dem inn i tre kategorier: reisebarbermaskin, lineær barbermaskin og roterende barbermaskin

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Braun Series 7 7790cc blir beste lineære barbermaskin. Braun M90 blir besta reisebarbermaskin, og Philips Series 9000 S9711 blir beste roterende barbermaskin.

98
98
95

Derfor er Braun Series 7 7790cc den beste lineære barbermaskinen

Panasonic ES-LV65, Braun Series 7 7865cc Wet&Dry og Braun Series 7 7790cc

Derfor er Braun Series 7 7790cc den beste lineære barbermaskinen

Braun Series 7 7865cc Wet&Dry er på ingen måte den billigste maskinen i denne kategorien, men den er da også et veldig godt produkt. Byggekvaliteten vurderes som veldig god, og den barberer veldig bra, samtidig som den ikke irriterer huden.

Et generelt billigere, veldig likt produkt er Braun Series 7 7790cc. Også den gjør en god jobb og er ifølge testere bra på den måten at den ikke irriterer huden altfor mye. Spesifikasjonene er i de fleste tilfeller de samme som hos Braun Series 7 7865cc, og et generelt lavere prisbilde gjør dette til vår testvinner i denne kategorien.

Panasonic ES-LV65 er et konkurransedyktig alternativ til Braun, og den får gode anmeldelser for hvor godt den barberer. Testere beskriver den som godt bygget og behagelig å holde i. Det som trekker ned, er imidlertid at den synes å ha problemer med lengre skjegg, og at den ikke er like snill mot huden som enkelte av konkurrentene.

Barbering

Braun Series 7 7790cc og Braun Series 7 7865cc Wet & Dry deler som sagt mange funksjoner, blant annet har de en funksjon som løfter opp liggende skjeggstrå. For eksempel har de en funksjon der maskinen automatisk kan justere intensiteten etter skjeggstråenes tykkelse, og intensiteten er også manuelt justerbar. Hodene er av lignende design, og de yter begge bra.

Panasonic ES-LV65 har 5 forskjellige blader som alle er lett bøyd, og et fleksibelt hode for enklere tilgang, for eksempel under haken. Selv om resultatet får høye vurderinger, opplever en tester at maskinen har vanskeligheter med flatt liggende hårstrå, og han er også usikker på om den er bra for sensitiv hud.

Batteri

Batterilevetiden til disse tre maskinene er nokså lik. Panasonic ES-LV65 får pluss i margen i en test for at den fortsetter å jobbe på høyeste kapasitet selv når batteriet er lavt. Den lades med ledning, og hele ladingen er fullført på 1 time, noe som også er tilfelle med Braun Series 7 7790cc og Braun Series 7 7865cc Wet & Dry.

Braun Series 7 7865cc Wet & Dry og Braun Series 7 7790 har en medfølgende rengjøringsstasjon. Denne lader også maskinen mens den rengjøres. En tester er imidlertid ikke helt fornøyd med dette systemet, da rengjøringsstasjonen ikke har tørkefunksjon. Han mener også at det er altfor kompliserte å rengjøre hodene manuelt.

95
94
85

Derfor er Philips Series 9000 S9711 den beste roterende barbermaskinen

Philips Series 9000 S9711, Philips Aquatouch S5400 og Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350

Derfor er Philips Series 9000 S9711 den beste roterende barbermaskinen

Philips Series 9000 S9711 leveres fullpakket med smarte funksjoner og nyttig tilbehør. Skjærehodene er utformet for ikke å irritere huden, samtidig som de er designet for å barbere tettere enn tidligere versjoner av denne maskinen. Den har en høy prislapp sammenlignet med enkelte andre modeller, men den utmerkede funksjonaliteten er vanskelig å se bort fra, og den blir derfor vår testvinner.

Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350 er enkelt designet og også lett å bruke. Den har funksjonene man kan forvente seg av en barbermaskin i denne prisklassen, men den fungerer kanskje ikke så bra som den burde.

Barbering

Hvis du har sensitiv hud, er det Philips Aquatouch S5400 eller Philips Series 9000 S9711 du bør se på, ettersom de er designet med akkurat dette i tankene. Philips S7510 får minus i margen i en test for at den ikke barberer helt jevnt, men testeren medgir imidlertid at dette var tilfelle med de fleste apparater han testet.

Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350 får kritikk i en test fordi den ikke barberer spesielt tett, og for at det kreves flere drag for å få et helt glatt resultat. Dette forårsaker også en del hudirritasjon. Den har imidlertid en innebygd trimmer.

Batteri

Som med de fleste barbermaskiner ligger alle 3 modeller i området 45–60 minutter (40 min for Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350, 45 min for Philips Aquatouch S5400 og 1 time for Philips Series 9000 S9711). Både Philips Aquatouch S5400 og Philips Series 9000 S9711 lades helt opp på rundt 1 time og har også en hurtigladefunksjon. Philips Series 9000 S9711 kan lades både med ledning og i den medfølgende rengjøringsstasjonen.

Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350 bruker på sin side 4 timer på oppladingen, noe som så klart blir et minus.

92
78
75

Derfor er Braun M90 den beste lineære reisebarbermaskinen

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70, Braun M90 og Wahl 03615

Derfor er Braun M90 den beste lineære reisebarbermaskinen

Braun M90 vinner i denne kategorien, blant annet fordi den er egnet for våt bruk og har praktiske, innebygde funksjoner. Den får også høy vurdering i en test, men dessverre har den ingen medfølgende oppbevaringsveske.

Wahl 03615 har derimot en medfølgende oppbevaringspose og også et lokk for hodet. Den får gode anmeldelser fra kunder fordi den veier lite og er enkel å bruke. Det bemerkes imidlertid at det kreves flere drag for å ta alle stubbene, og at den mangler trimmer.

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70 har et innebygd reisetrekk som er utformet slik at den skal kunne ligge trygt i vesken uten å starte utilsiktet. Men som Braun M90 har den dessverre ingen medfølgende veske.

Barbering

Braun M90 er den eneste av de tre som har en innebygd trimmer, noe som selvfølgelig er praktisk, siden reisebarbermaskin generelt har litt lavere ytelse enn fullstore modeller. Å kunne trimme for lange skjeggstubber derfor praktisk. En tester konstaterer at maskinen fungerer best nettopp med korte stubber.

Til forskjell fra Braun M90 kan Wahl 03615 ikke rengjøres under rennende vann. Det følger imidlertid med en liten rengjøringsbørste. Som nevnt ovenfor mener noen kjøpere at resultatet er et stykke fra optimalt, og enkelte opplever også mye hudirritasjon.

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70 beskrive av kjøperne som kompakt og komfortabel å holde i. Noen kunder mener også at den er praktisk å ta fram hvis man har det travelt og bare har tid til en kort barberingsøkt. I likhet med Braun M90 er den imidlertid best på korte stubber.