36749320361 a7f70191ac k2

Test av barbermaskiner

Sist oppdatert 4 februari 2019. Basert på 6 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi barbermaskinene

Å velge barbermaskin er virkelig ikke noen enkel sak, da den skal gi et godt resultat samtidig som den tar vare på huden din. Vi har tatt sett på følgende aspekter i vår vurdering:

  • Har barbermaskinen tilstrekkelig lang batterilevetid?
  • Hvor jevn og pen blir barberingen?
  • Medfølgende tilbehør, som oppbevaringsveske
  • Hvilke funksjoner finnes – som å løfte opp flate hår og justere intensiteten?
  • Er en rengjøringsstasjon inkludert?
  • Komfort – hvor skånsom er barbermaskinen mot sensitiv hud?
  • Er barbermaskinen vanntett?
  • Produktets verdi i forhold til prisen
  • Hvordan føles barbermaskinen i hånden?

Vi har delt dem inn i tre kategorier: reisebarbermaskin, lineær barbermaskin og roterende barbermaskin

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Braun Series 7 7865cc blir beste lineære barbermaskin. Braun M90 blir beste reisebarbermaskin, og Philips Series 7000 7510 blir beste roterende barbermaskin.

Beste lineære barbermaskinen

Topp 3


												
													Braun Series 7 7865cc Wet&Dry
													
														- Beste lineære barbermaskin

Braun Series 7 7865cc Wet&Dry


												
												 Braun Series 5 5030S

Braun Series 5 5030S


												
												 Panasonic ES-LV65

Panasonic ES-LV65

98
95
95

Derfor er Braun Series 7 7865cc Wet&Dry den beste lineære barbermaskinen

Braun Series 5 5030S, Panasonic ES-LV65 og Braun Series 7 7865cc Wet&Dry

Braun Series 7 7865cc Wet&Dry er på ingen måte den billigste barbermaskinen i denne kategorien, men det er et veldig bra produkt. Byggekvaliteten vurderes som veldig god, og den barberer veldig bra, samtidig som den ikke irriterer huden. Dette gjør at vi til tross for prisen kårer denne modellen til testvinner i denne klassen.

Et billigere alternativ fra Braun er Braun Series 5 5030S. Også den gjør en god jobb og er ifølge testere bra på den måten at den ikke irriterer huden altfor mye. Den er imidlertid litt mer grunnleggende med hensyn til medfølgende tilbehør i forhold til Series 7 7865cc og er også ørlite svakere når det gjelder batterilevetid.

Panasonic ES-LV65 er et konkurransedyktig alternativ til Braun, og den får gode vurderinger for hvor godt den barberer. Testere beskriver den som godt bygget og behagelig å holde i. Det som trekker ned, er imidlertid at den synes å ha problemer med lengre skjegg, og at den ikke er like snill mot huden som enkelte av konkurrentene.

Barbering

Braun Series 5 5030s og Braun Series 7 7865cc deler en del funksjoner, herunder en funksjon som løfter opp flate skjegghår. Hodene er av lignende design, og de yter begge bra. Braun Series 7 7865cc har imidlertid en funksjon der apparatet automatisk kan tilpasse intensiteten etter tykkelsen på skjegghårene. Intensiteten er også manuelt justerbar.

Panasonic ES-LV65 har fem forskjellige blader, som alle er noe bøyde, og et fleksibelt hode for å komme lettere til, for eksempel under haken. Selv om resultatet får høye vurderinger, opplever en tester at apparatet har vanskeligheter med flatt liggende hårstrå, og han er også usikker på om den er bra for sensitiv hud.

Batteri

Batterilevetiden til disse tre apparatene er nokså lik. Panasonic ES-LV65 får pluss i margen i en test for at den fortsetter å jobbe på høyeste kapasitet selv når batteriet er lavt. Den lades med ledning, og hele ladingen er fullført på 1 time, noe som også er tilfellet med Braun Series 5 5030s.

Braun Series 7 7865cc er den eneste av de tre med en medfølgende rengjøringsstasjon. Denne lader også apparatet mens det rengjøres. En tester er imidlertid ikke helt fornøyd med dette systemet, da rengjøringsstasjonen ikke har tørkefunksjon. Han mener også at det er altfor kompliserte å rengjøre hodene manuelt.

Beste reisebarbermaskinen

Topp 3


												
													Braun M90
													
														- Beste reisebarbermaskin

Braun M90


												
												 Philips PQ203

Philips PQ203


												
												 Remington Dual Foil Travel Shaver TF70

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70

92
84
78

Derfor er Braun M90 den beste reisebarbermaskinen

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70, Philips PQ203 og Braun M90

Braun M90 vinner i denne kategorien, blant annet fordi den er egnet for våt bruk og har praktiske, innebygde funksjoner. Den får også høy vurdering i en test, men dessverre har den ingen medfølgende oppbevaringsveske.

Philips PQ203 har derimot har en medfølgende oppbevaringsveske og dessuten et lokk til hodet. Det er den eneste av de tre som er en roterende modell, og den får gode vurderinger fra kundene. Enkelte kommenterer imidlertid at maskinen ikke er veldig kraftig.

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70 har en innebygd reisebeskyttelse som er utformet slik at den skal kunne ligge trygt i vesken uten å starte opp. Men som Braun M90 har den dessverre ingen medfølgende veske.

Barbering

Braun M90 er den eneste av de tre som har en innebygd trimmer, noe som selvfølgelig er praktisk, siden reisebarbermaskin generelt har litt lavere ytelse enn fullstore modeller. Å kunne trimme for lange skjeggstubber derfor praktisk. En tester konstaterer at maskinen fungerer best nettopp med korte stubber.

Som nevnt er Philips PQ203 den eneste av disse tre modellene som har et roterende hode, og generelt gir roterende barbermaskiner en svært tett barbering. Philips PQ203 mangler imidlertid innebygd trimmer, og i motsetning til Braun M90 kan den ikke rengjøres under rennende vann. Generelt beskrives resultatet av kundene som helt OK.

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70 beskrives av kjøperne som kompakt og behagelig å holde. Enkelte kunder mener også at den er praktisk å hente fram hvis man har det travelt og bare har tid til en rask barbering. Imidlertid er den, som de to andre modellene, best på helt korte skjeggstubber.

Beste roterende barbermaskinen

Topp 3


												
													Philips Series 7000 S7510
													
														- Beste roterende barbermaskin

Philips Series 7000 S7510


												
												 Philips Series 9000 S9111

Philips Series 9000 S9111


												
												 Remington HyperFlex Verso XR1400

Remington HyperFlex Verso XR1400

98
95
88

Derfor er Philips Series 7000 S7510 den beste roterende barbermaskinen

Remington HyperFlex Verso XR1400, Philips Series 9000 S9111 og Philips Series 7000 S7510

Philips Series 7000 S7510 er virkelig utformet for å skåne sensitiv hud. Den har et fleksibelt hode som bedre følger konturene i ansiktet, samt ringer rundt skjærehodene med en patentert overflate som reduserer friksjonen. Resultatet blir bra, og apparatet er dessuten pent designet og blir vår testvinner i denne kategorien.

Den noe dyrere søskenmodellen Philips Series 9000 S9111 kommer fullpakket med smarte funksjoner og nyttig tilbehør. Som sin billigere slektning er skjærehodene utformet for ikke å irritere huden, samtidig som de er designet for å barbere tettere enn tidligere versjoner. Den høyere prislappen i forhold til Philips S7510 er imidlertid vanskelig å rettferdiggjøre.

Remington HyperFlex Verso XR1400 er nokså forskjellig fra de to andre modellene. Den har et annet design, som Remington mener er mer ergonomisk. Den får også ros for dette i tester, men det faktiske resultatet kan oppleves som mangelfullt.

Barbering

Hvis du har sensitiv hud, er det Philips S7510 eller Philips S9111 du skal se på, da disse er designet med nettopp dette i tankene. Philips S7510 får et lite minus i margen i en test for at den ikke barberer helt jevnt, men testeren medgir at dette var tilfellet med de fleste apparater han testet.

Remington XR1400 er designet for å være mer ergonomisk, da den har en avrundet form som holdes i håndflaten i stedet for et vanlig, avlangt håndtak. En tester synes ikke at resultatet ble helt bra, men er enig i at apparatets form gjør det behagelig å bruke.

Batteri

Som de fleste barbermaskiner ligger alle tre modellene i området 45–50 minutter (45 for Remington XR1400, 50 minutter for de andre to). Både Philips S7510 og Philips S9111 er fulladet på omtrent en time og har også en funksjon for hurtiglading. S9111 kan lades både med ledning og i den medfølgende rengjøringsstasjonen.

Remington XR1400 bruker imidlertid fire timer på å lade opp, noe som selvfølgelig er et minus. En tester synes det er synd at det ikke er mulig å drive maskinen på vanlige batterier, da den ellers er veldig praktisk å ha med på reise med sitt kompakte format.