36749320361 a7f70191ac k2

Test av barbermaskiner

Basert på 6 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi barbermaskinene

Å velge barbermaskin er virkelig ikke noen enkel sak, da den skal gi et godt resultat samtidig som den tar vare på huden din. Vi har tatt sett på følgende aspekter i vår vurdering:

  • Har barbermaskinen tilstrekkelig lang batterilevetid?
  • Hvor jevn og pen blir barberingen?
  • Medfølgende tilbehør, som oppbevaringsveske
  • Hvilke funksjoner finnes – som å løfte opp flate hår og justere intensiteten?
  • Er en rengjøringsstasjon inkludert?
  • Komfort – hvor skånsom er barbermaskinen mot sensitiv hud?
  • Er barbermaskinen vanntett?
  • Produktets verdi i forhold til prisen
  • Hvordan føles barbermaskinen i hånden?

Vi har delt dem inn i tre kategorier: reisebarbermaskin, lineær barbermaskin og roterende barbermaskin

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Braun Series 7 7865cc blir beste lineære barbermaskin. Braun M90 blir beste reisebarbermaskin, og Philips Series 7000 7510 blir beste roterende barbermaskin.

98
98
95

Derfor er Braun Series 7 7790cc den beste lineære barbermaskinen

Panasonic ES-LV65, Braun Series 7 7865cc Wet&Dry og Braun Series 7 7790cc

Derfor er Braun Series 7 7790cc den beste lineære barbermaskinen

Braun Series 7 7865cc Wet&Dry er på ingen måte den billigste maskinen i denne kategorien, men den er da også et veldig godt produkt. Byggekvaliteten vurderes som veldig god, og den barberer veldig bra, samtidig som den ikke irriterer huden.

Et generelt billigere, veldig likt produkt er Braun Series 7 7790cc. Også den gjør en god jobb og er ifølge testere bra på den måten at den ikke irriterer huden altfor mye. Spesifikasjonene er i de fleste tilfeller de samme som hos Braun Series 7 7865cc, og et generelt lavere prisbilde gjør dette til vår testvinner i denne kategorien.

Panasonic ES-LV65 er et konkurransedyktig alternativ til Braun, og den får gode anmeldelser for hvor godt den barberer. Testere beskriver den som godt bygget og behagelig å holde i. Det som trekker ned, er imidlertid at den synes å ha problemer med lengre skjegg, og at den ikke er like snill mot huden som enkelte av konkurrentene.

Barbering

Braun Series 7 7790cc og Braun Series 7 7865cc Wet & Dry deler som sagt mange funksjoner, blant annet har de en funksjon som løfter opp liggende skjeggstrå. For eksempel har de en funksjon der maskinen automatisk kan justere intensiteten etter skjeggstråenes tykkelse, og intensiteten er også manuelt justerbar. Hodene er av lignende design, og de yter begge bra.

Panasonic ES-LV65 har 5 forskjellige blader som alle er lett bøyd, og et fleksibelt hode for enklere tilgang, for eksempel under haken. Selv om resultatet får høye vurderinger, opplever en tester at maskinen har vanskeligheter med flatt liggende hårstrå, og han er også usikker på om den er bra for sensitiv hud.

Batteri

Batterilevetiden til disse tre maskinene er nokså lik. Panasonic ES-LV65 får pluss i margen i en test for at den fortsetter å jobbe på høyeste kapasitet selv når batteriet er lavt. Den lades med ledning, og hele ladingen er fullført på 1 time, noe som også er tilfelle med Braun Series 7 7790cc og Braun Series 7 7865cc Wet & Dry.

Braun Series 7 7865cc Wet & Dry og Braun Series 7 7790 har en medfølgende rengjøringsstasjon. Denne lader også maskinen mens den rengjøres. En tester er imidlertid ikke helt fornøyd med dette systemet, da rengjøringsstasjonen ikke har tørkefunksjon. Han mener også at det er altfor kompliserte å rengjøre hodene manuelt.

98
95
88

Derfor er Philips Series 7000 S7510 den beste roterende barbermaskinen

Remington HyperFlex Verso XR1400, Philips Series 7000 S7510 og Philips Series 9000 S9711

Derfor er Philips Series 7000 S7510 den beste roterende barbermaskinen

Philips Series 7000 S7510 tar oppgaven med å ta vare på huden din på alvor. Den har et fleksibelt hode som bedre følger konturene i ansiktet, samt ringer rundt skjærehodene med en patentert overflate som reduserer friksjonen. Resultatet blir bra, og apparatet er dessuten pent designet og blir vår testvinner i denne kategorien.

Den litt dyrere søskenmodellen Philips Series 9000 S9711 kommer fullpakket med smarte funksjoner og brukervennlig tilbehør. Som sin billigere slektning er skjærehodene utformet for ikke å irritere huden, samtidig som de er designet for å barbere tettere enn tidligere versjoner. Den høyere prislappen i forhold til Philips S7510 er imidlertid vanskelig å rettferdiggjøre.

Remington HyperFlex Verso XR1400 er noe helt annet enn de to andre. Den har et annet design, som Remington mener er mer ergonomisk. Den får også ros for dette i tester, men det faktiske resultatet kan oppleves som mangelfullt.

Barbering

Hvis du har sensitiv hud, er det Philips Series 7000 S7510 eller Philips Series 9000 S9711 du bør se på, siden de er designet nettopp med tanke på dette. Philips S7510 får minus i margen i en test for at den ikke barberer helt jevnt, men testeren medgir imidlertid at dette var tilfelle med de fleste apparater han testet.

Remington XR1400 er designet for å være mer ergonomisk, da den har en avrundet form som holdes i håndflaten i stedet for et vanlig, avlangt håndtak. En tester synes ikke at resultatet ble helt bra, men er enig i at apparatets form gjør det behagelig å bruke.

Batteri

Som med de fleste barbermaskiner ligger alle tre i området 45–60 minutter (45 for Remington XR1400, 50 minutter for Philips Series 7000 S7510 og 1 time for Philips Series 9000 S9711). Både Philips Series 7000 S7510 og Philips Series 9000 S9711 lader fullt på rundt 1 time og har også en hurtigladefunksjon. Philips Series 9000 S9711 kan lades både med ledning og i den medfølgende rengjøringsstasjonen.

Remington XR1400 bruker imidlertid 4 timer på å lades helt opp, noe som selvfølgelig blir et minus for den. En tester synes det er synd at det ikke er mulig å drive maskinen på vanlige batterier, da den ellers er veldig praktisk å ha med på reise med sitt kompakte format.

92
84
78

Derfor er Braun M90 den beste reisebarbermaskinen

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70, Philips PQ203 og Braun M90

Derfor er Braun M90 den beste reisebarbermaskinen

Braun M90 vinner i denne kategorien, blant annet fordi den er egnet for våt bruk og har praktiske, innebygde funksjoner. Den får også høy vurdering i en test, men dessverre har den ingen medfølgende oppbevaringsveske.

Philips PQ203 har derimot har en medfølgende oppbevaringsveske og dessuten et lokk til hodet. Det er den eneste av de tre som er en roterende modell, og den får gode vurderinger fra kundene. Enkelte kommenterer imidlertid at maskinen ikke er veldig kraftig.

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70 har en innebygd reisebeskyttelse som er utformet slik at den skal kunne ligge trygt i vesken uten å starte opp. Men som Braun M90 har den dessverre ingen medfølgende veske.

Barbering

Braun M90 er den eneste av de tre som har en innebygd trimmer, noe som selvfølgelig er praktisk, siden reisebarbermaskin generelt har litt lavere ytelse enn fullstore modeller. Å kunne trimme for lange skjeggstubber derfor praktisk. En tester konstaterer at maskinen fungerer best nettopp med korte stubber.

Som nevnt er Philips PQ203 den eneste av disse tre modellene som har et roterende hode, og generelt gir roterende barbermaskiner en svært tett barbering. Philips PQ203 mangler imidlertid innebygd trimmer, og i motsetning til Braun M90 kan den ikke rengjøres under rennende vann. Generelt beskrives resultatet av kundene som helt OK.

Remington Dual Foil Travel Shaver TF70 beskrives av kjøperne som kompakt og behagelig å holde. Enkelte kunder mener også at den er praktisk å hente fram hvis man har det travelt og bare har tid til en rask barbering. Imidlertid er den, som de to andre modellene, best på helt korte skjeggstubber.