person 984092 1920

Test av termoser

Basert på 12 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi termosene

Termoser kommer i et bredt spekter av utførelser og til en rekke ulike formål. Det finnes de som passer best for den lange skogturen, for å oppbevare både væske og mat, og det finnes også de som er bedre egnet for stressede pendlere som vil ha med seg kaffe på veien.

Vi har vurdert ni forskjellige termoser i tre forskjellige prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har tatt hensyn til følgende aspekter i vår vurdering:

  • Materiale
  • Varmebevaringsevne
  • Kjølebevaringsevne
  • Størrelse
  • Hvorvidt den kan vaskes i oppvaskmaskin
  • Korkens utforming

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklassetermosen Stanley Classic blir best i test. Thermos Light & Compact blir beste budsjettermos, og Thermos King blir beste premiumtermos.

100
90
88

Derfor er Thermos Light & Compact den beste budsjettermosen

Thermos Light & Compact, Alfi Isotherm Perfect og Primus

Derfor er Thermos Light & Compact den beste budsjettermosen

Thermos Light & Compact blir best i test i denne kategorien. Den har meget gode egenskaper når det gjelder å bevare temperatur, og er utstyrt med en praktisk skrukork. Den er dessuten lett å holde ren og har en sjenerøs garantitid. Den får også veldig gode karakterer i tester. I lys av den overkommelige prisen er den vel verdt å kjøpe.

Alfi Isotherm Perfect har enkelte lignende egenskaper som Thermos Light & Compact, blant annet hvordan den rengjøres, den lange garantitiden og en praktisk kork. Når det gjelder hvor lenge den bevarer temperaturen, er dette i tråd med det som kan betraktes som standard. Dessverre sier mange kunder at korken ikke holder tett.

Primus får en middels høye vurderinger i en test, blant annet på grunn av en veldig praktisk kork og enkel rengjøring. Temperaturbevaringen er imidlertid ikke mer enn gjennomsnittlig, og formatet oppleves ikke som helt optimalt av en tester.

Egenskaper

Alle tre modeller i denne prisklassen har det til felles at de er enkle å holde rene, på den måten at alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin. Det går naturligvis også bra å vaske for hånd, men maskinvask kan iblant være praktisk, ettersom visse deler på en termos kan være vanskelig å rengjøre ordentlig med håndvask.

Når det gjelder korkene, har Thermos Light & Compact og Alfi Isotherm Perfect enda en ting til felles, da de begge har en såkalt automatisk kork. Dette betyr at korken stenger seg automatisk dersom korken ikke er helt tett når du skrur på koppen. Dette er praktisk og forhindrer uventet søling.

Primus er utstyrt med det de kaller en ClickClose-lukking, som er en type pop-up-kork. Denne får mye ros av en tester fordi den er veldig enkel å lukke og åpne.

96
94
93

Derfor er Stanley Classic den beste mellomklassetermosen

Stanley Classic, Stabilotherm og Hydro Flask Standard Mouth

Derfor er Stanley Classic den beste mellomklassetermosen

Stanley Classic er best i denne kategorien, blant annet fordi den kan holde temperaturen veldig lenge, fordi den har et stilrent design, og fordi den har en veldig lang garanti fra produsenten. I en anmeldelse er det kun småting som kommenteres negativt.

Stabilotherm har en utforming som vi kjenner igjen fra mange moderne termoser, med dobbel kapsling i rustfritt stål med vakuumisolering og kork med skruåpning. Noen testere har imidlertid problemer med å forstå om korken er åpen eller lukket, og den holder ikke helt tett når den støt-testes.

Hydro Flask Standard Mouth er lik med hensyn til utformingen og har en plastkork som er helt fri for skadelige stoffer. Den har en høy gjennomsnittsvurdering fra de som har kjøpt den, men ikke uten at noen opplever at den ikke holder på temperaturen så godt som de hadde ønsket.

Egenskaper

Stanley Classic er klart best når det gjelder hvor lenge den kan holde temperaturen, og skal etter opplysningene bevare både varme og kulde i opptil 24 timer. Stanley mener også at fryst innhold kan holde så lenge som 120 timer hvis man legger i noen ekstra isbiter i tillegg.

Hydro Flask Standard Mouth er utformet slik at det ikke skal dannes noen kondens på utsiden av termosen, noe den også får ros for av enkelte kunder. Plastdetaljene på korken er uten både BPA og ftalater, og Hydro Flask gir livstidsgaranti.

Stabilotherm har også den en BPA-fri plastkork og et system med dobbel rustfri stålkapsling med vakuumisolering som ligner på det som finnes på Stanley Classic og Hydro Flask Standard Mouth. Den får høye karakterer i test, men når den utsettes for støt-tester, holder den ikke lenger helt tett.

96
95
85

Derfor er Thermos King den beste premiumtermosen

Thermos King, Zojirushi og Contigo Autoseal West Loop

Derfor er Thermos King den beste premiumtermosen

Thermos King blir beste premiumtermos. Den har en veldig god temperaturbevaring, sikre plastdeler og en sjenerøs garanti. Kundetilfredsheten er også samlet sett veldig høy.

Zojirushi er på noen måter veldig praktisk å ha med på vei til jobb eller i bilen. Den er lett å håndtere med en hånd, men er til tross for dette helt tett i lukket stilling. Imidlertid er ikke alle kunder helt overbevist om kvaliteten på lokket.

Contigo Autoseal West Loop er i enda større utstrekning utformet for deg som er på farten, og har også den en kork som kan håndteres med en hånd. Den passer godt i de fleste koppholdere. Den har imidlertid ikke dobbel kapsling i rustfritt stål, slik en del andre termoser har, og holder heller ikke varmen like lenge.

Egenskaper

Thermos King er best når det gjelder å holde på varmen, da den holder på varmen i opptil 18 timer og kulde i opptil 24 timer. Contigo Autoseal West Loop lander på henholdsvis litt mer beskjedne 5 og 12 timer. Den i motsetning til Thermos King imidlertid bare ett lag rustfritt stål og ingen vakuumisolering.

Thermos King og Zojirushi har som mange andre termoser på markedet to lag rustfritt stål med vakuumisolering imellom, som forhindrer at kulde eller varme lekker ut. Det er bare korken som er laget av plast, og i begge tilfeller er den uten BPA.

For å drikke fra Zojirushi trykker du med tommelen på en bryter for å åpne lokket. Den kan så lukkes like enkelt med en hånd. Contigo Autoseal West Loop har en knapp på lokket som man trykker på for å kunne drikke. Hvis knappen ikke trykkes inn, er lokket helt tett.