Kaffebryggare best i test

Test av kaffetrakter

Sist oppdatert 4 februari 2019. Basert på 7 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi kaffetrakterne

Kaffe drikkes i store mengder rundt om i verden, og det finnes nesten like mange forskjellige kaffetraktere som det er preferanser innen smak og brygging. Vi har vurdert ni kaffetraktermodeller og delt dem inn i tre forskjellige prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har sett på det følgende i vurderingen vår:

  • Hvordan smaker den nytraktede kaffen?
  • Hvor lang er traktetiden?
  • Er kaffetrakteren utstyrt med dryppstopp?
  • Har trakteren automatisk avslåing?
  • Kan kaffetrakteren stilles inn med timer?
  • Er det integrert kaffekvern i trakteren?
  • Hvilket volum har kaffekannen?
  • Er kannen av glass eller av termostype?
  • Hvor god er kaffetrakterens varmebevaring?

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklassetrakteren Moccamaster KBG741 blir best i test. Electrolux EKF7500 blir beste budsjettkaffetrakter, og Wilfa Presisjon WSP-1B blir beste premiumkaffetrakter.

Beste budsjettkaffetrakteren

Topp 3


												
													Electrolux EKF7500
													
														- Beste budsjettkaffetrakter

Electrolux EKF7500


												
												 Philips HD7546

Philips HD7546


												
												 Melitta Easy

Melitta Easy

93
90
87

Derfor er Electrolux EKF7500 den beste budsjettkaffetrakteren

Melitta Easy, Philips HD7546 og Electrolux EKF7500

Electrolux EKF7500 blir vår testvinner i denne kategorien, da den har enkelte nyttige funksjoner som konkurrentene mangler. Den er også pent designet, og sluttresultatet er bra. Philips HD7546 er ikke langt bak, men taper hovedsakelig på at den ikke har timer, og at kannen er mindre. Den har imidlertid glasskanne i stedet for termoskanne.

Melitta Easy er en enkel og brukervennlig kaffetrakter, men har også et veldig grunnleggende design. Kannen er av standard størrelse, og kaffetrakteren har ikke timer. Det faktum at den er såpass grunnleggende, gjør at den ikke helt kan måle seg med Electrolux EKF7500.

Sluttresultat

I en test får Philips HD7546 mye ros for hvor god kaffen er, og termoskannen har en lås som bidrar til å bevare aromaen i kaffen. Kaffen som traktes med Melitta Easy, vurderes som nokså god, men i en test kommenteres det at kaffen har litt for mye syre.

Electrolux EKF7500 lar deg justere kaffens aroma, og nettopp aromaen får også ros i en test. Samtidig bemerkes det at kaffen, akkurat som tilfellet er med Melitta Easy, har noe for mye syre, og bitterheten anses ikke som den beste.

Trakting og funksjoner

Innstillingen av aroma på Electrolux EKF7500 gjøres i tre trinn. Trakteren har også en automatisk funksjon for dette. Du kan også stille inn en timer på trakteren til et bestemt tidspunkt, slik at du for eksempel kan ha kaffen klar når du våkner.

Både Melitta Easy og Philips HD7546 mangler som nevnt timer, men har automatisk avslåing, dryppstopp og avtakbar filterholder. Delene til disse kan også maskinvaskes. I motsetning til Electrolux EFK7500, som har vannindikator både på kannen og på trakteren, har Melitta Easy bare en indikator på kannen, og Philips HD7546 har bare en indikator på selve trakteren.

Beste kaffetrakteren i mellomklassen

Topp 3


												
													Moccamaster KBG741
													
														- Beste kaffetrakter i mellomklassen

Moccamaster KBG741


												
												 Philips Grind & Brew HD7765

Philips Grind & Brew HD7765


												
												 Melitta Aroma Signature DeLuxe

Melitta Aroma Signature DeLuxe

93
92
90

Derfor er Moccamaster KBG741 den beste kaffetrakteren i mellomklassen

Philips Grind & Brew HD7765, Melitta Aroma Signature DeLuxe og Moccamaster KBG741

Moccamaster KBG741 er enda et eksempel på en utmerket Moccamaster-kaffetrakter. Den trakter svært raskt, og kjøperne mener at kaffen er veldig god og gir høye gjennomsnittlige vurderinger.

Philips Grind & Brew HD7765 er veldig praktisk på den måten at den har en innebygd kaffekvern, og den har dessuten flere innstillinger for kaffens intensitet. Det er imidlertid ikke alle som liker kvernen, og forbruket av bønner kan også være tvilsomt.

Melitta Aroma Signature DeLuxe er en veldig brukervennlig kaffetrakter som har flere forskjellige muligheter for automatisk avslåing. Den hjelper deg også å holde styr på når det er på tide med en avkalkning. Kaffesmaken får imidlertid ikke bare positiv omtale i en test.

Sluttresultat

Moccamaster KBG741 får overveldende høye karakterer fra kjøperne, som ikke bare roser den raske traktingen, men som også liker den gode smaken av kaffen. Også Philips Grind & Brew får gode anmeldelser fra kundene for kaffesmaken.

Melitta Aroma Signature DeLuxe ble testvinner i Råd & Röns kaffetraktertest, men de har likevel enkelte betenkeligheter angående smaken. Aromaen og balansen i kaffen får ganske høye karakterer, men syren og bitterheten lavere vurdering.

Trakting og funksjoner

Philips Grind & Brew har en innebygd kaffekvern, men det er selvsagt også mulig å bruke ferdigmalt kaffe. Dette gir trakteren et meget bredt bruksspekter. Den har ni forskjellige innstillinger for maling og tre forskjellige innstillinger for kaffens intensitet, noe som gir deg gode muligheter til å eksperimentere med kaffesmaker.

Moccamaster KBG741 er nesten blendende rask – den har fullført jobben på bare seks minutter. Når kaffen er klar, har du to forskjellige varmeinnstillinger å velge mellom, noe som er praktisk da en mindre mengde kaffe ikke nødvendigvis trenger den høyeste varmeinnstillingen for å holdes varm.

Melitta Aroma Signature DeLuxe har en opplyst vannbeholder, som er en fiffig og praktisk funksjon for alle som har problemer med å lese merkene på beholderen. Hvis du stiller inn hvilken hardhet vannet har, kan trakteren også fortelle deg når det er på tide med avkalking.

Beste premiumkaffetrakteren

Topp 3


												
													Wilfa Presisjon WSP-1B
													
														- Beste premiumkaffetrakter

Wilfa Presisjon WSP-1B


												
												 Kitchenaid Pour Over

Kitchenaid Pour Over


												
												 Smarter SMC10

Smarter SMC10

93
92
92

Derfor er Wilfa Presisjon WSP-1B den beste premiumkaffetrakteren

Wilfa Presisjon WSP-1B, Kitchenaid Pour Over og Smarter SMC10

Wilfa Presisjon WSP-1B skiller seg ut med sitt enkle, moderne design og får også svært høye karakterer av et testpanel, blant annet for den gode kaffesmaken. Testpanelet beskriver svært få svakheter med Presisjon, og den blir derfor vår testvinner i denne prisklassen.

Smarter SMC10 er en såkalt "smart" kaffetrakter da den kan styres med en mobilapp. En tester understreker de mange fordelene med dette, men finner også enkelte svakheter med denne trakteren.

Kitchenaid Pour Over trakter kaffe på en annerledes måte, og en tester snakker varmt om resultatet. Den har flere praktiske funksjoner, men testeren stiller spørsmålstegn ved utformingen og hvor raskt den faktisk trakter kaffen.

Sluttresultat

Wilfa Presisjon WSP-1B har blitt vurdert av et norsk testpanel, og alle beskriver kaffen som svært velsmakende. Det er imidlertid enkelte i panelet som ikke er helt overbevist om at kaffen blir bedre enn fra andre traktere de har testet.

Kitchenaid Pour Over får også den høye karakterer av en tester for smaken på kaffen, og testeren spekulerer i det tilfellet at det kan være den spesielle traktemetoden som faktisk gjør en forskjell for smaken. Smarter SMC10 får heller ingen negative bemerkninger for hvordan kaffen smaker.

Trakting og funksjoner

Wilfa Presisjon WSP-1B har en avtakbar vannbeholder som gjør den enkel å fylle på. Avhengig av mengden kaffe du skal trakte, justerer du vannstrømmen gjennom en ring på filterholderen, og det er også sånn man setter på dryppestoppen. Trakteren har dessverre ingen automatisk funksjon for dryppestopp.

Smarter SMC10 skiller seg ut med styringen via mobilapp, som lar deg starte traktingen fra hvor du enn er. Du kan tidsplanlegge traktingen og se hvor mye vann som er igjen i beholderen. Trakteren har også en innebygd kaffekvern.

Kitchenaid Pour Over lar deg gjøre innstillinger basert på kaffens brenning, og den har et display på forsiden som viser status for traktingen. Ifølge produsenten skal denne ta seks minutter, men i en test ble tiden målt til nærmere ti minutter.