Kaffebryggare best i test

Test av kaffetrakter

Basert på 7 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi kaffetrakterne

Kaffe drikkes i store mengder rundt om i verden, og det finnes nesten like mange forskjellige kaffetraktere som det er preferanser innen smak og brygging. Vi har vurdert ni kaffetraktermodeller og delt dem inn i tre forskjellige prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har sett på det følgende i vurderingen vår:

  • Hvordan smaker den nytraktede kaffen?
  • Hvor lang er traktetiden?
  • Er kaffetrakteren utstyrt med dryppstopp?
  • Har trakteren automatisk avslåing?
  • Kan kaffetrakteren stilles inn med timer?
  • Er det integrert kaffekvern i trakteren?
  • Hvilket volum har kaffekannen?
  • Er kannen av glass eller av termostype?
  • Hvor god er kaffetrakterens varmebevaring?

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklassetrakteren Moccamaster KBG741 blir best i test. Electrolux EKF7500 blir beste budsjettkaffetrakter, og Wilfa Presisjon WSP-1B blir beste premiumkaffetrakter.

Beste budsjettkaffetrakteren

Topp 3

93
90
93

Derfor er Electrolux EKF7500 den beste budsjettkaffetrakteren

Philips HD7546, Electrolux EKF7500 og Braun KF 7020

Derfor er Electrolux EKF7500 den beste budsjettkaffetrakteren

Electrolux EKF7500 blir vår testvinner i denne kategorien, da den har enkelte nyttige funksjoner som konkurrentene mangler. Den er også pent designet, og sluttresultatet er bra.

Philips HD7546 er ikke langt bak, men taper hovedsakelig på at den ikke har timer, og at kannen er mindre. Den har imidlertid en termoskanne i stedet for glasskanne.

Braun KF 7020 er en god og brukervennlig brygger med god størrelse på kannen. Den kommer veldig nær Electrolux EKF7500, men svikter når det gjelder energieffektivitet.

Sluttresultat

I en test får Philips HD7546 mye ros for hvor god kaffen er, og termoskannen har en lås som bidrar til å bevare aromaen i kaffen. Braun KF 7020 lager etter anmeldelsene å dømme god kaffe, men i en test bemerkes imidlertid syrligheten og fylden.

Electrolux EKF7500 lar deg justere kaffens aroma, og nettopp aromaen får også ros i en test. Samtidig bemerkes det at kaffen, akkurat som tilfellet er med Melitta Easy, har noe for mye syrlighet, og bitterheten anses ikke som den beste.

Trakting og funksjoner

Som nevnt har Electrolux EKF7500 en funksjon for innstilling av aromaen, og dette kan gjøres i tre trinn. Trakteren har også en automatisk funksjon for dette. Du kan også stille inn en timer på trakteren til et bestemt tidspunkt, slik at du for eksempel kan ha kaffen klar når du våkner.

Philips HD7546 mangler som nevnt timer, men har som Braun KF 7020 automatisk avstenging, dryppestopp og avtakbar filterholder. Delene til disse kan også maskinvaskes. Til forskjell fra Electrolux EFK7500, som har vannindikator både på kannen og bryggeren, har Philips HD7546 bare indikator på selve bryggeren.

93
92
92

Derfor er Moccamaster KBG741 den beste kaffetrakteren i mellomklassen

Philips Grind & Brew HD7765, Moccamaster KBG741 og Melitta AromaFresh

Derfor er Moccamaster KBG741 den beste kaffetrakteren i mellomklassen

Moccamaster KBG741 er enda et eksempel på en utmerket kaffetrakter fra Technivorm. Den trakter svært raskt, og kjøperne mener at kaffen er veldig god og gir høye gjennomsnittlige vurderinger.

OBH Nordica Legacy 2403 har et veldig fint retrodesign og alle de grunnleggende funksjonene du kan forvente av en kaffetrakter. Det som gjør at den ikke helt kan måle seg med Moccamaster KGB741, er at den mangler timerfunksjon.

Melitta AromaFresh er en veldig brukervennlig kaffetrakter som har flere ulike valgmuligheter når det gjelder hvordan du vil brygge kaffen din. Den hjelper deg også å holde styr på når det er på tide med en avkalkning. Kaffesmaken får imidlertid ikke bare positiv omtale i en test.

Sluttresultat

Moccamaster KBG741 får overveldende høye vurderinger fra kjøperne, som ikke bare berømmer den raske bryggingen (mer om det nedenfor), men også den veldig gode kaffesmaken. OBH Nordica Legacy 2403 får ikke mer enn godkjent karakter for kaffesmaken når det gjelder fylde, syrlighet og bitterhet.

Melitta AromaFresh får nokså høye karakterer i Råd & Röns kaffetraktertest, men de har fortsatt betenkeligheter med hensyn til smaken. Kaffens intensitet og kompleksitet får høye karakterer, men syrligheten, fylden og bitterheten får dårligere vurderinger.

Trakting og funksjoner

OBH Nordica Legacy 2403 har ingen direkte overflod av funksjoner, men den kan gjøre det meste av det man kan forvente seg av en moderne kaffetrakter. Praktisk nok har den et system for kalkvarsling som gjør det lettere for deg å holde styr på når det er på tide å avkalke trakteren. Dessverre mangler den timer.

Moccamaster KBG741 er nesten blendende rask – den fullfører traktingen på bare seks minutter. Når kaffen er klar, har du to forskjellige varmeinnstillinger å velge mellom, noe som er praktisk da en mindre mengde kaffe ikke nødvendigvis trenger den høyeste varmeinnstillingen for å holdes varm.

Melitta AromaFresh har en innebygd kaffekvern, og du kan dessuten justere hvor sterk kaffe du vil brygge. Hvis du stiller inn vannets hardhet, kan bryggeren også varsle deg når det er på tide å avkalke, noe bryggeren har et innebygd program for.

93
92
92

Derfor er Wilfa Presisjon WSP-1B den beste premiumkaffetrakteren

Wilfa Presisjon WSP-1B, Kitchenaid Pour Over og Smarter SMC10

Derfor er Wilfa Presisjon WSP-1B den beste premiumkaffetrakteren

Wilfa Presisjon WSP-1B skiller seg ut med sitt enkle, moderne design og får også svært høye karakterer av et testpanel, blant annet for den gode kaffesmaken. Testpanelet beskriver svært få svakheter med Presisjon, og den blir derfor vår testvinner i denne prisklassen.

Smarter SMC10 er en såkalt "smart" kaffetrakter da den kan styres med en mobilapp. En tester understreker de mange fordelene med dette, men finner også enkelte svakheter med denne trakteren.

Kitchenaid Pour Over trakter kaffe på en annerledes måte, og en tester snakker varmt om resultatet. Den har flere praktiske funksjoner, men testeren stiller spørsmålstegn ved utformingen og hvor raskt den faktisk trakter kaffen.

Sluttresultat

Wilfa Presisjon WSP-1B har blitt vurdert av et norsk testpanel, og alle beskriver kaffen som svært velsmakende. Det er imidlertid enkelte i panelet som ikke er helt overbevist om at kaffen blir bedre enn fra andre traktere de har testet.

Kitchenaid Pour Over får også den høye karakterer av en tester for smaken på kaffen, og testeren spekulerer i det tilfellet at det kan være den spesielle traktemetoden som faktisk gjør en forskjell for smaken. Smarter SMC10 får heller ingen negative bemerkninger for hvordan kaffen smaker.

Trakting og funksjoner

Wilfa Presisjon WSP-1B har en avtakbar vannbeholder som gjør den enkel å fylle på. Avhengig av mengden kaffe du skal trakte, justerer du vannstrømmen gjennom en ring på filterholderen, og det er også sånn man setter på dryppestoppen. Trakteren har dessverre ingen automatisk funksjon for dryppestopp.

Smarter SMC10 skiller seg ut med styringen via mobilapp, som lar deg starte traktingen fra hvor du enn er. Du kan tidsplanlegge traktingen og se hvor mye vann som er igjen i beholderen. Trakteren har også en innebygd kaffekvern.

Kitchenaid Pour Over lar deg gjøre innstillinger basert på kaffens brenning, og den har et display på forsiden som viser status for traktingen. Ifølge produsenten skal denne ta seks minutter, men i en test ble tiden målt til nærmere ti minutter.