girl 1246525 1920

Test av tørrsjampoer

Basert på 14 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi tørrsjampoene

En tørrsjampo kan være en venn i nøden for deg som enten har det veldig travelt, eller som bare ikke har lyst til å vaske håret akkurat i dag. Avhengig av hvilket produkt du velger, kan du få et resultat som ikke sladrer om at du har hoppet over hårvasken, og som i enkelte tilfeller varer i flere dager.

Vi har tatt hensyn til følgende ting når vi har vurdert de forskjellige produktene:

  • Hvor lett produktet er å påføre
  • Hvor mye produkt som kreves for et godt resultat
  • Om det blir noen synlige rester i håret
  • Hvor lenge resultatet holder
  • Produktets duft
  • Hårets struktur etter bruk – stritt eller "ren"
  • Kan sjampoen brukes som stylingprodukt?
  • Fungerer sjampoen like bra uansett hårfarge?

Prisklassene er som følger: budsjett opptil 400 kr/liter, mellomklasse 400–800 kr/liter og premium 800 kr/liter og oppover. Prisklassene er basert på prisen per liter beregnet fra en pakke av normal størrelse.

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-tørrsjampoen Living Proof Hair Day Dry Shampoo blir best i test. Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo blir beste budsjett-tørrsjampo, og Moroccanoil Dry Shampoo Dark/Light Tones blir beste premium-tørrsjampo.

93
90
86

Derfor er Living Proof Perfect Hair Day den beste mellomklasse-tørrsjampoen

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo, Amika Perk Up Dry Shampoo og Lernberger Stafsing Dryclean

Derfor er Living Proof Perfect Hair Day den beste mellomklasse-tørrsjampoen

Living Proof Perfect Hair Day bruker en kjemisk løsning der tørrsjampoen kapsler inn smuss og vond lukt, som deretter følger med når du børster ut tørrsjampoen. Resultatet blir en frisk følelse og volum i håret, noe som verdsettes av både testere og kjøpere. Dette gjør denne tørrsjampoen til vår testvinner i denne prisklasse.

Amika Perk Up er et generelt svært populært produkt som gir et godt resultat. Både testere og kunder opplever at den er enkel å påføre, og forpakningen får også mye skryt. Kritikk mot lukten er det som er mest negativt med denne tørrsjampoen.

Dryclean fra svenske Lernberger Stafsing forsøker å profilere seg som en sunnere og mer bærekraftig tørrsjampo som tilfører håret masse volum. Det er imidlertid ikke alle brukere som føler at håret blir spesielt friskt, og hårets overflate kan være tvilsom. Denne lyse varianten kan etterlate synlige rester på mørkt hår, men det finnes også varianter for svart og brunt hår.

90
88
85

Derfor er Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo den beste budsjett-tørrsjampoen

Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo, Batiste Dry Shampoo Original og Löwengrip Good to Go Dry Shampoo

Derfor er Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo den beste budsjett-tørrsjampoen

Casual Matte Powder Dry Shampoo fra den velkjente frisørkjeden Toni&Guy er vår testvinner i denne prisklassen. Kjøperne er veldig fornøyd med hvordan den virker, men enkelte er ikke helt fortrolig med duften. Samlet sett får den høye karakterer i tester, men én tester opplevde at det kunne bli en del rester igjen i håret.

Batiste Dry Shampoo Original er den billigste av alle tørrsjampoene vi har sammenlignet. Den er også veldig populær på det svenske markedet, delvis på grunn av den lave prisen. Kjøperne er veldig fornøyd med den, også takket være tørrsjampoens sluttresultat. Én tester påpeker imidlertid at det er viktig å følge instruksjonene for å få best mulig resultat.

Isabella "Blondinbella" Löwengrips tørrsjampo Good to Go får gode vurderinger av både testere og kunder for produktets virkemåte. Det tilfører håret stabilitet og volum, og brukerne opplever at håret føles friskt. Imidlertid synes både testerne og enkelte kunder at duften er altfor søt, på grensen til uutholdelig.

90
87
85

Derfor er Moroccanoil Dry Shampoo den beste premium-tørrsjampoen

Moroccanoil Dry Shampoo Dark/Light Tones, Maria Nila Dry Shampoo og Kevin Murphy Fresh Hair

Derfor er Moroccanoil Dry Shampoo den beste premium-tørrsjampoen

Vår testvinner Moroccanoil Dry Shampoo forsøker å appellere til en bredere masse ved å tilby to forskjellige fargetoner, slik at du ikke skal trenge å bruke en lys spray i mørkt hår. Dette er en veldig finkornet tørrsjampo som ikke etterlater rester, og som lukter godt. Duften kan imidlertid fort bli overveldende hvis du bruker for mye av dette produktet.

Maria Nila Dry Shampoo er profilerer seg på å ha et gjennomgående miljøfokus med klimakompensert emballasje og ved ikke å teste produkter på dyr. Testerne like resultatet og syntes lukten var behagelig. Noen kunder gir litt kritikk fordi den virker for mye som en hårspray.

Kevin Murphy Fresh Hair får også ros av testerne, som synes resultatene er gode –  over flere dager. Men selv om lukten går hjem hos testerne, mislikes den som regel av kjøperne, selv blant dem som synes produktet virker bra ellers. I enkelte tester har håret også fått en stri overflate etter påføring.