Test av vognposer

Når du skal ut med barnet ditt i barnevogn om vinteren, er et alternativ å kle på barnet slik at det ikke trenger å fryse. Et annet alternativ er å bruke en vognpose. Avhengig av hvilken modell du velger, kan du unngå å bruke yttertøy annet enn en lue. Mange vognposemodeller er nemlig så varme at det ikke er behov for tykt yttertøy.

Vi har vurdert ni forskjellige vognposer i tre forskjellige priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har sett på følgende aspekter ved vognposene:

  • Om vognposen er vannavvisende
  • Om det finnes hull for barnevognens sele
  • Hvordan vognposen lukkes
  • Om vognposen er vindtett
  • Hvilke aldre vognposen passer for
  • Om vognposen kan vaskes i vaskemaskin
  • Hvor godt vognposen holder på varmen

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – UppaBaby CozyGanoosh blir best i test. Elodie Details blir beste budsjettvognpose, og Voksi Urban blir beste premiumvognpose.

98
90
90

Derfor er Elodie Details` vognpose den beste budsjettvognposen

Carena Fårö Lux, Elodie Details og B.O.Z.Z. Ergo

Derfor er Elodie Details` vognpose den beste budsjettvognposen

Vognposen fra Elodie Details blir den beste vognposen i denne prisklassen. Den finnes tilgjengelig i en rekke farger og design, og imponerer med en veldig god passform og et par praktiske designfunksjoner.

Carena Fårö Lux er en vognpose som føles veldig varm og lun, og den beskrives som prisgunstig av flere kjøpere. Den får gode karakterer fra testere, men ikke uten at det kommenteres at den er noe trang i fotenden.

B.O.Z.Z. Ergo får pluss i margen for sin ekstremt gode passform i ergonomiske sittedeler, men får også noe kritikk for at den er veldig liten, siden ikke en gang et barn på ti måneder får ordentlig plass. Åpningen beskrives også som altfor stor og slipper inn en del kald luft.

Egenskaper

Alle de tre modellene i denne prisklassen er laget av materialer som er både vannavvisende og vindtette. Elodie Details kan praktisk nok både vaskes i maskin og tørkes i trommel, mens Carena Fårö Lux bare kan vaskes.

Carena Fårö Lux har som de fleste modeller hull på baksiden for barnevognens sele. Den har dessuten to ekstra sikkerhetskroker og sklisikring bak. Elodie Details får pluss for at den har lange borrelåsåpninger for selen i stedet for individuelle hull, noe som gjør den mye enklere å håndtere.

98
95
95

Derfor er UppaBaby CozyGanoosh den beste mellomklassevognposen

UppaBaby CozyGanoosh, Skip Hop Stroll & Go Three-Season og Bugaboo

Derfor er UppaBaby CozyGanoosh den beste mellomklassevognposen

UppaBaby CosyGanoosh blir beste vognpose i test i mellomklassen. Den tåler veldig lave temperaturer og er lett å vaske. Den har dessuten et spesielt fôr som forhindrer at den nedre delen blir altfor skitten.

Skip Hop Stroll & Go Three-Season har en praktisk hette, og du kan bygge på med flere lag hvis det skulle være litt ekstra kaldt. Den får noe minus for at den ikke er like stor som de to andre modellene, og noen kjøpere opplever det også som vrient å få den på plass i vognen.

Bugaboos vognpose er tilgjengelig i en rekke farger, så det burde ikke være noe problem å finne en du liker. Den er impregnert med naturlig bambuskull og har en praktisk toveis glidelås.

Egenskaper

For å unngå at den nedre delen av vognposen blir altfor skitten når barnet har sko på seg, er UppaBaby CozyGanoosh foret med polyuretan. Og når den først blir skitten, er det bare å slenge den i vaskemaskinen.

Skip Hop Stroll & Go Three-Season har en fleecefôret hette som helt sikkert komme til nytte i de kalde vintermånedene, men hvis det ikke skulle være nødvendig, kan du dele den på midten med en glidelås og brette den bort.

I tillegg leveres Skip Hop Stroll & Go Three-Season med et ekstra lag for lokket. Det som sitter på som standard, er kanskje best egnet for dager da det ikke er altfor kaldt, men hvis det blir litt kjøligere, er det bare å kneppe på det andre laget oppå, så blir det ordentlig varmt i vognposen.

I stedet for å bruke kjemisk impregnering bruker Bugaboo bambuskull på sin vognpose. Dette er laget av naturlig bambus, som er mer miljøvennlig. Det er så mange som 13 forskjellige farger å velge mellom, så det bør være mulig å finne en som passer selv for deg som er nøye med fargevalgene.

98
95
95

Derfor er Voksi Urban den beste premiumvognposen

Voksi Urban, Easygrow Grandma og Bugaboo High Performance

Derfor er Voksi Urban den beste premiumvognposen

Voksi Urban er etter vår mening beste vognpose i premiumklassen. Den har en veldig lang brukstid, da den kommer med et ekstra lokk som gjør at den blir noen desimeter lengre. Den har en del andre praktiske egenskaper, og det eneste "negative" er at den kan oppleves som for varm hvis man bor på et sted som ikke alltid har veldig kalde vintre.

Easygrow Grandma er en veldig pen og trivelig vognpose med en strikket ytterside. Lokket kan justeres etter temperatur ved at enkelte lag kan tas av, og det er laget av økologiske materialer. Måten det festes i barnevognen på, kan imidlertid oppfattes som under pari.

Bugaboo High Performance er også den en veldig fin vognpose, og i likhet med Easygrow Grandma har den et lokk som tilbyr forskjellige valgmuligheter avhengig av temperaturen ute. Den er imidlertid den generelt dyreste av de tre modellene i denne prisklassen, og den har et forstykke som er litt i korteste laget.

Egenskaper

Både Easygrow Grandma og Bugaboo High Performance har et lokk der det er mulig å ta av enkelte deler i tilfelle det blir for varmt i vognposen. Voksi Urban har et lokk som er tilpassbart på andre måter; det følger nemlig med et lengre lokk som gjør at større barn får plass i den, noe som forlenger bruksperioden.

Easygrow Grandma er dessuten laget av økologiske materialer, og den er Øko-Tex-sertifisert, noe som betyr at den ikke inneholder kjemikalier i skadelige mengder.