vacuum cleaner 268161 1920

Test av støvsugere

Basert på 14 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi støvsugerne

Støvsugere er noe de fleste trenger, men å velge en modell kan være alt annet enn enkelt. Det finnes i dag flere forskjellige typer støvsugere, men i denne testen har vi valgt å fokusere på klassiske gulvstøvsugere og skaftstøvsugere. Gulvstøvsugerne er delt inn i to prisklasser: mellomklasse og premium. Vi har tatt sett på følgende aspekter i vår vurdering:

 • Rengjøringsevne – støv, grus, sand, hår og smuler
 • Handlingsradius – lengden på ledningen og støvsugerslangen
 • Støvsugerens funksjoner og kontroller
 • Størrelsen på støvbeholder og pose
 • Håndtering på forskjellige gulv – tepper, parkett og fliser
 • Lydnivå
 • Energiklassifisering
 • Hvor mye veier støvsugeren, og hvordan er den å bære?
 • Munnstykkets tilgang ved lister, i hjørner og under møbler
 • Skaftstøvsugeres batterilevetid og oppladning
 • Hvordan er det å tømme og bytte pose på støvsugeren?
 • Hvilken type filter har støvsugeren?

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklassestøvsugeren Electrolux EUO9GREEN blir best i test. Bosch BCH6LNG25 blir beste skaftstøvsuger, og Electrolux PD91-8SSM blir beste premiumstøvsuger.

96
87
82

Derfor er Electrolux EUO9GREEN den beste støvsugeren i mellomklassen

Miele Complete C3 PowerLine, Philips FC8721 og Electrolux EUO9GREEN

Derfor er Electrolux EUO9GREEN den beste støvsugeren i mellomklassen

Electrolux EUO9GREEN er et annet eksempel på et godt bygget og velfungerende produkt fra Electrolux. Den er i stor grad bygget av resirkulerte materialer og har et meget lavt støynivå, i tillegg til å rengjøre på en god måte. Dette, sammen med en veldig god miljøklassifisering, gjør den til vår testvinner i denne prisklassen.

Philips FC8721 har også den en høy energiklasse og er veldig god når det gjelder å filtrere bort partikler fra luften. Enkelte testere mener imidlertid at den yter mindre godt under visse forhold. Den er også mer høylytt enn Electrolux EUO9GREEN, noe som betyr at den ikke helt kan måle seg med denne.

Som man kan forvente med Miele-produkter, er Miele Complete C3 PowerLine et velbygget produkt som rengjør generelt godt, og som etterlater svært få partikler i luften etter filtrering. I en test har den fått minus for støvopptaket i enkelte områder, og miljøklassifiseringen er lavere enn konkurrentenes.

Rengjøring

Å påstå at Electrolux EUO9GREEN er lydløs er å ta i, men et lydnivå på 65 db er bemerkelsesverdig lavt. Til tross for det lave støynivået er støvopptaket effektivt. Enkelte testere mener imidlertid at støvsuging av tepper ikke er det enkleste. Støvsugeren har også vist vanskeligheter med å fjerne dyrehår fra tepper.

Philips FC8721 og Miele Complete C3 PowerLine kan ikke skryte av å være like stillegående som Electrolux EUO9GREEN, men de rengjør generelt godt. I begge tilfeller kommenterer testerne hvor vanskelig det er å støvsuge trapper med denne modellen, og de har også problemer med blant annet støvsuging langs vegger og i sprekker og spor i tregulv.

Funksjoner

Philips FC8721 har tre forskjellige effektmoduser: møbler, teppe og hardt gulv. Disse stilles inn med en bryter på selve støvsugeren. Electrolux EUO9GREEN har også en bryter for å velge effektmodus, men har fem nivåer i stedet for tre, herunder to forskjellige nivåer for forskjellige tykkelser på tepper og ett nivå for gardiner.

Disse løsningene krever imidlertid at du bøyer deg ned og vrir på bryteren, mens Miele Complete C3 PowerLine har en smidigere løsning. På toppen av støvsugeren er det en pluss- og en minus-knapp for å velge mellom de seks forskjellige modusene, noe som betyr at du kan justere effekten ved å trykke med foten i stedet for å bøye deg ned.

94
89
87

Derfor er Bosch BCHL6NG25 den beste skaftstøvsugeren

Dyson V8 Absolute, Electrolux EER77SSM og Bosch BCH6LNG25

Derfor er Bosch BCHL6NG25 den beste skaftstøvsugeren

Vår testvinner blir Bosch BCHL6NG25. Dette er et pent designet produkt som støvsuger veldig godt og er hendig å bruke. Electrolux EER77SSM er også et veldig godt produkt, men må se seg slått av Bosch BCH6LNG25 på grunn av kortere batterilevetid og mindre støvbeholder, til tross for et mer attraktivt prisbilde.

Dyson V8 Absolute er et produkt som i de aller fleste aspekter er et testvinnende produkt. Den har en ytelse som er sammenlignbar med nesten enhver type støvsuger uansett kategori, og den er dessuten pen å se på. Men dessverre er prisen betydelig høyere enn konkurrentenes, og det føles ikke helt berettiget.

Rengjøring

Både Electrolux og Bosch EER77SSM BCH6LNG25 er designet for å klare støvsuging av hunde- og kattehår. Rengjøringsevnen får gode vurderinger, og Electrolux EER77SSM har dessuten en funksjon der støvsugeren selv kan rense børsterullen hvis hårstrå eller andre ting har viklet seg fast.

I en test sies det at Dyson V8 Absolute støvsuger på en uklanderlig måte og på et nivå som ikke bare kan matche andre skaftstøvsugere, men også enkelte gulvstøvsugere. Den leveres også med en rekke praktiske tilbehør med forskjellige bruksformål.

Batteritid og opplading

I en test kommenteres batterilevetiden for Bosch BCHL6NG25, da testeren måtte dele opp rengjøringen i to runder fordi støvsugeren måtte lades underveis. Den har imidlertid den lengste batterilevetiden av skaftstøvsugerne i denne testen, 60 minutter, og den har også et digitalt display som viser batterinivået.

Electrolux EER77SSM og Dyson V8 Absolute har en batterilevetid på henholdsvis 45 og 40 minutter, noe som kan anses som litt lite, spesielt i konkurranse med Bosch BCHL6NG25. Hvis man bor i et mindre hus eller en leilighet, kan det imidlertid være fullt ut tilstrekkelig.

90
87
83

Derfor er Electrolux PD91-8SSM den beste premiumstøvsugeren

Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335, Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine og Electrolux PD91-8SSM

Derfor er Electrolux PD91-8SSM den beste premiumstøvsugeren

Electrolux PD91-8SSM blir vår testvinner i denne kategorien, blant annet på grunn av det lave lydnivået og en utmerket energiklassifisering. Den har dessuten flere smarte løsninger, som for eksempel et digitalt display som viser informasjon om støvsugeren, og smart plasserte kontroller for effekt. En ting som kommenteres i tester, er evnen til å håndtere dyrehår.

Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine og Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er desto bedre på dette, da de er designet spesielt for å kunne håndtere dyrehår på en god måte. Samlet sett støvsuger de veldig bra, men når ikke helt opp til Electrolux PD91-8SSM på grunn av en lavere energiklasse og et høyere støynivå.

Rengjøring

Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine har en klart høyere effekt enn de andre to og gir også et meget godt rengjøringsresultat. Den har et medfølgende turbomunnstykke som får mye ros i en test. Dyrehår har den ikke noen problemer med, og selv harde gulv klarer den godt.

Bosch Zoo'o ProAnimal BGS5335 beskrives i en test som stillegående og veldig bra til støvsuging av dyrehår og i spor og mellomrom. Electrolux PD91-8SSM er generelt bra på de fleste underlag, men dens evne til å støvsuge opp dyrehår beskrives som mangelfull i en test.

Funksjoner

Bosch Zoo'o Pro Animal BGS5335 bruker ikke poser, men har en støvbeholder som tømmes ved behov. Den har også sensorer som automatisk justerer effekten, og støvsugeren kan selv rengjøre filteret når det er nødvendig. Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine har seks forskjellige effektinnstillinger og avgir også en svak parfymert duft under bruk.

Electrolux PD91-8SSM er veldig praktisk utformet på den måten at den har strømbryter og kontroller for effekt på håndtaket, slik at man ikke trenger å bøye seg ned for å trykke på knappene på støvsugeren. Den har også LED-belysning på munnstykket.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - April 2019
Støvsugere: Test av 9 modeller

White Away
Kundrecensioner av Electrolux EER77SSM

Elgiganten
Kundrecensioner av Electrolux EER77SSM

Vi i Villa - juli 2015
Experttest av Bosch BCH6LNG25

Trusted Reviews - mars 2019
Experttest av Dyson V8 Absolute

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare

Trusted Reviews - april 2017
Experttest av Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine