Test av vifter

Basert på 11 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi viftene

En vifte kan være svært så verdifull i de varmeste sommermånedene, enten det er en mindre modell du har på skrivebordet på jobben, eller en større som står på gulvet i stuen. Avhengig av hvilken modell du velger, kan du ha den gående hele natten uten at den forstyrrer søvnen, og noen modeller kan til og med rense luften for deg.

Vi har vurdert tre forskjellige modeller av bordvifter og seks modeller av gulvvifter, hvorav tre er i en noe høyere prisklasse. Vi har vurdert følgende aspekter:

  • Antall valgbare hastigheter
  • Ledningens lengde
  • Om fjernkontroll medfølger
  • Lydnivå
  • Om viften kan oscillere (svinge)
  • Brukervennlighet
  • Effekt

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – gulvviften Honeywell HSF600WE4 blir best i test. Honeywell HT-900 blir beste bordvifte, og Honeywell HY290E4 blir beste premiumvifte.

95
88
85

Derfor er Honeywell HSF600WE4 den beste gulvviften

Bionaire BTF002X, TriStar VE-5951 og Honeywell HSF600WE4

Derfor er Honeywell HSF600WE4 den beste gulvviften

Honeywell HY254E4 er etter vår mening best i kategorien gulvvifter. Den er stilren og har praktiske egenskaper, som timer og innebygd oppbevaring for fjernkontrollen. De fleste kundene mener at dette er et godt kjøp, dog med noen unntak.

Bionaire BTF002X har de fleste funksjonene man kan forvente av en gulvvifte i denne prisklassen. Den får imidlertid en del kritikk fra kjøpere for at den er støyende, og for at den føles plastaktig.

TriStar VE-5951 oppleves også den som høylytt, selv med laveste hastighet. Den vurderes også som vanskelig å installere. Den får imidlertid ros for effekten og designet.

Funksjonalitet og egenskaper

Den medfølgende fjernkontrollen til Honeywell HSF600WE4 gjør det enkelt å justere vifteinnstillingene, men det er også et lettbetjent kontrollpanel på framsiden. Generelt mener kjøperne at den fungerer bra, men noen mener at den blåser noe svakt.

Som nevnt får Bionaire BTF002X kritikk for lydnivået, og ikke alle liker det innebygde LED-displayet, som noen kunder har måttet dekke til, siden lyset er forstyrrende når det er mørkt ellers i rommet. Selve viftefunksjonen er det imidlertid ikke noe i veien med.

Som nevnt over får TriStar VE-5951 kritikk for enkelte ting, men den får også en del ros. Det kromme designet er én ting som trekker opp karakteren, og den beskrives også som stabil og godt bygget. Som med de to andre følger det med en fjernkontroll.

93
92
91

Derfor er Honeywell HY290E4 den beste premiumgulvviften

Honeywell HYF290E4, Dyson Pure Hot+Cool og Tristar VE-5975

Derfor er Honeywell HY290E4 den beste premiumgulvviften

Honeywell HY290E4 blir vår testvinner i kategorien gulvvifter i premiumsegmentet. Den har alt man kan forvente seg av en vifte til denne prisen, og den har også godt med valgbare hastigheter og et lavt lydnivå. Den har også en tendens til å vibrere en del, noe som blir mer merkbart når den står på hardt underlag.

Som de fleste produkter fra Dyson er Dyson Pure Hot+Cool en veldig velfungerende vifte som kan rense luften og også fordele varmluft om det skulle være litt kaldere. Den kan også styres med mobilapp, men det markant høyere prisbildet i forhold til konkurrentene er vanskelig å rettferdiggjøre.

Tristar VE-5975 er en robust vifte bygget i metall som har en kraftigere motor enn mange andre modeller på markedet. Den har imidlertid bare tre hastigheter å velge mellom. Den får mye ros av kjøperne for sitt stabile design, men oppleves også som høylytt.

Funksjonalitet og egenskaper

Honeywell HY290E4 har en del egenskaper som kan gjøre den egnet for å ha på soverommet om nettene. Lydnivået er på beskjedne 51 decibel, og det digitale displayen kan dessuten dimmes for at lyset ikke skal forstyrre altfor mye.

Dyson Pure Hot+Cool har et hus i metall, og fjernkontrollen er magnetisert for enkelt å kunne festes utenpå hovedenheten. En veldig enkel og praktisk oppbevaringsløsning! Viften har også en veldig effektiv luftrensing og tar bort 99,95 % av alle urenheter i luften.

Tristar VE-5975 har en motor på 100 watt, noe som er kraftigere enn de fleste konkurrenter. Kjøperne forteller at den vifter veldig bra, men også at den er noe høylytt.

90
90
78

Derfor er Honeywell HT-900 den beste bordviften

Honeywell HT-900, Dyson Pure Cool Me Personal og Andersson MIF 1.3

Derfor er Honeywell HT-900 den beste bordviften

Honeywell HT-900 blir best i test i kategorien bordvifter. Det er en liten, men likevel robust vifte som gir en veldig god luftstrøm. I en test får den ros for sin enkle betjening, med unntak av rengjøringen, som oppleves som komplisert.

Dyson Pure Cool Me Personal er et svært velfungerende og dessuten pent produkt. Den har en medfølgende fjernkontroll og en enkel prosedyre for å justere hvilken vei luften skal blåses. Den er imidlertid veldig dyr, noe som gjør den vanskelig å anbefale fremfor de to andre betydelig billigere modellene.

Andersson MIF 1.3 beskrives av de som har kjøpt den, som en fan som gjør det den skal, men ikke så mye mer. Den har bare én hastighet og drives av en USB-kabel, som gjør at man trenger en adapter for å kunne koble den til en vanlig stikkontakt.

Funksjonalitet og egenskaper

Ifølge en tester produserer Honeywell HT-900 en veldig god luftstrøm og er dessuten godt bygget og lett å flytte på. Du kan enten bruke det medfølgende stativet eller veggmontere det. Den mangler imidlertid fjernkontroll, og hastigheten styres med en knapp på baksiden.

Hvis du vil justere i hvilken retning Dyson Pure Cool Me Personal skal blåse, gjør du det ved et enkelt trykk på kuppelen på toppen. Ved hjelp av magneter kan fjernkontrollen festes foran på hovedenheten, noe som er veldig praktisk. Viften fjerner også praktisk talt alle urenheter fra luften.

Andersson MIF 1.3 beskrives av enkelte kjøpere som noe plastaktig, men det er også en veldig billig og grunnleggende modell. Som nevnt over beskrives den likevel som velfungerende av mange kjøpere, selv om den ikke kan måle seg med en fullstor gulvmodell.