36054612554 81e601d84f k2

Test av Epilator

Sist oppdatert 4 februari 2019. Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi epilatorene

Å bruke en epilator er et alternativ til å bruke barberhøvel eller voksstrips. Epilatoren har små plater som fungerer som pinsetter og rykker opp hårstråene når du drar epilatoren over huden. Avhengig av modellen trenger du bare å gjøre dette en gang i måneden.

Vi har sett på følgende kriterier i vurderingen av epilatorene:

  • Epilatorens batteri – hvor lang tid tar oppladingen, og hvor lang er brukstiden
  • Er det medfølgende tilbehør som rengjøringsbørste, trimmerhode, barberhode eller oppbevaringspose
  • Hvor mange pinsetter har epilatoren
  • Er epilatoren effektiv for hårfjerning
  • Hvor vondt gjør det å bruke epilatoren
  • Er epilatoren utstyrt med innebygd belysning
  • Kan man bruke epilatoren i dusjen og i badekaret
  • Er pinsettene keramiske eller av metall

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasseepilatoren Braun Silk-épil 7 7-561 blir best i test. Braun Silk-épil 3 3270 blir beste budsjettepilator, og Braun Silk-épil 9 9-961 blir beste premiumepilator.

96
93
89

Derfor er Braun Silk-épil 7 7-561 den beste epilatoren i mellomklassen

Philips Satinelle Advanced BRE650, Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 og Braun Silk-épil 7 7-561

Derfor er Braun Silk-épil 7 7-561 den beste epilatoren i mellomklassen

Braun leverer vanligvis produkter av meget god kvalitet og med god ytelse, og Silk-épil 7 7-561 er ikke noe unntak. Den kommer med flere nyttige tilbehør, den er relativt stillegående og gjør jobben på en god måte.

Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 fremstår ved første øyekast som en veldig praktisk epilator, da også denne har en rekke medfølgende tilbehør. Men selve resultatet er langt fra perfekt, og den når derfor ikke helt opp til Braun 7-561.

Philips Satinelle Advanced BRE650 har ikke bare som mål å være en god og praktisk epilator, men satser også på et stilig design. Det er et veldig stilig apparat, med enkelte smarte funksjoner og godt tilbehør. Men i praksis har resultatet vist seg å være mangelfullt, og den er heller ikke spesielt stillegående.

Epilering

Gjennomgående for alle tre produktene i denne kategorien er at de er vanntette og kan derfor brukes i dusjen eller badekaret. De kan også massere huden, enten med innebygde massasjeruller i epilatorhodet eller med et medfølgende tilbehør, noe som gjør epileringen mer behagelig.

Braun 7-561 får ros i en test for at den er i stand til å plukke fuktige hår, akkurat som Remington EP7035. Sistnevnte får imidlertid minus i test for at den er smertefull å bruke på visse deler av kroppen. Philips BRE650 ser ut til å ha problemer med å fjerne små, tynne hårstrå.

Tilbehør

Alle tre apparatene har en rekke medfølgende tilbehør. Philips BRE650 scorer på antallet, da den kommer med hele åtte tilbehørsdeler. Imidlertid kritiseres mekanismen for å løsne disse fra håndtaket av en tester.

Braun 7-561 og Remington EP7035 har som nevnt noe færre tilbehør, men i begge tilfeller beskrives tilbehøret som velfungerende og brukervennlige i forbindelse med tester. De leveres blant annet med barberhode, trimmerhode og deksel for følsomme områder.

90
89
85

Derfor er Braun Silk-épil 3 3270 den beste epilatoren i budsjettklassen

Philips Satinelle Essential Compact HP6420, Remington EP7010 og Braun Silk-épil 3 3270

Derfor er Braun Silk-épil 3 3270 den beste epilatoren i budsjettklassen

Billigere epilatormodeller er generelt sett ikke særlig sjenerøse, verken på innebygde funksjoner eller medfølgende tilbehør. Dette er også tilfellet med Philips Satinelle Essential Compact HP6420, som likevel gjør jobben bra.

Remington EP7010 er også relativt sparsommelig utformet, men scorer plusspoeng i forhold til Philips HP6420 da den har flere pinsetter, noe som gir en bedre ytelse når det kommer til epileringen.

Testvinner i denne prisklassen blir imidlertid Braun Silk-épil 3 3270 . Den plasserer seg i tet basert på det faktum at den har innebygde funksjoner som de andre mangler, og at den kommer med mer tilbehør enn de andre to.

Epilering

Philips HP6420 har bare 20 pinsetter, noe som er det minste laget, men ikke uvanlig for denne prisklassen. I en test beskrives imidlertid denne epilatoren som velfungerende, og selve prosessen er ikke mer smertefull enn med andre modeller.

Remington EP7010 har 40 pinsetter og gir et meget godt resultat, ifølge testere. Den beskrives som en god modell for nybegynnere, i motsetning til dyrere modeller med flere pinsetter. Braun 3270 har bare 20 pinsetter, men den har innebygd belysning, noe som selvsagt letter bruken.

Tilbehør

Remington EP7010 og Philips HP6420 tilbyr ikke noe mer av tilbehør enn en liten rengjøringsbørste. Imidlertid er hodene til begge modellene avtakbare og skyllbare.

Braun 3270 er klart bedre på dette aspektet, da den kommer med to ekstra hoder. Det ene er et barberhode, som gjør epilatoren om til en barbermaskin, og det andre er et trimmerhode. Dette er nyttig dersom håret har vokst litt for langt i forhold til hva epilatoren kan håndtere.

95
93
92

Derfor er Braun Silk-épil 9 9-961 den beste epilatoren i premiumklassen

Panasonic ES-ED96, Philips Satinelle Prestige BRE652 og Braun Silk-épil 9 9-961

Derfor er Braun Silk-épil 9 9-961 den beste epilatoren i premiumklassen

Epilatorer i denne prisklassen er generelt nokså like. Ting som innebygd belysning og vanntetthet er standard, og det kan virke vanskelig å skille dem fra hverandre. Testvinner i denne prisklassen blir Braun Silk-épil 9 9-961, basert på høy kundetilfredshet og tilbehøret som følger med.

Panasonic ES-ED96 har blitt beskrevet som svært allsidig i tester, og den har flest pinsetter av alle epilatorer i denne testen, uansett prisklasse. Batterilevetiden er imidlertid litt knapp, noe som gjør at den ikke når helt opp til Braun 9-961.

Philips BRE652 er den klart peneste av de tre modellene, og designet får også mye ros av kjøperne. Den leveres med godt med tilbehør og yter generelt bra. Enkelte kunder opplever imidlertid at den har noen vanskeligheter med å ta de aller minste hårstråene, som er det viktigste minuspunktet i denne testen.

Epilering

Philips BRE652 ser som sagt ut til å ha problemer med å ta små, tynne hår, noe som i en test av en lignende modell begrunnes med at den har plater av keramikk i stedet for metall. Samlet sett ser den imidlertid ut til å fungere bra, og kundene opplever den ikke som særlig smertefull å bruke. Den får imidlertid et lite trekk for at den er høylytt.

Braun 9-961 har et av markedets bredeste hoder, og et bredere hode gjør naturligvis at den dekker mer overflate på en gang. Den har 40 pinsetter, noe som er standard, og blant dem som har kjøpt den, mener de fleste at epileringen er relativt smertefri.

Panasonic ES-ED96 har i en test blitt beskrevet som effektiv, og eventuell kritikk går i stedet på batteriets levetid. Et fulladet batteri varer i ca. 30 minutter, noe som føles litt knapt. Avhengig av hvordan du bruker den, kan det bety at batteriet ikke rekker til to gangers bruk.

Tilbehør

Uansett hvilken du kjøper, får du med et stort utvalg av tilbehør. Når det gjelder Braun 9-961 og Panasonic ES-ED96, kommer disse med både et barberhode og et trimmerhode, slik at epilatoren også kan fungere som barbermaskin, og du kan trimme håret hvis det har blitt for langt.

Philips BRE652 er imidlertid den epilatoren som har aller mest tilbehør. Blant annet følger det med et massasjedeksel som festes oppå epilatorhodet. Og om dette ikke er nok, følger det også med et ekte massasjehode. Ellers inkluderes blant annet et deksel for følsomme områder, et deksel for ansiktet og en eksfolieringsbørste. Barberhode er imidlertid ikke inkludert.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - November 2016
Epilator: Test av 9 modeller

Epilator Girl - november 2017
Experttest av Philips Satinelle Essential Compact HP6420

Good Housekeeping - december 2015
Experttest av Remington EP7010

Review Loft - juli 2018
Recension av sex epilatorer

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sex epilatorer

Being Hairless
Experttest av Braun Silk-épil 7 7-561

Good Housekeeping - februari 2016
Experttest av Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035

Moo.Review - september 2018
Experttest av Philips Satinelle Advanced BRE650

Amazon
Kundrecensioner av Braun Silk-épil 9 9-961

Bol
Kundrecensioner av Philips BRE652