36054612554 81e601d84f k2

Test av Epilator

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi epilatorene

Å bruke en epilator er et alternativ til å bruke barberhøvel eller voksstrips. Epilatoren har små plater som fungerer som pinsetter og rykker opp hårstråene når du drar epilatoren over huden. Avhengig av modellen trenger du bare å gjøre dette en gang i måneden.

Vi har sett på følgende kriterier i vurderingen av epilatorene:

  • Epilatorens batteri – hvor lang tid tar oppladingen, og hvor lang er brukstiden
  • Er det medfølgende tilbehør som rengjøringsbørste, trimmerhode, barberhode eller oppbevaringspose
  • Hvor mange pinsetter har epilatoren
  • Er epilatoren effektiv for hårfjerning
  • Hvor vondt gjør det å bruke epilatoren
  • Er epilatoren utstyrt med innebygd belysning
  • Kan man bruke epilatoren i dusjen og i badekaret
  • Er pinsettene keramiske eller av metall

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-epilatoren Braun Silk-épil 7 7-561 blir best i test. Braun Silk-épil 3 3270 blir beste budsjettepilator, og Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980 blir beste premiumepilator.

96
93
89

Derfor er Braun Silk-épil 7 7-561 den beste epilatoren i mellomklassen

Philips Satinelle Advanced BRE650, Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 og Braun Silk-épil 7 7-561

Derfor er Braun Silk-épil 7 7-561 den beste epilatoren i mellomklassen

Braun leverer vanligvis produkter av meget god kvalitet og med god ytelse, og Silk-épil 7 7-561 er ikke noe unntak. Den kommer med flere nyttige tilbehør, den er relativt stillegående og gjør jobben på en god måte.

Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 fremstår ved første øyekast som en veldig praktisk epilator, da også denne har en rekke medfølgende tilbehør. Men selve resultatet er langt fra perfekt, og den når derfor ikke helt opp til Braun 7-561.

Philips Satinelle Advanced BRE650 har ikke bare som mål å være en god og praktisk epilator, men satser også på et stilig design. Det er et veldig stilig apparat, med enkelte smarte funksjoner og godt tilbehør. Men i praksis har resultatet vist seg å være mangelfullt, og den er heller ikke spesielt stillegående.

Epilering

Gjennomgående for alle tre produktene i denne kategorien er at de er vanntette og kan derfor brukes i dusjen eller badekaret. De kan også massere huden, enten med innebygde massasjeruller i epilatorhodet eller med et medfølgende tilbehør, noe som gjør epileringen mer behagelig.

Braun 7-561 får ros i en test for at den er i stand til å plukke fuktige hår, akkurat som Remington EP7035. Sistnevnte får imidlertid minus i test for at den er smertefull å bruke på visse deler av kroppen. Philips BRE650 ser ut til å ha problemer med å fjerne små, tynne hårstrå.

Tilbehør

Alle tre apparatene har en rekke medfølgende tilbehør. Philips BRE650 scorer på antallet, da den kommer med hele åtte tilbehørsdeler. Imidlertid kritiseres mekanismen for å løsne disse fra håndtaket av en tester.

Braun 7-561 og Remington EP7035 har som nevnt noe færre tilbehør, men i begge tilfeller beskrives tilbehøret som velfungerende og brukervennlige i forbindelse med tester. De leveres blant annet med barberhode, trimmerhode og deksel for følsomme områder.

90
89
85

Derfor er Braun Silk-épil 3 3270 den beste budsjettepilatoren

Remington EP7010, Braun Silk-épil 3 3270 og Braun Silk-épil 3 3-420

Derfor er Braun Silk-épil 3 3270 den beste budsjettepilatoren

Billigere epilatormodeller er generelt sett ikke særlig sjenerøse, verken på innebygde funksjoner eller medfølgende tilbehør. Slik er det også med Braun Silk-épil 3 3-420, som likevel gjør jobben bra.

Remington EP7010 er også den relativt sparsomt utstyrt, men får likevel plusspoeng i forhold til Philips HP6420 da den har flere pinsetter, noe som selvfølgelig gir en annen epileringsytelse.

Testvinner i denne prisklassen blir imidlertid Braun Silk-épil 3 3270. Den plasserer seg i tet fordi den har et godt utvalg av innebygde funksjoner, og fordi den kommer med mer tilbehør enn de to andre.

Epilering

Braun Silk-épil 3 3-420 har bare 20 pinsetter, noe som er i minste laget, men ikke uvanlig for denne prisklassen. I en test beskrives imidlertid denne epilatoren som velfungerende, og selve prosessen er ikke mer smertefull enn med andre modeller.

Remington EP7010 har 40 pinsetter og gir ifølge testere et veldig godt resultat. Den beskrives som en god modell for nybegynnere, i motsetning til dyrere modeller med flere pinsetter. Braun 3270 har som søskenmodellen Braun Silk-épil 3 3-420 bare 20 pinsetter, men de har begge innebygd belysning, noe som selvfølgelig letter bruken.

Tilbehør

Remington EP7010 tilbyr ikke noe annet tilbehør enn en liten rengjøringsbørste. Også Braun Silk-épil 3 3-420 har en medfølgende børste og også en bikinitrimmer. Hodene på begge modellene er avtakbare og skyllbare.

Braun 3270 er klart bedre på dette aspektet, da den kommer med to ekstra hoder. Det ene er et barberhode, som gjør epilatoren om til en barbermaskin, og det andre er et trimmerhode. Dette er nyttig dersom håret har vokst litt for langt i forhold til hva epilatoren kan håndtere.

96
93
92

Derfor er Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980 den beste premiumepilatoren

Panasonic ES-ED96, Philips Satinelle Prestige BRE652 og Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980

Derfor er Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980 den beste premiumepilatoren

Epilatorer i denne prisklassen er generelt nokså like. Ting som innebygd belysning og vanntetthet er standard, og det kan virke vanskelig å skille dem fra hverandre. Testvinner i denne prisklassen blir Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980, basert på høy kundetilfredshet og det medfølgende tilbehøret.

Panasonic ES-ED96 beskrives i tester som veldig allsidig, og den har flest pinsetter av alle epilatorer i denne testen, uansett prisklasse. Batterilevetiden er imidlertid litt knapp, noe som gjør at den ikke når helt opp til Braun 9-961.

Philips BRE652 er den klart peneste av de tre, og designet får også mye ros fra kjøpere. Den leveres med godt med tilbehør og yter generelt bra. Enkelte kunder opplever imidlertid at den har noen vanskeligheter med å ta de aller minste hårstråene, som er det viktigste minuspunktet i denne testen.

Epilering

Som nevnt ser det ut til at Philips BRE652 har enkelte vanskeligheter med å ta små, tynne hårstrå, noe en tester av en lignende modell mistenker at kan skyldes at den har keramiske plater i stedet for metall. Samlet sett ser den imidlertid ut til å fungere bra, og kundene opplever den ikke som særlig smertefull å bruke. Den får imidlertid et lite trekk for at den er høylytt.

Braun 9-980 har 40 pinsetter, noe som er veldig vanlig, og blant de som har kjøpt den, synes de fleste at epileringen er relativt smertefri. Som mange andre epilatorer fra Braun har den såkalte SoftTips på hodet som hjelper til med å løfte hårstråene opp fra huden.

I en test beskrives Panasonic ES-ED96 som effektiv, og eventuelle betenkeligheter kan være relatert til batterilevetiden. Et fulladet batteri varer i ca. 30 minutter, noe som føles litt knapt. Avhengig av hvordan du bruker den, kan det bety at batteriet ikke rekker til to gangers bruk.

Tilbehør

Uansett hvilken du kjøper, får du med et stort utvalg av tilbehør. Når det gjelder Braun 9-980 og Panasonic ES-ED96, følger det med både et barberhode og et trimmerhode, som gjør at epilatoren også kan fungere som barbermaskin, og du kan trimme håret ditt hvis det blir for langt.

Totalt har Braun 9-980 hele 13 tilbehør inkludert. I tillegg til hodet som er nevnt over, får du blant annet med et dyptrengjørende hode, en separat trimmer og en oppbevaringspose. Philips BRE652 har også en rekke tilbehør – 9 stk. Blant annet følger det med et massasjedeksel som festes oppå epilatorhodet. Og om dette ikke er nok, følger det også med et ekte massasjehode. Ellers inkluderes blant annet et deksel for følsomme områder, et deksel for ansiktet og en eksfolieringsbørste. Barberhode er imidlertid ikke inkludert.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - November 2016
Epilator: Test av 9 modeller

Epilator Girl - november 2017
Experttest av Philips Satinelle Essential Compact HP6420

Good Housekeeping - december 2015
Experttest av Remington EP7010

Review Loft - juli 2018
Recension av sex epilatorer

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sex epilatorer

Being Hairless
Experttest av Braun Silk-épil 7 7-561

Good Housekeeping - februari 2016
Experttest av Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035

Moo.Review - september 2018
Experttest av Philips Satinelle Advanced BRE650

Amazon
Kundrecensioner av Braun Silk-épil 9 9-961

Bol
Kundrecensioner av Philips BRE652