trampoline 2227667 1921

Test av trampoliner

Sist oppdatert 12 februar 2019. Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi trampolinene

En trampoline kan gi mye glede for både barn og voksne. Det finnes i dag en rekke modeller som er så godt bygget at de varer i flere år. Som med mange andre typer produkter finnes det en rekke forskjellige modeller i forskjellige prisklasser og design. I denne testen har vi delt trampolinene inn i tre forskjellige kategorier: nedgravde trampoliner, trampoliner i mellomprisklassen og trampoliner i premium prisklasse.

Mange av modellene i denne testen er tilgjengelige i flere forskjellige størrelser, men vi har valgt å sammenligne modeller med så like størrelser som mulig, slik at sammenligningen av trampolinenes egenskaper ikke skal bli misvisende.

Vi har vurdert følgende egenskaper:

  • Om sikkerhetsnett inngår
  • Hvordan man lukker åpningen i et eventuelt sikkerhetsnett
  • Maks. personvekt
  • Antall fjærer
  • Høyde
  • Kantbeskyttelsens bredde og tykkelse
  • Om en stige er inkludert
  • Byggekvalitet

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Salta First Class 427 cm blir beste trampoline i mellomklassen. Berg Favorit InGround Comfort 330 cm blir beste nedgravbare trampoline og Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm blir beste premiumtrampoline.

99
99
96

Derfor er Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm den beste premiumtrampolinen

Berg Grand Champion 515x365 cm, Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm og Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm

Derfor er Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm den beste premiumtrampolinen

Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm blir vår testvinner i denne kategorien, blant annet på grunn av det medfølgende tilbehøret, den høye vektgrensen og høy kundetilfredshet. Den har et spesielt system for å skape best mulig hoppekomfort, og lukkingen av sikkerhetsnettet har en enkel, men sikker løsning.

Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm skiller seg ut i forhold til enkelte andre trampoliner i den måten at den er designet for å være litt ekstra morsom å hoppe på. Den har en god vektgrense, en fin løsning for å lukke sikkerhetsnettet og en matte som har enkelte spesialløsninger for ekstra god sprett. I forhold til Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm trekkes vurderingen ned av at det ikke følger med noen stige.

Berg Grand Champion 515x365 er en av Bergs større modeller og den eneste trampolinen i denne kategorien som er oval. Den deler mange egenskaper med Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm, blant annet visse egenskaper ved matten og hvordan fjærene er montert. Denne modellen har heller ingen medfølgende stige, og det er også den generelt dyreste modellen i denne kategorien.

Egenskaper og sikkerhet

Alle tre modellene i denne kategorien har medfølgende sikkerhetsnett, men deres løsninger for å lukke åpningen er forskjellige. Både Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm og Berg Grand Champion 515x365 cm bruker Bergs standardløsning, der åpningen er overlappende og selvlukkende med magneter. Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm bruker glidelås.

Med hensyn til vektgrensen er Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 klart best, da den tåler en vekt på 150 kg. Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm og Berg Grand Champion 515x365 cm tåler 120 kg, som i seg selv heller ikke er noe dårlig tall. Kantbeskyttelsen er nokså lik på alle tre modellene, både når det gjelder bredde og tykkelse.

Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm er den eneste av de tre modellene som har medfølgende stige. Hvis man vil gjøre hoppingen litt morsommere og mer utfordrende, kan Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm være verdt å vurdere, da den har påmalte felte på matten som gir hopperen litt mer utfordring.

97
97
96

Derfor er Salta First Class 427 cm den beste trampolinen i mellomklassen

Berg Favorit Comfort 430 cm, North Challenger 430 cm og Salta First Class 427 cm

Derfor er Salta First Class 427 cm den beste trampolinen i mellomklassen

Alle tre trampoliner i denne kategorien er veldig gode produkter, men Salta First Class 427 cm er hakket vassere enn de to andre. Dette skyldes blant annet praktisk medfølgende tilbehør, en robust konstruksjon og høy vektgrense.

North Challenger 430 cm har også den en nokså høy vektgrense, om enn ikke like høy som Salta First Class 427 cm. Det er også mulig å justere trampolinens sprett i henhold til barnets (eller de voksnes) vekt, og den har også en rekke innebygde sikkerhetsfunksjoner.

Berg Favorit Comfort 430 cm er som mange andre trampoliner fra Berg et veldig godt produkt. Den har den laveste vektgrensen av de tre produktene i denne kategorien, selv om den egentlig ikke er spesielt lav. Den har et sikkerhetsnett med enkelte sikkerhetsfunksjoner og en kantbeskyttelse som er utformet for å vare lenge.

Egenskaper og sikkerhet

Alle tre modellene har medfølgende sikkerhetsnett, slik man forventer for trampoliner i denne prisklassen. Både North Challenger 430 cm og Berg Favorit Comfort 430 cm har overlappende, selvlukkende åpninger i nettet, som skal være både sikkert og brukervennlig. Salta First Class 427 cm bruker en mer tradisjonell åpning med glidelås.

Bredden på kantbeskyttelsen er nesten lik for modellene – mellom 37 og 40 cm. Salta First Class 427 cm har imidlertid den klart tykkeste kantbeskyttelsen, 7,5 cm. North Challenger 430 cm og Berg Favorit Comfort 430 cm har en tykkelse på henholdsvis 3 og 2 cm.

North Challenger 430 cm har et såkalt HPS-sikkerhetssystem, som betyr at det ikke er mulig å sette fast hender eller føtter mellom fjærene, og at det ikke er mulig at føttene havner ned mellom nettet og kanten.

Berg Favorit Comfort 430 cm har den laveste vektgrensen, men den håndterer likevel vekter på opptil 120 kg, som i seg selv ikke er dårlig. North Challenger 430 cm tåler 150 kg og Salta First Class 427 cm 180 kg. Salta First Class 427 cm er også den eneste av de tre som har en medfølgende stige.

96
84
83

Derfor er Berg Favorit InGround Comfort 330 cm den beste nedgravbare trampolinen

Berg Favorit InGround Comfort 330 cm, Salta Excellent Ground 214x305 cm og Exit InTerra Ground Level 305 cm

Derfor er Berg Favorit InGround Comfort 330 cm den beste nedgravbare trampolinen

Berg Favorit InGround Comfort 330 cm blir vår testvinner i denne kategorien. Den har god bredde på kantbeskyttelsen og en fullt godkjent vektgrense. Den har dessuten et medfølgende sikkerhetsnett. De som har kjøpt denne trampolinen, er veldig fornøyd og beskriver den som et kvalitetsprodukt.

Salta Excellent Ground 214x305 cm leveres dessverre ikke utstyrt med noe sikkerhetsnett, og dette faktum er det som trekker karakteren mest ned. Den oppfattes imidlertid som et kvalitetsprodukt av kundene og har en høy vektgrense.

InTerra Ground Level 305 cm skiller seg fra enkelte andre nedgravde trampoliner på den måten at kanten bare havner 3 cm over bakken. Den har også enkelte andre elementer ved utformingen som er ment å gjøre den sikker i bruk, men akkurat som på Salta Excellent Ground 214x305 cm følger det ikke med noe sikkerhetsnett.

Egenskaper og sikkerhet

Berg Favorit InGround Comfort 330 cm er den eneste av de tre modellene i denne kategorien som har et medfølgende sikkerhetsnett. Nettet har dessuten en overlappende, selvlukkende åpning for å hindre at noen faller ut, og nettets stolper er kledd i skum.

Kantbeskyttelsen har nesten lik bredde på alle tre modellene – mellom 34 og 38 cm. Fjærene på Exit InTerra Ground Level 305 cm har også en såkalt FPS-fotbeskyttelse over fjærene for å forhindre at man skader seg på dem. Den skiller seg også ut ved at kanten ender opp bare 3 cm over bakken.

Salta Excellent Ground 214x305 tåler den høyeste brukervekten, med en anbefalt maksvekt på 150 kg. For de andre to er grensen 100 kg, som også skal være fullt tilstrekkelig med mindre det er voksne som skal bruke trampolinen.