trampoline 2227667 1921

Test av trampoliner

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi trampolinene

En trampoline kan gi mye glede for både barn og voksne. Det finnes i dag en rekke modeller som er så godt bygget at de varer i flere år. Som med mange andre typer produkter finnes det en rekke forskjellige modeller i forskjellige prisklasser og design. I denne testen har vi delt trampolinene inn i tre forskjellige kategorier: nedgravde trampoliner, trampoliner i mellomprisklassen og trampoliner i premium prisklasse.

Mange av modellene i denne testen er tilgjengelige i flere forskjellige størrelser, men vi har valgt å sammenligne modeller med så like størrelser som mulig, slik at sammenligningen av trampolinenes egenskaper ikke skal bli misvisende.

Vi har vurdert følgende egenskaper:

  • Om sikkerhetsnett inngår
  • Hvordan man lukker åpningen i et eventuelt sikkerhetsnett
  • Maks. personvekt
  • Antall fjærer
  • Høyde
  • Kantbeskyttelsens bredde og tykkelse
  • Om en stige er inkludert
  • Byggekvalitet

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Salta First Class 427 cm blir beste trampoline i mellomklassen. Berg Favorit InGround Comfort 330 cm blir beste nedgravbare trampoline og Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm blir beste premiumtrampoline.

99
99
97

Derfor er Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm den beste premiumtrampolinen

Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm, Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm og Berg Champion 430 cm

Derfor er Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm den beste premiumtrampolinen

Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm blir vår testvinner i denne kategorien, blant annet på grunn av det medfølgende tilbehøret, den høye vektgrensen og høy kundetilfredshet. Den har et spesielt system for å skape best mulig hoppekomfort, og lukkingen av sikkerhetsnettet har en enkel, men sikker løsning.

Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm skiller seg ut i forhold til enkelte andre trampoliner i den måten at den er designet for å være litt ekstra morsom å hoppe på. Den har en god vektgrense, en fin løsning for å lukke sikkerhetsnettet og en matte som har enkelte spesialløsninger for ekstra god sprett. I forhold til Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm trekkes vurderingen ned av at det ikke følger med noen stige.

Berg Grand 430 cm deler mange egenskaper med Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm, blant annet visse egenskaper ved duken og hvordan fjærene er montert. Denne modellen har heller ingen inkludert stige. Den får gode resultater i test, men enkelte ting knyttet til monteringen trekker karakteren ned.

Egenskaper og sikkerhet

Alle tre modellene i denne kategorien har medfølgende sikkerhetsnett, men deres løsninger for å lukke åpningen er forskjellige. Både Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm og Berg Champion 430 cm bruker Bergs standardløsning, der åpningen er overlappende og selvlukkende med magneter. Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm bruker glidelås.

Med hensyn til vektgrensen er Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 klart best, da den tåler en vekt på 150 kg. Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm og Berg Champion 430 cm klarer 120 kg, noe som i seg selv ikke er noe dårlig tall. Kantbeskyttelsen er nokså lik på alle tre modellene, både når det gjelder bredde og tykkelse.

Etan Premium Gold 12 Combi Deluxe 366 cm er den eneste av de tre modellene som har medfølgende stige. Hvis man vil gjøre hoppingen litt morsommere og mer utfordrende, kan Berg Champion Tattoo Deluxe 430 cm være verdt å vurdere, da den har påmalte felte på matten som gir hopperen litt mer utfordring.

97
96
96

Derfor er Salta First Class 427 cm den beste trampolinen i mellomklassen

Berg Favorit Comfort 430 cm, Salta First Class 427 cm og Jumpmaster Trampoline 430 cm

Derfor er Salta First Class 427 cm den beste trampolinen i mellomklassen

Alle tre trampoliner i denne kategorien er veldig gode produkter, men Salta First Class 427 cm er hakket vassere enn de to andre. Dette skyldes blant annet praktisk medfølgende tilbehør, en robust konstruksjon og høy vektgrense.

Jumpmaster Trampoline 430 cm har også en høy vektgrense, om enn ikke like høy som Salta First Class 427 cm. Den har en rekke innebygde sikkerhetsfunksjoner, og både sikkerhetsnett og stige inngår.

Berg Favorit Comfort 430 cm er som mange andre trampoliner fra Berg et veldig godt produkt. Den har den laveste vektgrensen av de tre produktene i denne kategorien, selv om den egentlig ikke er spesielt lav. Den har et sikkerhetsnett med enkelte sikkerhetsfunksjoner og en kantbeskyttelse som er utformet for å vare lenge.

Egenskaper og sikkerhet

Alle tre modellene har medfølgende sikkerhetsnett, slik man forventer for trampoliner i denne prisklassen. Både Jumpmaster Trampoline 430 cm og Berg Favorit Comfort 430 cm har overlappende, selvlukkende åpninger i nettet, noe som skal være både sikkert og brukervennlig. Salta First Class 427 cm bruker en mer tradisjonell åpning med glidelås.

Bredden på kantbeskyttelsen er nesten lik for modellene – mellom 30 og 40 cm. Salta First Class 427 cm har imidlertid den klart tykkeste kantbeskyttelsen – 7,5 cm. Jumpmaster Trampoline 430 cm og Berg Favorit Comfort 430 cm har en tykkelse på henholdsvis 3 og 2 cm.

Jumpmaster Trampoline 430 cm har et finmasket nett som gjør at det ikke skal være mulig å sette seg fast i det med fingre eller tær, og som mange andre trampoliner har den kledde nettstolper som reduserer risikoen for skader ytterligere.

Berg Favorit Comfort 430 cm har den laveste vektgrensen, men den håndterer likevel vekter på opptil 120 kg, som i seg selv ikke er dårlig. Jumpmaster Trampoline 430 cm klarer 150 kg, og Salta First Class 427 cm 180 kg. Berg Favorit Comfort 430 cm er den eneste av de tre som ikke har en inkludert stige.

96
84
97

Derfor er Berg Favorit InGround Comfort 330 cm den beste nedgravbare trampolinen

Berg Favorit InGround Comfort 330 cm, Salta Excellent Ground 214x305 cm og North Explorer Low 420 cm

Derfor er Berg Favorit InGround Comfort 330 cm den beste nedgravbare trampolinen

Berg Favorit InGround Comfort 330 cm blir vår testvinner i denne kategorien. Den har god bredde på kantbeskyttelsen og en fullt godkjent vektgrense. Den har dessuten et medfølgende sikkerhetsnett. De som har kjøpt denne trampolinen, er veldig fornøyd og beskriver den som et kvalitetsprodukt.

Salta Excellent Ground 214x305 cm leveres dessverre ikke med noe sikkerhetsnett, og det er dette som trekker karakteren mest ned. Den oppfattes imidlertid som et kvalitetsprodukt av kundene og har en høy vektgrense.

North Explorer 420 cm har som Berg Favorit InGround Comfort 330 cm et medfølgende sikkerhetsnett, og den har også enkelte andre innslag i designet som skal gjøre bruken ekstra sikker. Den får gode anmeldelser av de som har kjøpt den, med unntak av noen få ting angående monteringen.

Egenskaper og sikkerhet

Berg Favorit InGround Comfort 330 cm har et medfølgende sikkerhetsnett med en overlappende, selvlukkende åpning for å forhindre at noen faller ut, og stolpene til nettet er dekket av skum. North Explorer Low 420 cm har en lignende løsning, der både fjærer og rammen er kledd for å unngå skader.

Kantbeskyttelsen har nesten lik bredde på alle tre modellene – mellom 34 og 40 cm. Salta Excellent Ground 214x305 og North Explorer Low 420 cm klarer høyest vekt, med en anbefalt maksvekt på 150 kg. Når det gjelder Salta Excellent Ground 214x305 cm, er denne grensen 100 kg, noe som også skal være fullt tilstrekkelig med mindre voksne skal bruke trampolinen.