Febertermometer best i test

Test av febertermometer

Basert på 14 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi termometrene

Et febertermometer kan være et uvurderlig verktøy for voksne, men kanskje spesielt for barn. Det finnes flere forskjellige måter å måle kroppstemperaturen på og derfor også et bredt spekter av forskjellige termometre å velge mellom. Vi har delt dem i kategoriene øretermometer, pannetermometer og armhuletermometer. I vurderingen vår har vi sett på følgende aspekter:

  • Om termometeret har en minnefunksjon
  • Antall mulige minnelagringer
  • Om termometeret har feberalarm
  • Om termometeret har et ferdigsignal
  • Om termometeret har automatisk avslåing
  • Minste målbare temperatur
  • Høyeste målbare temperatur

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Braun ThermoScan 7 IRT6520 blir beste øretermometer. Nokia Thermo blir beste pannetermometer, og Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 blir beste armhuletermometer.

95
90
89

Derfor er Nokia Thermo det beste pannetermometeret

Nokia Thermo, Omron Gentle Temp 720 og Braun NTF 3000

Derfor er Nokia Thermo det beste pannetermometeret

Nokia Thermo er den generelt dyreste av disse tre modellene, men det er også et veldig godt produkt. Det er lett å bruke, gjør nøyaktige målinger og har også en tilhørende mobilapp med flere nyttige funksjoner. Dette veier opp for at det ikke er spesielt billig og gjør det til det beste febertermometeret i denne kategorien.

Omron Gentle Temp 720 er allsidig, på den måten at det kan måle temperaturen på flere ting i tillegg til pannen din. Det har også mange lagringssteder og et ferdigsignal som kan slås av. Det som trekker ned karakteren, er at enkelte funksjoner ikke kan slås av, og at enkelte kunder ikke er helt fornøyd med det.

Braun NTF 3000 er akkurat som de andre to rask til å måle temperaturen, og det illustrerer også hvor temperaturen ligger, gjennom fargekoding på displayet. Dessverre har det ingen minnefunksjon, noe som er veldig nyttig i et febertermometer for å kunne holde oversikt over temperaturen over tid.

Funksjoner

Nokia Thermo skiller seg ut med sin smarttelefontilkobling. Med den tilhørende mobilappen kan du lagre opptil 32 temperaturmålinger, og ved å angi eventuelle symptomer kan appen gi deg forslag til tiltak, for eksempel å ta febernedsettende eller oppsøke lege. Lagringen av temperaturene skjer automatisk, og opptil 8 personer kan lagre sine målinger samtidig.

Omron Gentle Temp 720 kan ikke bare måle kroppstemperatur. Det kan også måle temperatur på velling eller barnemat, og til og med romtemperaturen. Sistnevnte gjør det også når det er avslått. Det har også et ferdigsignal, som kan slås av.

Braun NTF 3000 er den eneste av disse tre modellene som mangler minnefunksjon. For å gjøre temperaturmålingene litt ekstra tydelige blir displayet enten grønt, gult eller rødt, avhengig av temperaturen. Det kan måle temperaturen enten ved å holdes rett mot huden eller ved å holdes 5 centimeter unna. Ferdigsignalet kan slås av med en knapp.

93
92
89

Derfor er Braun Thermoscan 7 IRT6520 det beste øretermometeret

Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 520 og Beurer FT 65

Derfor er Braun Thermoscan 7 IRT6520 det beste øretermometeret

Braun ThermoScan 7 IRT6520 blir best i test i denne kategorien. Det har en rekke praktiske innstillingsmuligheter og funksjoner, og det er generelt høyt verdsatt av kundene. Det er ikke å komme bort ifra at det finnes ulike synspunkter på hvor godt det fungerer på enkelte områder, men vi mener likevel det er vel verdt å kjøpe.

Omron Gentle Temp 520 er et allsidig termometer som kan måle temperaturen på flere forskjellige ting. Den har også rikelig med lagringsplass, og det følger med engangshylser som settes på spissen for bedre hygiene. Disse hylsene er imidlertid gjenstand for enkelte av de negative bemerkningene som er å finne for dette termometeret.

Beurer FT 65 indikerer om temperaturen er forhøyet eller ikke, ved hjelp av LED-lamper. Akkurat som Omron Gentle Temp 520 har det flere forskjellige bruksområder. Enkelte kunder mener imidlertid at det ikke måler temperaturen helt nøyaktig, og det finnes enkelte synspunkter om ferdigsignalet.

Funksjoner

Braun ThermoScan 7 IRT6520 kan stilles inn i henhold til tre forskjellige aldersgrupper; babyer under 3 måneder, mellom 3 og 36 måneder og over 36 måneder. Dette gir en mer nøyaktig temperaturmåling. Etter man har tatt temperaturen, viser det om temperaturen er forhøyet eller ikke, ved at displayet blir grønt, gult og rødt.

Omron Gentle Temp 520 har 21 medfølgende engangshylser til spissen, som skal byttes ut etter hver bruk for bedre hygiene. En applikator følger med til disse. Termometeret har også et stort antall minnelagringer (25) og kan dessuten markere at temperaturen er forhøyet, med et lydsignal.

Beurer FT 65 har en grønn og en rød LED-lampe på håndtaket som viser om temperaturen er forhøyet (noe som naturligvis også vises på displayet). Termometeret piper når det har målt ferdig, og det kan også måle temperaturen på for eksempel matflasken og badevannet.

92
86
83

Derfor er Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 det beste armhuletermometeret

Braun Digital Stick Thermometer PRT2000, Medisana FTC 77030 og Omron Flex Temp Smart MC-343

Derfor er Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 det beste armhuletermometeret

Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 blir beste armhuletermometer, blant annet på grunn av det brukervennlige grensesnittet, muligheter for å gjøre innstillinger etter alder, og fordi det både har ferdigsignal og feberalarm. Det som trekker ned, er en dårlig minnefunksjon, og at enkelte kunder mener at det bruker for lang tid på målingen til at det skal være optimalt med rastløse barn.

Medisana FTC 77030 er et veldig grunnleggende febertermometer som akkurat som Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 har svært begrenset med minneplass. Det har imidlertid både ferdigsignal og feberalarm, og det slår seg av automatisk. Det medfølger også et etui.

Omron Flex Temp Smart MC-343 er også det en modell som ikke har noen ekstravaganser. Også i dette tilfellet er minnefunksjonen svak. og måling i armhulen kan ta flere minutter. Det er imidlertid vanntett, noe som gjør det enkelt å rengjøre.

Funksjoner

Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 har et display som blir gult eller rødt hvis temperaturen er forhøyet, og grønt hvis den er på normale nivåer. Det er også mulig å stille den inn etter hvor gammel "pasienten" er, da normaltemperaturen kan variere i henhold til alder. Dette er funksjoner man kjenner igjen fra andre termometere fra Braun.

Medisana FTC77030 piper for å fortelle deg når det er ferdig med å måle, og hvis det er slik at temperaturen er forhøyet, piper det noen ekstra ganger for å påpeke dette. Det kan også slå seg av automatisk, men dette tar noen minutter, og hvis du vil spare batteri, anbefaler Medisana at du slår av termometeret manuelt.

Ifølge anvisningene fra produsenten trenger Omron Flex Temp Smart MC-343 noen minutter på å kunne ta riktig temperatur ved måling i armhulen. Det har et ferdigsignal, men ingen feberalarm.

Alle tre av disse modellene har en minnefunksjon som er begrenset til den siste målte temperaturen.