mowing the grass 1438159 1920

Test av kjøregressklippere

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi kjøregressklipperne

Hvis du har større gressflater å klippe, kan det være mer praktisk med en kjøregressklipper enn en vanlig gressklipper. De kommer i flere forskjellige utførelser og med forskjellige funksjoner, så sørg for å finne en som passer deg – det burde ikke være noe problem. Vi har i denne testen vurdert både frontrotorklippere og hagetraktorer.

I vurderingen vår har vi sett på følgende aspekter:

  • Drivstofftankens størrelse
  • Om gressklipperen har funksjon for bioklipping
  • Motoreffekt
  • Hvor bredt gressklipperen klipper
  • Maksimal og minste klippehøyde
  • Type girkasse
  • Lydnivå

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-frontrotorklipperen McCulloch M125-85F blir best i test. Toro TimeCutter ZS4200T CE blir beste premium-frontrotorklipper og McCulloch M125-97T blir beste hagetraktor.

96
92
91

Derfor er Toro TimeCutter ZS4200T CE den beste premium-frontrotorklipperen

Toro TimeCutter ZS4200T CE, Husqvarna R214TC og Husqvarna R213C

Derfor er Toro TimeCutter ZS4200T CE den beste premium-frontrotorklipperen

ToroTimeCutter ZS4200T CE er best i denne kategorien av kjøregressklippere, blant annet på grunn av den gode klippebredden og et praktisk utvalg av drivmoduser. Den får også gode anmeldelser av testerne i en anmeldelse, med bare noen spørsmålstegn med hensyn til hvor lett den er å lære seg å bruke for uerfarne brukere.

Husqvarna R214TC er brukervennlig på den måten at den har et eksternt tankdeksel og brytere som er enkle å nå fra førersetet. Kjøperne er generelt veldig fornøyd med denne modellen. Det eneste som bemerkes, er at enkelte brytere kan skrangle litt i noen situasjoner, noe som kan føles rart på en modell som ikke er spesielt billig.

Til Husqvarna R213C finnes det, som på den ovennevnte søskenmodellen, en rekke ulike tilbehør å kjøpe til hvis du for eksempel vil måke garasjeoppkjørselen eller spre gressfrø. Den får mye ros av kjøperne for å være lett å kjøre, selv om noen har oppdaget at man må være forsiktig når man tar krappe svinger, for eksempel rundt hushjørnene.

Funksjoner

Toro TimeCutter ZS4200T CE lar deg velge mellom tre forskjellige drivmoduser: trimming, sleping og klipping. "Trimming" brukes i situasjoner som krever mer presisjon, "sleping" er (som navnet antyder) ment for sleping av tilbehør, og "klipping" brukes til klipp av store, åpne overflater.

Husqvarna R214TC har et eksternt tankdeksel som gjør det lettere å fylle på drivstoff, og drivstofftanken er også delvis gjennomsiktig. Husqvarna R213C har en såkalt pendlende bakaksel som kan kompensere for ujevnheter i bakken og gjøre ferden mindre humpete.

Klipping

Toro TimeCutter ZS4200T CE skiller seg litt fra de to andre modellene når det gjelder klippebredde og klippelengder. Klippebredden er hele 107 cm, noe som selvsagt er praktisk hvis man har å gjøre med større flater. Hvis du vil beholde litt lengde på gresset, kan du sette klippehøyden til 11,4 cm, men den kan ikke klippe kortere enn 3,8 cm.

Husqvarna R214TC og Husqvarna R213C har, ikke helt uventet, samme klippebredde og klippehøyde. Klippebredden er 94 cm, og klippehøyden er justerbar mellom 7,5 og 2,5 cm. Alle tre modellene i denne kategorien lar deg også velge mellom bioklipping eller bare å sende gresset ut gjennom utkastet bak.

Beste frontrotorklipperen i mellomklassen

Topp 3

93
92
84

Derfor er McCulloch M125-85F den beste frontrotorklipperen i mellomklassen

McCulloch M125-85F, Stiga Villa 12 og Husqvarna R112C

Derfor er McCulloch M125-85F den beste frontrotorklipperen i mellomklassen

McCulloch M125-85F blir best i test i denne kategorien. Denne kjøregressklipperen oppleves som enkel å montere av kundene, har en smidig girkasse og gir deg dessuten fleksibilitet i hvordan den håndterer gresset. Det er ikke mye å bemerke negativt, muligens bortsett fra plasseringen av enkelte brytere.

Stiga Villa 12 kan også håndtere gresset på forskjellige måter og har en rekke fremovergir å velge mellom. Både rattet og setet er justerbart, og denne modellen oppleves som høytytende, med unntak av enkelte problemer i oppoverbakker.

Husqvarna R112C er dessverre ikke et høyt vurdert produkt blant kjøperne. De fleste opplever (i enkelte tilfeller tilbakevendende) problemer med klipperens byggekvalitet, da den har gått i stykker på ulike måter etter bare noen få ukers bruk.

Funksjoner

Stiga Villa 12 er den eneste av de tre som ikke har hydrostatisk girkasse og har i stedet en mer konvensjonell girkasse. En hydrostatisk girkasse er ellers bra, fordi den veksler trinnløst og ikke krever at du stopper klipperen for å kunne bytte.

Husqvarna R112C har et foldbart hus og gjennomsiktig drivstofftank, alt for å gjøre maskinen mer oversiktlig og lettere å utføre vedlikehold på. Den er også smart på den måten at den starter bladene automatisk når du senker klippeaggregatet.

Klipping

Alle tre maskinene gir deg valgmuligheten til å kjøre såkalt bioklipping, der gresset fintrimmes og strøs ut over gressmatten for å tilføre plenen ny næring. Alternativet er i alle tre tilfeller at gresset sendes ut ubehandlet gjennom det bakre utkastet, da ingen av dem har oppsamler som standard.

Klippebredden og klippelengden er også nokså lik på alle tre modeller. Klippebredden er 85 cm, og den laveste valgbare klippehøyden er 2,5 cm for alle tre. Stiga Villa 12 kan imidlertid tilby en noe høyere maksimal klippehøyde på 8,5 cm, sammenlignet med 7 cm for McCulloch M125-85F og Husqvarna R112C.

93
91
91

Derfor er McCulloch M125-97T den beste hagetraktoren

McCulloch M125-97T, MTD 96 og Husqvarna TS 138

Derfor er McCulloch M125-97T den beste hagetraktoren

McCulloch M125-97T blir beste hagetraktor. Den har en rekke gjennomtenkte funksjoner som gjør den praktisk med tanke på både håndtering og vedlikehold. Kundene er generelt også veldig fornøyd med den.

MTD 96 er en kjøregressklipper som er lett å gå inn og ut av, og den har også brytere som er lett tilgjengelige når du sitter i førersetet. Den har en smal svingradius, men får også den ros av de som har valgt å kjøpe den.

Husqvarna TS 138 har som mange andre kjøregressklippere fra Husqvarna et stort utvalg av tilbehør som kan kjøpes i tillegg for å gjøre klipperen enda nyttigere. Enkelte kunder stiller imidlertid spørsmålstegn ved byggekvaliteten.

Funksjoner

Hastigheten på McCulloch M125-97T justerer du med en pedal, helt trinnløst. Den har også automatisk parkeringsbrems, som er praktisk fra et sikkerhetssynspunkt. For å skylle av klippeaggregatet kobler du bare på hageslangen og slår på vannet.

Husqvarna TS 138 har samme system for rengjøring, og også den har en sikkerhetsfunksjon som gjør at knivene ikke er aktive mens du rygger med klipperen. MTD 96 har ingen spaker ved rattet; hastighets- og håndbremsekontrollene er plassert på siden av stolen.

Klipping

Både McCulloch M125-97T og Husqvarna TS 138 har et system som suger inn luft ved klippeaggregatet for å løfte gresset og dermed gi et bedre klipperesultat. For å komme nærmere busker og trær har MTD 96 en meget smal svingradius, bare 46 cm.

Klippebredden på de tre maskinene er ikke noe ut over det vanlige – 96 cm for MTD 96 og 97 cm for McCulloch M125-97T og Husqvarna TS 138. MTD 96 har 9,5 cm som lengste klippeinnstilling, noe som er noe lengre enn på de andre to. Den kan imidlertid klippe noen få millimeter kortere.