Locktang bast i test

Test av krølltang

Slik vurderte vi krølltengene

En rettetang brukes hovedsakelig til å rette håret, men det finnes flere rettetenger som også er designet for å krølle håret. Det finnes også krusetenger og krølltenger med et litt mer utradisjonelt utseende. Her har vi imidlertid valgt å fokusere på de to vanligste typene: "vanlige" rette krølltenger og koniske tenger.

Koniske tengers utforming gjør at den samme tangen kan lage krøller i flere størrelser, mens rette rettetenger ofte kan kjøpes i forskjellige størrelser, for bedre å imøtekomme kundenes behov. Enkelte koniske tenger har en såkalt kald topp, som ikke blir varm som resten av tangen. Dette betyr at du kan holde den med fingrene om nødvendig.

Vi har sett på følgende ting i vurderingen av produktene:

  • Antall temperaturinnstillinger og makstemperatur
  • Oppvarmingstid
  • Ledningslengde
  • Om krølltangen finnes i forskjellige størrelser
  • Sluttresultat – finish og glans i håret
  • Slitasje på håret, krusing og statisk elektrisitet
  • Ergonomi og bruk
  • Om tangen har automatisk avstengning

Innhold

Testvinner

Vi har kåret to testvinnere – den rette krølltangen Remington Pearl CI9532 blir beste krølltang, og Cera CeraWand Ceramic blir beste koniske tang.

93
90
88

Derfor er Remington Pearl Pro CI9532 den beste krølltangen

Remington Pearl CI9532, Babyliss Pro 180 Sublim’Touch, Cera CeraCurly og Ghd Curve Classic Curl Tong

Derfor er Remington Pearl Pro CI9532 den beste krølltangen

Remington Pearl Pro CI9532 tar seieren i denne klassen, blant annet takket være høye vurderinger og at den gir håret en fin finish. Babyliss Pro 180 Sublim'Touch er også et bra produkt, men vurderingen trekkes ned av at den har en noe kort ledning og mangler automatisk avstengning.

Hvis du vil ha rikelig med temperaturvalg, kan Cera CeraCurly være en modell du bør vurdere. Den har hele 30 forskjellige temperaturinnstillinger og er tilgjengelig i 4 forskjellige størrelser. Ghd Curve Classic Curl Tong taper på at den bare har én temperaturinnstilling, men den oppleves av testere som rask og enkel å bruke.

Sluttresultat

Som nevnt presterer Ghd Curve Classic Curl Tong bra og får plusspoeng fra et testpanel for at den er enkel å jobbe med. Cera CeraCurly presterer godt, men noen av de som har kjøpt den, opplevde at litt øvelse var nødvendig for at teknikken skulle sitte ordentlig.

Remington Pearl Pro CI9532 har et belegg i ekte perlemor, og testere har gitt den pluss for den veldig fine finishen den gir håret. Siden den kun er tilgjengelig i én størrelse, kan den også bare lage krøller i én størrelse. Babyliss Pro 180 Sublim'Touch har blitt vurdert som enkel å bruke, og krøllene blir veldig tydelige.

Oppvarming og teknologi

Babyliss Pro 180 Sublim’Touch og Remington Pearl Pro CI9532 klarer oppvarmingen på 30 sekunder, mens Cera CeraCurly trenger dobbelt så lang tid. Ghd Curve Classic Curl Tong blir klar på bare 25 sekunder. Babyliss Pro 180 Sublim’Touch og Remington Pearl Pro CI9532 har en rekke temperaturinnstillinger, men Cera Cera CeraCurly har som sagt 30 forskjellige innstillinger og skiller seg ut i så måte. Remington Pearl Pro CI 9532 har høyeste makstemperatur på 210 grader.

Babyliss Pro 180 Sublim'Touch er den eneste av de fire som ikke har automatisk avstengning. Ghd Curve Classic Curl Tong slår seg av etter 30 minutter og de andre etter 1 time. Alle krølltengene i klassen har en ledning på 280 eller 300 centimeter. Alle fire har roterbart ledningsfeste.

90
88
82

Derfor er Cera CeraWand Ceramic den beste koniske tangen

Cera CeraWand Ceramic, Remington Pearl CI95, ghd Curve Creative Curl Wand og Babyliss Easy Curl C20E

Derfor er Cera CeraWand Ceramic den beste koniske tangen

Cera CeraWand Ceramic tar seieren i denne klassen, da den er en brukervennlig krølltang som gir gode resultater og er tilgjengelig i flere størrelser. Den plasserer seg rett foran Remington Pearl CI95, hovedsakelig fordi den varmes opp raskere enn Pearl CI95.

Som mange andre produkter fra ghd er Curve Creative Curl Wand en veldig velfungerende krølltang med et pent design. Det som gjør at den ikke kan måle seg med CeraWand, er blant annet at den bare har én temperaturinnstilling, men fremfor alt at den er mye dyrere enn konkurrentene.

Babyliss Easy Curl C20E er et generelt velfungerende produkt. Den er imidlertid bare tilgjengelig i én størrelse, og den får kritikk fra både testere og kjøpere, som synes den er lett å brenne seg på. Den har også en kortere ledning enn konkurrentene.

Sluttresultat

Som andre krølltenger fra Remington har Pearl CI95 et belegg av ekte perlemor som skal gi håret bedre glans og gjøre tangen lettere å jobbe med. Den får også ros fra kjøperne for hvor godt den fungerer. Cera CeraWand får også gode karakterer for sluttresultatet. Noen kjøpere bemerker imidlertid at den ikke ser ut til å fungere altfor bra på kort hår.

De som har testet Creative Curl Wand, synes at krøllene blir veldig tydelige, og at de holder seg godt også neste dag. Også her stilles det spørsmålstegn ved hvor godt den fungerer på kortere hår. Babyliss Easy Curl C20E vurderes som veldig enkel å bruke og gir et veldig fint resultat.

Oppvarming og teknologi

Remington Pearl CI95 og Cera CeraWand har et digitalt display, mens Babyliss Easy Curl C20E har bryter uten angivelser. Ghd Creative Curl Wand har en lavere makstemperatur enn de andre – 185 grader mot de andres 200/210 grader. Dette er også den eneste temperaturinnstillingen som er tilgjengelig på denne krølltangen.

CeraWand oppnår temperatur på raske 15 sekunder, mens Remington Pearl CI95 og ghd Creative Curl Wand ligger på henholdsvis 25 og 30 sekunder. Babyliss Easy Curl C20E har ingen offisiell informasjon om oppvarmingstiden, men ifølge produsenten har den "hurtigoppvarming".

Babyliss Easy Curl C20E får kritikk i tester for å ha kort ledning, men det finnes ikke noe eksakt mål på denne. De øvrige modellene har en lengde på enten 260 eller 300 cm. I tråd med vanlig bransjestandard har alle fire roterbart ledningsfeste.