Locktang bast i test

Test av krølltang

Slik vurderte vi krølltengene

En rettetang brukes hovedsakelig til å rette håret, men det finnes flere rettetenger som også er designet for å krølle håret. Det finnes også krusetenger og krølltenger med et litt mer utradisjonelt utseende. Her har vi imidlertid valgt å fokusere på de to vanligste typene: "vanlige" rette krølltenger og koniske tenger.

Koniske tengers utforming gjør at den samme tangen kan lage krøller i flere størrelser, mens rette rettetenger ofte kan kjøpes i forskjellige størrelser, for bedre å imøtekomme kundenes behov. Enkelte koniske tenger har en såkalt kald topp, som ikke blir varm som resten av tangen. Dette betyr at du kan holde den med fingrene om nødvendig.

Vi har sett på følgende ting i vurderingen av produktene:

  • Antall temperaturinnstillinger og makstemperatur
  • Oppvarmingstid
  • Ledningslengde
  • Om krølltangen finnes i forskjellige størrelser
  • Sluttresultat – finish og glans i håret
  • Slitasje på håret, krusing og statisk elektrisitet
  • Ergonomi og bruk
  • Om tangen har automatisk avstengning

Innhold

Testvinner

Vi har kåret to testvinnere – den rette krølltangen Remington Pearl CI9532 blir beste krølltang, og Remington Advanced Colour Protect CI86X5 blir beste koniske tang.

93
83
88

Derfor er Remington Pearl Pro CI9532 den beste krølltangen

Remington Pearl CI9532, Cera CeraCurly, Ghd Curve Classic Curl Tong og Dyson Airwrap

Derfor er Remington Pearl Pro CI9532 den beste krølltangen

Remington Pearl Pro CI9532 tar seieren i denne klassen, blant annet takke være gode vurderinger og at den gir håret en fin finish. Dyson Airwrap skiller seg ut med sine mange tilbehør, men også den høye prislappen. I test er det enkelte spørsmålstegn å stille når det gjelder resultatet.

Hvis du vil ha et godt temperaturutvalg, kan Cera CeraCurly være en modell å vurdere. Den har hele tretti forskjellige temperaturinnstillinger og er tilgjengelig i fire forskjellige størrelser. Ghd Curve Classic Curl Tong har dessverre bare en temperaturinnstilling, men den oppleves av testere som rask og enkel å bruke.

Sluttresultat

Som nevnt presterer Ghd Curve Classic Curl Tong bra og får plusspoeng fra et testpanel fordi den er enkel å jobbe med. Cera CeraCurly presterer godt, men enkelte av de som har kjøpt den, følte at det var nødvendig med litt trening for at teknikken skulle sitte helt.

Remington Pearl Pro CI9532 har et ekte perlemorsbelegg, og testere har gitt den pluss for den veldig fine finishen den gir håret. Siden den bare er tilgjengelig i én størrelse, kan den imidlertid også bare lage krøller i én størrelse. Dyson Airwrap har blitt vurdert som enkel å bruke, men krøllene varer ikke lenge, og den fungerer ikke på alle hårtyper.

Oppvarming og teknologi

Remington Pearl Pro CI9532 varmes opp på 30 sekunder, mens Cera CeraCurly trenger det dobbelte. Ghd Curve Classic Curl Tong blir klar på bare 25 sekunder. Det er ingen opplysninger om oppvarmingstiden for Dyson Airwrap, men den skiller seg ut ved at den bruker luftstrømmer for å krølle håret i kombinasjon med temperatur (dette med en lavere makstemperatur enn mange andre krølltenger). Babyliss Pro 180 Sublim’Touch og Remington Pearl Pro CI9532 har en rekke temperaturinstillinger, men Cera Cera CeraCurly har som sagt tretti ulike innstillinger og skiller seg ut på den måten.

Dyson Airwrap er den eneste av de fire som ikke har automatisk avstengning. Ghd Curve Classic Curl Tong slår seg av etter 30 minutter og de andre etter en time. Dyson Airwrap har en ledning som er 262 cm lang – de andres ledninger er hhv. 280 og 300 cm lange. Alle fire har roterbart ledningsfeste.

92
90
88

Derfor er Remington Advanced Color Protect CI86X5 den beste koniske tangen

Cera CeraWand Ceramic, Remington Pearl CI95, ghd Curve Creative Curl Wand og Remington Advanced Colour Protect CI86X5

Derfor er Remington Advanced Color Protect CI86X5 den beste koniske tangen

Cera CeraWand Ceramic er en brukervennlig krølltang som gir gode resultater, og som er tilgjengelig i flere størrelser. Den har rask oppvarming, en lang ledning og er også tilgjengelig i flere størrelser.

I likhet med flere andre produkter fra ghd er Curve Creative Curl Wand en svært velfungerende krølltang med et pent design. Det som gjør at den ikke kan måle seg med CeraWand, er blant annet at den bare har én temperaturinnstilling, men fremfor alt at den er mye dyrere enn konkurrentene.

Remington Advanced Color Protect CI86X5 er et svært velfungerende produkt og blir vår testvinner i denne kategorien. Den finnes imidlertid bare tilgjengelig i én størrelse, men én tester gir likevel mye ros for at den gir et veldig fint resultat. Det er også et pent produkt, og minuspunktene er få.

Sluttresultat

Som andre krølltenger fra Remington har Pearl CI95 et belegg i ekte perlemor som skal gi bedre glans i håret og gjøre tangen lettere å jobbe med. Den får også ros fra kjøperne for hvor bra den fungerer. Også Cera CeraWand får gode karakterer for sluttresultatet. Noen kjøpere bemerker imidlertid at den ikke ser ut til å fungere særlig bra på kort hår.

De som har testet Creative Curl Wand, mener at krøllene blir veldig tydelige, og at de holder seg godt også til neste dag. Også med denne er det spørsmålstegn om hvor godt den fungerer på kortere hår. Remington Advanced Color Protect CI86X5 vurderes som veldig enkel å bruke med et veldig fint resultat.

Oppvarming og teknologi

Remington Pearl CI95, Remington Advanced Colour Protect CI86X5 og Cera CeraWand har et digitalt display. Ghd Creative Curl Wand har en lavere makstemperatur enn de andre – 185 grader mot de andres 200 og 210 grader. Det er også den eneste temperaturinnstillingen som er tilgjengelig på denne krølltangen.

CeraWand oppnår temperatur på bare 15 sekunder, mens Remington Pearl CI95, Remington Advanced Colour Protect CI86X5 og ghd Creative Curl Wand ligger på 25 eller 30 sekunder.

Remington Advanced Color Protect CI86X5 får kritikk i en test for at av/på-knappen har en merkelig plassering som gjør den litt vel lett å komme borti. I henhold til det som nå er standard, har alle fire modellene i denne kategorien roterbart ledningsfeste.