ghd Air 1

Test av hårfønere

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi hårfønerne

Hårføneren er et av de vanligste stylingverktøyene vi har i hjemmet vårt, og de kommer naturligvis i flere forskjellige utførelser. Dette kan gjøre det vanskelig å vite hvilken man skal kjøpe. Vi har delt dem inn i tre kategorier: vanlige hårfønere med pris i mellomklassen, hårfønere i en høyere prisklasse og reisehårfønere.

Vi har sett nærmere på følgende aspekter:

  • Hvilke funksjoner finnes?
  • Innstillinger for varm- og kaldluft
  • Krusing og statisk elektrisitet i håret
  • Lydnivå
  • Lengde på ledningen
  • Motoreffekt
  • Hvilket tilbehør som følger med
  • Resultat, glød og glans

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-hårføneren Remington PROluxe AC9140 blir best i test. Braun Satin Hair 1 Style & Go blir beste reisehårføner, og ghd Air blir beste premium-hårføner.

96
93
89

Derfor er Remington PROluxe AC9140 den beste hårføneren

Parlux 3200 Compact, OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000W 5196 og Remington Proluxe AC9140

Derfor er Remington PROluxe AC9140 den beste hårføneren

Testvinneren Remington Proluxe AC9140 havner øverst takket være det stilige designet, at den er bra bygget med flere smarte funksjoner, og at kundene er veldig fornøyd med den. Den er også den billigste hårføneren i denne kategorien.

OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000W 5196 får også mange gode omtaler, men den taper mest på at knappene sitter litt rart til, og at de er lette å komme borti mens man føner.

Når det kommer til Parlux 3200 Compact, er også dette en veldig bra hårføner, men også denne har noen punkter som trekker ned. Noen kunder reagerer på at den er tyngre en hva de hadde forventet, spesielt ettersom Parlux markedsfører den som en kompakt hårføner. Det er også den dyreste føneren i kategorien, og det følger heller ikke med noe munnstykke.

Tørking

AC9140 får med sin meget kraftige motor gode karakterer av kundene på grunn av den veldig raske og gode tørkeevnen. Skal man derimot trekke for noe, blir det for at den er litt for høylytt, samt at noen også opplever at den ikke fungerer så bra på tykt hår.

AC 2000W beskrives av kundene som en bra hårføner som gjør en god jobb, men som tidligere nevnt gir knappenes plassering minus i margen. Parlux 3200 Compact oppleves av de fleste som en bra hårføner, men noen nevner at den blåser litt for hardt til at håret skal kunne få en fin finish.

Utforming og tilbehør

Alle tre følger standarden i bransjen når det gjelder ledningslengde. AC 5196 har den korteste ledningen, men den er likevel 280 centimeter lang, noe som absolutt er godkjent. Parlux 3200 Compact er den eneste som ikke har medfølgende volummunnstykke, men akkurat som på de andre to følger det med to forskjellige munnstykker.

Med en total vekt på en drøy kilo ligger AC 2000W litt høyere enn de andre to. Parlux 3200 Compact og AC9140 veier begge ca. 0,5 kg hver. Felles for alle tre er at de får kritikk av noen kunder for å være store og tunge, og da spesielt Parlux 3200 Compact, som markedsfører seg som kompakt.

91
90
87

Derfor er ghd Air den beste premium-hårføneren

Dyson Supersonic, ghd Air og Cloud Nine The Airshot

Derfor er ghd Air den beste premium-hårføneren

ghd Air er nok et innslag i en lang rekke kvalitetsprodukter fra ghd og er best i test i denne klassen. Det er en godt fungerende hårføner med kraftig motor som ikke er altfor bråkete. Den har et stilig design, og ioniseringsfunksjonen gir håret en fin finish. Det eneste minuset er at det ikke følger med et volummunnstykke.

Dyson Supersonic kunne godt ha vært testvinner, men den mister førsteplassen på grunn av den høye prisen. Den har derimot et veldig fint utseende, og den presterer i tillegg veldig bra. Så er du ute etter en hårføner som presterer bra i tillegg til at den ser veldig stilig ut, er dette en modell du bør vurdere.

Akkurat som ghd Air ligger Cloud Nine The Airshot litt på den tyngre siden, noe som ifølge testpersonene gjør den litt vanskelig å jobbe med. På alle andre områder fungerer den bra, og den scorer bare såvidt lavere enn ghd Air i testen vår.

Tørking

Da Trusted Reviews testet Supersonic, oppga de at den jobbet meget hurtig, og at det tok anslagsvis halvparten så lang tid som å føne med en mer konvensjonell hårføner. De mener også at den går meget stille.

Air blir vurdert til å tørke bra og fort, og den er ikke alt for høylytt. Den får derimot kritikk for at munnstykkene blir veldig varme. The Airshot tørker også godt, og Good Housekeeping Institute oppgir at den ikke blir spesielt varm. De opplevde den derimot som tung (se under).

Utforming og tilbehør

Plasseringen av knappene på Supersonic gjør at du må slutte og føne for at det skal være mulig å bytte temperatur eller hastighet. Med The Airshot og Air er det litt mer rett på sak – knappene er plassert bak eller på siden av håndtaket og kan brukes uten at du trenger å stoppe føningen.

The Airshot har kortest ledning av disse tre, men 270 centimeter er likevel fullt godkjent. Supersonic vinner på vekt, da den kun veier 700 gram. Sammenlign dette med Air og The Airshot, som veier hhv. 1,5 og 1,7 kg. The Airshot fikk kritikk for å være tung og vanskelig og håndtere.

Supersonic er den eneste av disse tre hårfønerne hvor det følger med et volummunnstykke. Til både Air og The Airshot er du nødt til å kjøpe volummunnstykket separat. På Supersonic er det ingen hempe å henge den opp i, men det følger med en du kan montere selv. Den får et lite trekk for at den ikke er innebygd, det er ikke alle som har en holder til hårføner hjemme. Supersonic har forøvrig magnetfeste på munnstykkene.

90
89
82

Derfor er Braun Satin Hair 1 Style&Go den beste reisehårføneren

ghd Flight Nocturne, Braun Satin Hair 1 Style&Go HD130 og Remington Travel Dryer D2400

Derfor er Braun Satin Hair 1 Style&Go den beste reisehårføneren

Både Remington og ghd kan påstås og være to selskaper som produserer veldig gode produkter, men når det kommer til reisehårfønere, når egentlig ingen av de helt opp til toppen — av ulike grunner.

Ghd Flight Nocturne er samlet sett et veldesignet, godt fungerende produkt. Noen kunder har derimot hatt problemer med sikringen mot overoppheting, og den er også mye dyrere enn de to andre hårfønerne i testen.

Remington Travel Dryer D2400 har noe høyere effekt enn de to andre, samtidig som den er veldig stille til en hårføner å være. Det den taper mye på, er hvordan den håndterer lengre, tykkere hår. I testen har den også fått et minus i margen for hvordan håndtaket er konstruert, da det lett bøyer seg ut av posisjon.

Testvinneren i denne kategorien blir Braun Satin Hair 1 Style&Go HD130. Den er liten og kompakt, samtidig som den har alle funksjonene man kan forvente seg fra en reisehårføner. Akkurat som D2400 har også denne noen problemer avhengig av hårtype.

Tørking

Ettersom motoreffekten generelt sett er lavere enn på en hårføner av vanlig størrelse, kan tørkeresultatet variere. Style&Go og D2400 har begge fått et minus i margen av Good Housekeeping Institute fordi de ikke helt klarer å tørke lengre, tykkere hår så godt som man skulle ønske.

Flight Nocturne får mye god omtale for hvor bra den presterer i forhold til størrelsen. Noen kunder har derimot hatt problemer med at sikringen mot overoppheting slår ut alt for tidlig når man bruker den høye temperaturinnstillingen. Det er selvfølgelig et problem om man er avhengig av å bruke høy temperatur for å få håret helt tørt.

Utforming og tilbehør

Alle tre har et praktisk, sammenleggbart håndtak som gjør at de ikke tar like stor plass i kofferten. Flight Nocturne leveres i en liten og robust veske som kan være smart oppbevare føneren i hvis du vil gi den litt ekstra beskyttelse. Alle tre har kun et vanlig munnstykke, det følger ikke med volummunnstykke til noen av dem.

Reisehårfønere har vanligvis ikke lange ledninger, og det samme er tilfellet med de tre produktene vi har testet. Lengden på 180 centimeter kan virke kort, men når det er snakk om en hårføner til å ha med på reise, er det den konteksten den må fungere i.

En annen ting alle tre har til felles, er muligheten til å kunne stille inn føneren etter hvilken spenning som finnes i veggen. Dette er selvfølgelig en veldig fin funksjon da strømnettet kan variere etter hvilket land man befinner deg i.