Blender best i test

Test av blender

Sist oppdatert 23 mars 2019. Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi blenderne

I dag er det veldig populært å lage sine egne smoothies eller sin egen juice. Hvis du kjøper en god blender, kan den også håndtere en rekke andre funksjoner, for eksempel å lage pannekakerøre, piske krem og lage mandelsmør. Vi har vurdert ni forskjellige produkter i tre forskjellige kategorier: smoothieblender, blender i mellomprisklassen og blender i premium prisklasse.

Vi har sett på følgende parametere i vår vurdering:

  • Hvilket volum har beholderen
  • Hvor mange beholdere følger med blenderen
  • Hvilken effekt har blenderen
  • Med hvor mange omdreininger per minutt roterer bladene
  • Hvilke hastighetsinnstillinger har blenderen
  • Finnes det en pulsfunksjon
  • Har blenderen forhåndsvalgte programmer – som for isknusing, supper eller smoothies
  • Hvor jevnt blander blenderen
  • Er det lett å rengjøre blenderen, og kan delene vaskes i oppvaskmaskin

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasseblenderen Magimix 11610 blir best i test. NutriBullet Pro blir beste smoothieblenderen, og Blendtec Designer 625 blir beste premiumblenderen.

91
84
73

Derfor er Magimix 11610 den beste mellomklasseblenderen

Smeg BLF01, Oster Versa og Magimix 11610

Derfor er Magimix 11610 den beste mellomklasseblenderen

Magimix 11610 er noe så fantastisk som en blender som er et sertifisert stillegående produkt. Den har en kraftig motor, en sjenerøs kanne og en rekke ulike programmer å velge mellom. Den blir også vår testvinner i denne prisklassen.

Smeg BLF01 er akkurat som andre produkter fra Smeg et eksempel på et pent design, og den har en rekke programmer og en beholder med sjenerøst volum. En tester stiller imidlertid spørsmålstegn ved hvorvidt den er verdt pengene.

Oster Versa har et noe høyere prisbilde, men får gode anmeldelser i test og beskrives som et mer prisgunstig alternativ til visse premiumprodukter. Testeren medgir imidlertid at det ikke nødvendigvis er tilfellet at Oster Versa alltid presterer like godt som en dyrere blender.

Effekt og funksjoner

Magimix skiller seg ut ved at den har blitt tildelt sertifiseringen Quiet Mark, som gis til produkter som har høy ytelse og samtidig er mer stillegående enn konkurrentene. Dette er bemerkelsesverdig da den like fullt har en kraftig motor på 1200 watt. Ellers har den fire forskjellige programmer, inkludert ett for pulsfunksjon.

Oster Versa har hele ti forskjellige hastigheter og fire forskjellige programmer for ulike formål, samt en motor på 1400 watt. Den har også en sjenerøs kanne på 1,9 liter som kan vaskes i maskin. Smeg BLF01 har den laveste effekten av de tre modellene i denne prisklassen, 800 watt, og har også tre forskjellige programmer.

Sluttresultat

Oster Versa klarer det meste den blir stilt overfor, og vurderes av testeren som sammenlignbar med mye dyrere blendere, selv om resultatet ikke alltid blir like fritt for klumper. Testeren medgir imidlertid at forskjellen er såpass liten at de fleste nok ikke merker noen forskjell.

Også Magimix 11610 får gode anmeldelser av testere, som beskriver ytelsen som veldig bra. Smeg BLF01 gjør også den jobben bra, men en tester stiller spørsmålstegn ved om den egentlig er bedre enn en billigere modell, eller om det er designet man betaler for.

85
96
83

Derfor er Vitamix S30 den beste premiumblenderen

Vitamix TNC 5200, Blendtec Designer 625 og Vitamix S30

Derfor er Vitamix S30 den beste premiumblenderen

Alle de tre produktene i denne prisklassen er gode blendere som alle har ting som taler til sin fordel. Men vår testvinner blir til slutt Vitamix S30. Den har ikke like høy motoreffekt som de andre to, men produserer likevel et godt resultat, har flere hastighetsinnstillinger samt en inkludert take-away-kopp.

Blendtec Designer 625 er som andre Blendtec-produkter kapabel til å blande det meste, noe Blendtec liker å vise fram i videoer på YouTube, der de blander både mobiltelefoner og andre ting. Resultatet i Blendtec Designer 625 blir veldig bra, men den mangler enkelte typer tilbehør som kunne gjort blandingen enklere.

Vitamix TNC 5200 er en godt bygget maskin som yter godt og varer i mange år. Helhetsinntrykket reduseres imidlertid av det faktum at kannen ikke kan vaskes, og at maskinen ikke har pulsfunksjon.

Effekt og funksjoner

Vitamix S30 er som sagt den svakeste med tanke på effekt, med en motor på "bare" 790 watt. Ved høyeste hastighet roterer bladene imidlertid med 37 000 omdreininger per minutt, noe som gjør prosessen kort med de fleste ingredienser. Den har ti forskjellige hastighetsinnstillinger og kan blande varme ingredienser.

Blendtec Designer 625 og Vitamix TNC 5200 ligger på henholdsvis 1560 og 1200 watt, men roterer litt langsommere (henholdsvis 29 000 og 30 000 omdreininger per minutt). Blendtec Designer 625 har seks forskjellige hastighetsinnstillinger, mens Vitamix TNC 5200 som sin billigere søskenmodell har ti forskjellige hastigheter.

Sluttresultat

I en test spekuleres det om at Vitamix TNC 5200 skulle kunne blande en golfkølle, og sluttresultatet med denne blenderen blir veldig bra. Testeren forteller at andre blendere ikke klarer ting som frø fra bær, men at Vitamix TNC 5200 blander helt jevnt. Heller ikke med Vitamix S30 kan man klage på sluttresultatet, da den i en test viste en god evne til å blande alle mulige ingredienser.

Blendtec Designer 625 er i seg selv en velfungerende maskin, men det medfølger ingen stamper (som brukes til å presse ingrediensene ned mot bladene), og i en test spekuleres det om resultatet i enkelte tilfeller kunne blitt bedre hvis det hadde vært en slik på maskinen.

83
77
71

Derfor er NutriBullet Pro den beste smoothieblenderen

Ninja BL450, Electrolux ESB2500 og NutriBullet Pro

Derfor er NutriBullet Pro den beste smoothieblenderen

NutriBullet Pro er ikke den billigste smoothieblenderen du kan kjøpe, men den får jobben gjort på en god måte. Til tross for sin kompakte størrelse har den en motor med relativt høy effekt. Dette kombinert med det medfølgende tilbehøret gjør den til vår testvinner i denne kategorien.

Electrolux ESB2500 kan ikke helt måle seg med NutriBullet Pro når det gjelder effekt, men hvis man spør kundene, sier de likevel at den klarer seg bra. Det er enkelte ting kjøperne bemerker, for eksempel at den kan ha problemer med ingredienser som er for frosne.

NutriNinja BL450 må kunne kalles for "premiumalternativet" i denne kategorien, da prisbildet er betydelig høyere enn konkurrentenes. Det er imidlertid litt av en kraftpakke man får, og i en test får den god omtale, dog ikke uten kritiske kommentarer.

Effekt og funksjoner

Electrolux ESB2500 er den minst kraftige av de tre, siden motoren bare har en effekt på 300 watt. Dette er imidlertid tilstrekkelig for grunnleggende oppgaver, for eksempel blanding av smoothies og supper, og den har også en pulsfunksjon.

Også NutriBullet Pro og NutriNinja BL450 har pulsfunksjon, og de har også en høyere effekt på 900 watt. Når det gjelder bladenes hastighet, er den nokså lik på alle tre modeller: Electrolux ESB2500 ligger på 23 000 omdreininger per minutt, NutriBullet Pro på 25 000 og NutriNinja BL450 på 21 000.

Sluttresultat

Electrolux ESB2500 må som sagt anses som en nokså grunnleggende maskin, siden effekten ikke tillater tyngre oppgaver. Ifølge kjøperne er den imidlertid fullt kapabel til å blande for eksempel smoothie, selv om det kan hende at noen enkelte større biter blir igjen i beholderen. Noen kunder opplever at frosne bær kanskje må tines litt før blanding for best resultat.

NutriNinja BL450 beskrives som allsidig i en test, og sluttresultatet får gode anmeldelser. Dette er også tilfellet med NutriBullet Pro, som i en test viste en evne til ikke bare å kunne lage smoothies, men også piske krem og lage pesto.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - November 2017
Blender: Test av 12 modeller

Power
Kundrecensioner av Electrolux ESB2500

Netonnet
Kundrecensioner av Electrolux ESB2500

Cnet - augusti 2014
Experttest av NutriBullet Pro

Trusted Reviews - november 2016
Experttest av NutriNinja BL450

Good Housekeeping - juli 2014
Experttest av Magimix 11610

Trusted Reviews - januari 2019
Experttest av Smeg BLF01

Juicing With G - december 2018
Experttest av Oster Versa

Trusted Reviews - april 2015
Experttest av Vitamix S30

The Kitchn - april 2015
Experttest av Blendtec Designer 625

Urban Vegan - november 2016
Experttest av Vitamic TNC5200