Blender best i test

Test av blender

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi blenderne

I dag er det veldig populært å lage sine egne smoothies eller sin egen juice. Hvis du kjøper en god blender, kan den også håndtere en rekke andre funksjoner, for eksempel å lage pannekakerøre, piske krem og lage mandelsmør. Vi har vurdert ni forskjellige produkter i tre forskjellige kategorier: smoothieblender, blender i mellomprisklassen og blender i premium prisklasse.

Vi har sett på følgende parametere i vår vurdering:

  • Hvilket volum har beholderen
  • Hvor mange beholdere følger med blenderen
  • Hvilken effekt har blenderen
  • Med hvor mange omdreininger per minutt roterer bladene
  • Hvilke hastighetsinnstillinger har blenderen
  • Finnes det en pulsfunksjon
  • Har blenderen forhåndsvalgte programmer – som for isknusing, supper eller smoothies
  • Hvor jevnt blander blenderen
  • Er det lett å rengjøre blenderen, og kan delene vaskes i oppvaskmaskin

Innhold

Testvinner

Vi har kåret 3 testvinnere – mellomklasseblenderen Oster Versa blir best i test. NutriBullet Pro blir beste smoothie-blender, og Blendtec Designer 625 blir beste premiumblender.

95
88
73

Derfor er Magimix 11628SK den beste mellomklasseblenderen

Smeg BLF01, Kitchenaid Diamond 5KSB1585 og Magimix 11628SK

Derfor er Magimix 11628SK den beste mellomklasseblenderen

Magimix 11628SK har et litt høyere prisbilde, men får gode anmeldelser i tester og kan være et rimeligere alternativ til enkelte premiumprodukter. Den har imidlertid ingen overflod av programmer, og kannen oppleves som tung. Totalt sett blir den likevel vår testvinner i denne prisklassen.

Kitchenaid Diamond 5KSB1585 er en pen blender som har et lettfattelig kontrollpanel. Sluttresultatet blir generelt bra, og den er enkel å rengjøre. Den kan imidlertid ikke måle seg mot Magimix 11628SK når det gjelder ren effekt og omdreininger per minutt.

Smeg BLF01 er – akkurat som andre produkter fra Smeg – et eksempel på stilig design, og den har flere programmer og en kanne med sjenerøst volum. En tester stiller imidlertid spørsmålstegn ved hvorvidt den er verdt pengene.

Effekt og funksjoner

Kitchenaid Diamond 5KSB1585 har den laveste effekten av de tre modellene i denne prisklassen – 615 watt. Den har imidlertid 5 programmer for forskjellige formål, noe som gjør den enkel å bruke.

Magimix 11628SK har fire forskjellige hastigheter og programmer for forskjellige formål, samt en motor på 1300 watt. Den har også en sjenerøs kanne på 1,8 liter som kan vaskes i maskin. Smeg BLF01 har litt lavere effekt, 800 watt, men har også 4 forskjellige programmer.

Sluttresultat

Magimix 11628SK klarer seg godt i tester og gir generelt et godt resultat. En tester opplever imidlertid at den har litt problemer med frø og nøtter.

Også Kitchenaid Diamond 5KSB1582 får gode anmeldelser fra testere, som imidlertid mener at noen av programmene gir et litt dårligere resultat. Smeg BLF01 gjør også jobben sin bra, men en tester stiller spørsmål ved om den virkelig er bedre enn en billigere modell, eller om det er designet du betaler for.

85
96
83

Derfor er Vitamix S30 den beste premiumblenderen

Vitamix TNC 5200, Blendtec Designer 625 og Vitamix S30

Derfor er Vitamix S30 den beste premiumblenderen

Alle de tre produktene i denne prisklassen er gode blendere som alle har ting som taler til sin fordel. Men vår testvinner blir til slutt Vitamix S30. Den har ikke like høy motoreffekt som de andre to, men produserer likevel et godt resultat, har flere hastighetsinnstillinger samt en inkludert take-away-kopp.

Blendtec Designer 625 er som andre Blendtec-produkter kapabel til å blande det meste, noe Blendtec liker å vise fram i videoer på YouTube, der de blander både mobiltelefoner og andre ting. Resultatet i Blendtec Designer 625 blir veldig bra, men den mangler enkelte typer tilbehør som kunne gjort blandingen enklere.

Vitamix TNC 5200 er en godt bygget maskin som yter godt og varer i mange år. Helhetsinntrykket reduseres imidlertid av det faktum at kannen ikke kan vaskes, og at maskinen ikke har pulsfunksjon.

Effekt og funksjoner

Vitamix S30 er som sagt den svakeste med tanke på effekt, med en motor på "bare" 790 watt. Ved høyeste hastighet roterer bladene imidlertid med 37 000 omdreininger per minutt, noe som gjør prosessen kort med de fleste ingredienser. Den har ti forskjellige hastighetsinnstillinger og kan blande varme ingredienser.

Blendtec Designer 625 og Vitamix TNC 5200 ligger på henholdsvis 1560 og 1200 watt, men roterer litt langsommere (henholdsvis 29 000 og 30 000 omdreininger per minutt). Blendtec Designer 625 har seks forskjellige hastighetsinnstillinger, mens Vitamix TNC 5200 som sin billigere søskenmodell har ti forskjellige hastigheter.

Sluttresultat

I en test spekuleres det om at Vitamix TNC 5200 skulle kunne blande en golfkølle, og sluttresultatet med denne blenderen blir veldig bra. Testeren forteller at andre blendere ikke klarer ting som frø fra bær, men at Vitamix TNC 5200 blander helt jevnt. Heller ikke med Vitamix S30 kan man klage på sluttresultatet, da den i en test viste en god evne til å blande alle mulige ingredienser.

Blendtec Designer 625 er i seg selv en velfungerende maskin, men det medfølger ingen stamper (som brukes til å presse ingrediensene ned mot bladene), og i en test spekuleres det om resultatet i enkelte tilfeller kunne blitt bedre hvis det hadde vært en slik på maskinen.

83
71
71

Derfor er NutriBullet Pro den beste smoothieblenderen

Electrolux ESB2500, NutriBullet Pro og OBH Nordica Smoothie Twister 6620

Derfor er NutriBullet Pro den beste smoothieblenderen

NutriBullet Pro er ikke den billigste smoothieblenderen du kan kjøpe, men den får jobben gjort på en god måte. Til tross for sin kompakte størrelse har den en motor med relativt høy effekt. Dette kombinert med det medfølgende tilbehøret gjør den til vår testvinner i denne kategorien.

Electrolux ESB2500 kan ikke helt måle seg med NutriBullet Pro når det gjelder effekt, men hvis man spør kundene, sier de likevel at den klarer seg bra. Det er enkelte ting kjøperne bemerker, for eksempel at den kan ha problemer med ingredienser som er for frosne.

OBH Nordica Smoothie Twister 6620 er den generelt billigste av disse 3 modellene, men den har likevel 2 medfølgende beholdere og en pulsfunksjon. I likhet med Electrolux ESB2500 har den en litt lavere effekt enn NutriBullet Pro, og i én test er sluttresultatet ikke helt perfekt.

Effekt og funksjoner

Electrolux ESB2500 og OBH Nordica Smoothie Twister 6620 har mindre kraft, ettersom motoren i dem bare har en effekt på 300 watt. Dette er imidlertid tilstrekkelig for grunnleggende oppgaver, for eksempel blanding av smoothies og supper, og de har også en pulsfunksjon.

NutriBullet Pro mangler imidlertid pulsfunksjon, men har også en høyere effekt på 900 watt. Når det gjelder knivenes hastighet, er den lik Electrolux ESB2500 og NutriBullet Pro, henholdsvis 23 000 og 25 000 omdreininger per minutt.

Sluttresultat

Electrolux ESB2500 må som sagt anses som en nokså grunnleggende maskin, siden effekten ikke tillater tyngre oppgaver. Ifølge kjøperne er den imidlertid fullt kapabel til å blande for eksempel smoothie, selv om det kan hende at noen enkelte større biter blir igjen i beholderen. Noen kunder opplever at frosne bær kanskje må tines litt før blanding for best resultat.

I en test konkluderer Testfakta med at OBH Nordica Smoothie Blender 6620 ikke helt klarer å blande helt jevnt hver gang, da den for eksempel lar det være igjen biter av frossen frukt. NutriBullet Pro viste i en test av den ikke bare klarer å lage smoothies, men også å piske krem og lage pesto.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - November 2017
Blender: Test av 12 modeller

Power
Kundrecensioner av Electrolux ESB2500

Netonnet
Kundrecensioner av Electrolux ESB2500

Cnet - augusti 2014
Experttest av NutriBullet Pro

Trusted Reviews - november 2016
Experttest av NutriNinja BL450

Good Housekeeping - juli 2014
Experttest av Magimix 11610

Trusted Reviews - januari 2019
Experttest av Smeg BLF01

Juicing With G - december 2018
Experttest av Oster Versa

Trusted Reviews - april 2015
Experttest av Vitamix S30

The Kitchn - april 2015
Experttest av Blendtec Designer 625

Urban Vegan - november 2016
Experttest av Vitamic TNC5200

Testfakta - mars 2019
Experttest av åtta blenders

Trusted Reviews - januari 2019
Experttest av Kitchenaid Diamond 5KSB1585