Skaggtrimmer Bast I Test

Test av Skjeggtrimmer

Basert på 6 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi skjeggtrimmerne

En skjeggtrimmer er et praktisk verktøy på flere måter. Barbermaskiner og barberhøvler er begrenset med hensyn til hvor lange skjeggstrå de kan klare, og å trimme ned skjegglengden kan derfor være en god idé hvis skjegget har vokst seg for langt. Og for deg som vil beholde skjegget, er en skjeggtrimmer bra for å få bedre kontroll over skjeggveksten.

Vi har vurdert ni forskjellige modeller, som vi har delt inn i tre forskjellige priskategorier: budsjett, mellomklasse og premium. I vurderingen vår har vi sett på følgende aspekter:

  • Batteritid og ladetid
  • Om trimmeren er vanntett
  • Antall klippelengder
  • Lengste valgbare klippelengde
  • Om trimmeren har et digitalt display
  • Sluttresultat
  • Om oppbevaringsveske medfølger

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklasse-skjeggtrimmeren Philips OneBlade Pro QP6520 blir best i test. Philips Series 7000 BT7201 blir beste budsjett-skjeggtrimmer, og Philips Series 9000 BT9297 blir beste premium-skjeggtrimmer.

98
94
89

Derfor er Philips Series 9000 BT9297 den beste premiumskjeggtrimmeren

Philips Series 9000 BT9297, Panasonic ER-GB96 og Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818

Derfor er Philips Series 9000 BT9297 den beste premiumskjeggtrimmeren

Philips Series 9000 BT9297 blir vår testvinner i denne prisklassen. Den har et par smarte funksjoner for å lette trimmingen samt god batterilevetid. Den er også vanntett og har et digitalt display. Det eneste minus er at den lengste klippelengden er kortere enn for de to andre, noe som er et minus hvis du vil beholde litt lengde på skjegget.

Panasonic ER-GB96 er helt motsatt, da den har veldig mange lengdeinnstillinger å velge mellom og kan trimme så langt som 30 mm. Batterilevetiden er imidlertid litt mer beskjeden, og den har heller ikke noe digitalt display.

Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 er en veldig pen trimmer som kommer med en rekke tilbehør som gjør at den kan brukes til flere forskjellige ting. Den har lang batterilevetid, men resultatet kan være noe tvilsomt i noen henseender.

Trimming

Som nevnt kan Philips Series 9000 BT9297 bare tilby kortere trimmelengder – opptil 7 mm. Panasonic ER-GB96 kan trimme opptil 30 mm i lengde og Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 25 mm. Sistnevnte har tilbehør til for eksempel presisjonstrimming og trimming av nesehår.

Panasonic ER-GB96 beskrives i en test som den beste trimmeren for langt skjegg, og i tillegg har den også et inkludert tilbehør for presisjonstrimming. I likhet med Philips Series 9000 BT9297 er den vanntett og kan rengjøres under rennende vann, noe Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 ikke kan skryte av.

Batteri

Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 har den klart beste batteritiden – hele fire timer. Philips Series 9000 BT9297 har opptil 80 minutter batterilevetid, og Panasonic ER-GB96 kan tilby 50 minutters bruk. Ladetiden er imidlertid den samme for alle tre – en time.

I tillegg kan Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818 på ett minutt hurtiglades tilstrekkelig til at du kan fullføre trimmingen hvis batteriet begynner å gå tomt midt i økten. Dessverre har ingen av de tre modellene en medfølgende ladestasjon, men lades med ledning.

96
90
86

Derfor er Philips Series 7000 BT7201 den beste budsjett-skjeggtrimmeren

Philips Series 7000 BT7201, Philips OneBlade QP2530/30 og Remington MB4110 Stubble Kit

Derfor er Philips Series 7000 BT7201 den beste budsjett-skjeggtrimmeren

Philips Series 7000 BT7201 er vår testvinner i denne prisklassen. Den har godt med lengdeinnstillinger og har dessuten en funksjon for å unngå at det skal se altfor rotete ut på badet når du er ferdig.

Philips OneBlade QP2530/30 ser ikke ut som de fleste andre skjeggtrimmerne vi har sett. Den gir et bra resultat, og siden den ikke tar helt inn mot huden, forårsaker den ikke irritasjon. Den har et par minuspunkter, men også en forholdsvis lav pris.

Remington MB4110 Stubble Kit er også et relativt bra produkt. Den får plusspoeng for det faktum at den inkluderer et barberhode, og for at prisen er attraktiv. Imidlertid er ikke alle kjøperne fornøyd med hvordan den fungerer, og det er det som svekker vurderingen av den mest. Den er heller ikke vanntett.

Trimming

Philips OneBlade har som særlig egenskap at den ikke skal irritere huden, noe som oppnås ved at bladene har en liten kant som sikrer at de ikke ligger rett mot huden. Resultatet blir likevel en veldig tett trimming, og det medfølger flere avstandskammer hvis du vil ha en annen lengde.

Philips Series 7000 BT7201 har hele 20 forskjellige lengdeinnstillinger og har dessuten en oppsugingsfunksjon som gjør at alle skjeggstrå ikke havner i vasken. Remington MB4110 tilbyr også den flere trimmelengder og skårer poeng på at den også har et barberhode inkludert.

Batteri

Philips Series 7000 BT7201 har en ladetid, og også effektiv brukstid, på 1 time, noe som må anses som bra uansett prisklasse. Trimmeren har en indikator som viser batteriets status, og den kan også brukes med ledningen i.

Remington MB4110 er praktisk på den måten at den lades med en USB-kabel, noe som gir fleksibilitet med tanke på hvordan og hvor den kan lades, og dette er også nyttig hvis du er ute og reiser. Philips OneBlade har en batteritid på 45 minutter, som ikke er noe overveldende tall, men fremfor alt må den lades i hele 8 timer, som er for lenge.

95
94
84

Derfor er Philips OneBlade Pro QP6520 den beste mellomklasse-skjeggtrimmeren

Philips OneBlade Pro QP6520, Babyliss Digital Control E886E og Panasonic ER-GD60

Derfor er Philips OneBlade Pro QP6520 den beste mellomklasse-skjeggtrimmeren

Philips OneBlade Pro QP6520 er testvinneren i denne prisklassen, blant annet på grunn av den gode batterilevetiden og et design som minimerer hudirritasjon. Den er også vanntett og har et display som viser batteristatus.

Babyliss Digital Control E886E er også et veldig bra produkt. Den har et stort, tydelig display og et stort utvalg av klippelengder. Som Philips OneBlade Pro QP6520 er den vanntett. Den kan imidlertid ikke helt måle seg med Philips OneBlade Pro QP6520 på grunn av en noe kortere batteritid og lengre ladetid.

Panasonic ER-GD60 er den eneste av de tre modellene i denne prisklassen som ikke er vanntett. Den har heller ikke digitalt display, og den har også en kortere batterilevetid. Den har derimot et godt utvalg av klippelengder, og det medfølger også en oppbevaringsveske.

Trimming

Babyliss Digital Control E886E har et veldig bredt utvalg av valgbare klippelengder, så mange som 48. Mens enkelte modeller bruker analoge brytere for dette, har Babyliss Digital Control E886E, som navnet tilsier, digitale kontroller. Til sammenligning har Panasonic ER-GD60 20 forskjellige lengdeinnstillinger.

Philips OneBlade Pro QP6520 har 14 lengdeinnstillinger og er dessuten utformet på en sånn måte at bladet aldri ligger rett mot huden ved trimming. Dette for å minimere hudirritasjon. Til tross for dette kan den trimme så kort som 0,4 mm.

Batteri

Philips OneBlade Pro QP6520 lader fullt opp på 1 time, noe som er bra uansett prisklasse. Batteriet varer imidlertid i 90 minutter etter en full opplading, noe som er mer enn godkjent. For tydelighetens skyld vises batteristatusen på et digitalt display.

Også Panasonic ER-GD60 lades helt opp på 1 time, men batteriet varer ikke lenger enn 50 minutter. Babyliss Digital Control E886E har i likhet med Philips OneBlade Pro QP6520 en batterilevetid på 1 time, men trenger 3 timer på å lades helt opp.