El sykkel best i test

Test av el-sykkel

Basert på 4 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi el-syklene

El-sykler blir stadig mer populære, da el-motoren hjelper til med tråkkingen og gjør syklingen mindre slitsom. Populariteten har også betydd at det nå finnes et stort antall modeller å velge mellom. Vi har delt syklene inn etter rammetype: herre, dame og unisex. Vi har tatt hensyn til følgende aspekter i vår vurdering:

  • Antall gir
  • Om sykkelen har støtdempere
  • Bremsetype
  • Vekt
  • Motorytelse
  • Makshastighet
  • Ladetid
  • Rekkevidde
  • Inkludert utstyr

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Batavus Harlem E-Go blir beste herresykkel. Crescent Elda blir beste damesykkel, og Crescent Elton blir beste unisex-sykkel.

96
91
87

Derfor er Batavus Harlem E-Go den beste herresykkelen

Batavus Zonar E-Go, Crescent Elder og Batavus Harlem E-Go

Derfor er Batavus Harlem E-Go den beste herresykkelen

Batavus Harlem E-Go har alt utstyret man kan forvente seg, og har også en veldig god rekkevidde, i kombinasjon med kort ladetid. Bremsene er av en effektiv type, og el-sykkelen får gode anmeldelser i test. Den er imidlertid den generelt sett dyreste modellen i denne kategorien, men prisene er såpass like at det ikke endrer vurderingen vår.

Crescent Elder er en velbygget og stabil el-sykkel som generelt fungerer veldig bra. Det største problemet er at menysystemet er veldig vanskelig å forstå, og at girene bråker litt. Rekkevidden er også hakket lavere enn med de to Batavus-modellene i denne kategorien.

Batavus Zonar E-Go har en annen displaytype enn Merida eSpresso 300 EQ og har til forskjell fra de to andre modellene i denne kategorien ti gir. Den får gode anmeldelser i test, blant annet på grunn av en pigg motor og for at den er lettsyklet.

Rekkevidde og lading

Merida eSpresso 300 EQ har en rekkevidde på smått fantastiske 150 km, som er helt klart best i denne kategorien. Det er også bemerkelsesverdig at ladetiden ikke er mer enn 5 timer, da lengre batterilevetid vanligvis resulterer i lengre ladetid.

Også Bavatus Zonar E-Go lader fullt på 5 timer, men har en rekkevidde på "bare" 90 km. Lifebike C-Mute Speed kan heller ikke den måle seg med Merida eSpresso 300 EQ med tanke på rekkevidden, da denne er maks. 80 km.

Utstyr og funksjoner

Merida eSpresso 300 EQ og Lifebike C-Mute Speed er utstyrt med hydrauliske skivebremser. De gir en mer effektiv bremsing, men sykler utstyrt med slike bremser, har en tendens til å være dyrere og kreve en del vedlikehold.

Merida eSpresso 300 EQ er utstyrt med LCD-display, mens Batavus Zonar E-Go har LED-display. Alle tre modellene har kontroller for ferdcomputeren på håndtaket, slik at du skal kunne sjekke sykkelens funksjoner uten å måtte ta hånden fra håndtaket.

96
93
85

Derfor er Ecoride Ambassador AXS H-8 den beste damesykkelen

Crescent Elora, Ecoride Ambassador AXS H-8 og Crescent Elina

Derfor er Ecoride Ambassador AXS H-8 den beste damesykkelen

Ecoride Ambassador AXS H-8 er best i denne kategorien, blant annet fordi den er velbygget, har praktisk oppbevaring og god batterilevetid. En tester forteller imidlertid om problemer med girene, og sykkelen oppleves også som tung.

Crescent Elina får blandede omtaler i test. Sykkelopplevelsen får generelt ros, blant annet på grunn av komforten og det velfungerende girsystemet. Imidlertid kan batteri og el-assistansen krangle litt i enkelte situasjoner.

Crescent Elora får også den litt blandede omtaler når det gjelder motoren, og testeren stiller også spørsmålstegn ved om hvor mye denne modellen egentlig gir for pengene. Men totalverdien er ganske høy, og sykkelen får ros for en god kvalitetsfølelse, god komfort og godt utstyrsnivå.

91
90
87

Derfor er Crescent Elton den beste unisex-sykkelen

Crescent Elton, Batavus Torino E-Go og HIMO Z20

Derfor er Crescent Elton den beste unisex-sykkelen

Crescent Elton er en pent designet el-sykkel med et display som er integrert i rammen. Den har også et semi-integrert batteri, noe som gjør at sykkelen virker slank i designet. Dessverre er rekkevidden noe kort, og den får også minus i margen i en test på grunn av motorens ytelse. Den er imidlertid totalt sett den beste unisex-sykkelen i denne testen.

Batavus Torino E-Go vurderes som en velbygget el-sykkel. Rekkevidden er godkjent, det samme er ladetiden, og den har noen nyttige innebygde finesser. Den får imidlertid mye kritikk i en test for dårlig bremseytelse, noe som gjør den ikke kan anbefales framfor Crescent Elton.

HIMO Z20 er en smidig liten el-sykkel som kan felles sammen og derfor kanskje hovedsakelig er egnet for bypendling. Den får gode omtaler i tester, men mangelen på for eksempel pakkeholder og mulighet til å montere på et sykkelsete gjør at den heller ikke kan anbefales fremfor Crescent Elton.

Rekkevidde og lading

Crescent Elton og HIMO Z20 har samme rekkevidde, opptil 80 km, men HIMO Z20 kan fullades igjen på 5 timer, 1 time mindre enn Crescent Elton. En times forskjell i ladetid er kanskje ikke noe som vanlige brukere kommer til å merke så godt, med mindre man har det travelt med ladingen.

Rekkevidden til Batavus Torino E-Go er litt mer beskjeden – ved full ladning varer strømmen opptil 60 km. Ladetiden er den samme som Crescent Elton, omtrent 6 timer.

Utstyr og funksjoner

Batavus Torino E-Go har en del praktiske funksjoner. Den er utstyrt med både pakkeholder og sykkelkurv som standard, noe som er en klar fordel for eksempel for deg som pleier å ta sykkelen til matbutikken. Det er også et deksel over kjeden som beskytter klærne dine.

Crescent Elton har også den pakkeholder og en integrert ferdcomputer, som styres med et T-formet display på styret. Crescent Elton trekker det lengste strået når det gjelder antall gir – 10 sammenlignet med henholdsvis 7 og 6 for Batavus Torino E-Go og HIMO Z20.

HIMO Z20 skiller seg ut med sitt design, siden den er mer kompakt og også sammenleggbar. Dette kan være veldig praktisk hvis du enten har dårlig med lagringsplass hjemme, eller hvis du vil bruke sykkelen til bypendling og for eksempel vil kunne ta med sykkelen opp på kontoret. Designet gjør imidlertid at du ikke kan montere på et sykkelsete, og den har verken en sykkelkurv eller pakkeholder som standard.

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar

M3 - augusti 2018
Experttest av elva elcyklar

Allt om elcyklar - 2018
Experttest av Ecoride Sense

Testfakta - maj 2018
Experttest av åtta elcyklar

PriceRunner - juni 2019
Experttest av sju modeller av elcykel

Testfakta - april 2016
Experttest av fem modeller av elcykel

Channel News Australia – november 2020
Experttest av HIMO Z20

M3 – april 2020
Experttest av Batavus Harlem E-Go

M3 – juni 2020
Experttest av Crescent Elina

M3 – mars 2021
Experttest av Ecoride Ambassador