0 100 90 1

Test: Dyson Supersonic - Luksuriøst premiumprodukt

Produkt: Hårfønere Kategori: Premiumhårføner Varmenivåer: 4 stk Hastigheter: 3 stk Effekt: 1600 W Ledningslengde: 290 cm Hempe til oppheng: Følger med, ikke innebygd Volummunnstykke: Ja Ioniseringsfunksjon: Ja

Dyson har etter hvert blitt kjent for å utfordre konvensjonene og designe produkter som verken ser ut eller fungerer likt som konkurrentene. Supersonic er intet unntak. Sammenlignet med tradisjonelle hårfønere ser den ganske merkelig ut, da den kun består av et håndtak med et kort sylinder oppå. Supersonic har imidlertid en veldig saftig prislapp.

Supersonic er et veldig pent og stilrent produkt. Den finnes i to fargekombinasjoner, enten med sort håndtak og rosa hode, eller hvitt hode med håndtak i sølv. Den har fire knapper: av/på, kaldluft, varmenivå og hastighetsnivå. Varmen kan stilles inn på fire forskjellige trinn mellom 28 og 100 grader, og den har tre ulike hastigheter avhengig av hvordan du vil føne håret.

Det følger med to ulike munnstykker, en oppbevaringsmatte og et volummunnstykke. I motsetning til flere av dens konkurrenter har selve hårføneren ingen innebygd hempe til oppheng, men det følger med en du kan montere selv. Munnstykkene og volummunnstykket festes for øvrig med magneter.

Rask og rolig

En annen finurlig designdetalj er at motoren på Supersonic sitter i håndtaket, mens den gjerne sitter i hodet på andre hårfønere. Det gjør at all vekten havner i håndtaket, noe som skal gjøre den lettere å håndtere.

Supersonic har fått gode karakterer i flere tester. Trusted Reviews er imponert over designet og over hvor fort den jobber. Testpersonen mente at det tok halvparten så lang tid å føne håret med Supersonic enn det tok med andre hårfønere hun har brukt. De beskriver den også som meget stille (lydnivået ligger på mellom 80 og 86 desibel), og det føles aldri som at du risikerer å brenne håret.

De negative sidene de kunne nevne, var at knappenes plassering gjør at man må slå av føneren for å kunne endre temperatur eller hastighet. De påpekte også at den ikke veier noe mindre enn andre hårfønere til tross for at designet kan få en til å tro at den er lett. Den høye prisen ga også minus i margen.

  • Rask å jobbe med
  • Stille
  • Stilig design
  • Dyr
  • Ikke optimal plassering av knapper
90

God pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Trusted Reviews - februari 2019
Experttest av Dyson Supersonic

Cnet - maj 2016
Experttest av Dyson Supersonic