0 100 94 1

Test: Bosch BCH6LNG25 - Beste skaftstøvsuger

Stilig og velfungerende

Produkt: Støvsugere Type: Skaft Lydnivå: 72 dB Avtakbar håndenhet: Nei Filter: Vaskbart Ladetid: 6 timer Batteritid: 60 min Vekt: 3 kg

Hvis du mener at skaftstøvsugere per definisjon er stygge, bør du ta en titt på Bosch BCH6LNG25, også kalt Athlet. Den har et veldig stilig design og er tilgjengelig i flere farger, inkludert hvit og svart, og kan nesten sies å fungere som en interiørdetalj i hjemmet. Monteringen er veldig rett fram; støvsugeren består av tre komponenter som enkelt klikkes sammen.

På skaftet finnes det et digitalt display som informerer deg om når det er på tide å rengjøre filteret, og når støvsugeren må lades. Batteriet varer i omtrent en time, og på tre timer kan batteriet lades opp til 80 %. Det trengs imidlertid ytterligere tre timer for å lade batteriet helt fullt.

Det er tre forskjellige hastighetsmoduser: 1, 2 og Turbo. Effekten på modus 2 og spesielt på Turbo er høyere i forhold til modus 1, men trekker også mer batteri. Støvsugeren har et litium-ion-batteri på 25,5 volt, noe Bosch mener gir samme effekt som en standard støvsuger på 2400 watt.

Batteriet rekker kanskje ikke til hele huset
Støvsugeren lades ikke på ladestativ, men bare med ledning. Den er imidlertid helt selvstående, så den trenger ikke noe stativ for å stå oppreist. Dessverre har denne modellen ikke noen avtakbar håndenhet. Det finnes imidlertid diverse tilbehør, for eksempel for å støvsuge i sofaer eller i bilen. Dette selges imidlertid separat.

Vi i Villa har testet denne støvsugeren og er generelt veldig fornøyd med den. De beskriver den som veldig smidig å bruke i forhold til en vanlig støvsuger der man også må tenke på ledningen. De opplever den imidlertid som litt tung å håndtere hvis det er slik at man må løfte den over ulike hindringer.

De har også enkelte betenkeligheter angående batterilevetiden, som ikke er den beste hvis man bruker den i Turbo-modus. I testen måtte de gjøre støvsugingen i to omganger, da én lading ikke var nok til å komme over hele huset. Samlet sett mener de imidlertid at den fungerer veldig bra, og at den klarer å støvsuge opp det meste. Den blir også vår testvinner i kategorien skaftstøvsuger.

  • God størrelse på støvbeholderen
  • Selvstående
  • Flere forskjellige hastighetsmoduser
  • Ikke avtakbar håndenhet
94

Disse testene har vi gjennomgått

Vi i Villa - juli 2015
Experttest av Bosch BCH6LNG25