0 100 87 1

Test: Philips FC8721 - Høy miljøklassifisering og god luftrensing

Produkt: Støvsugere Prisklasse: Mellomklasse Lydnivå: 78 dB Filter: HEPA HEPA-klasse: HEPA 13 Motoreffekt: 650 W Energiklasse: A Ledningslengde: 8 m Handlingsradius: 11 m Vekt: 5 kg Posevolum: 5 L

Philips FC8721 er en støvsuger som leverer det meste av det man kan forvente seg av en moderne støvsuger, samt ytterligere noen smarte funksjoner. Den har energiklasse A, som må anses som bra, selv om det ikke er uvanlig. Ledningen er 8 meter lang, og den totale handlingsradiusen er 11 meter, som ligger innenfor rammen av det som kan anses som standard.

Effekten er justerbar med en liten bryter på selve støvsugeren. Posene til denne støvsugeren rommer 5 liter, og Philips hevder at støvsugeren har samme sugekraft etter 4 uker som da posen var ny. Det finnes en indikator som viser når det er på tide å bytte pose.

Ifølge Philips kan luftfilteret i støvsugeren filtrere bort støv og allergener fra luften i den utstrekning at utluften er renere enn den øvrige luften i rommet. Ellers følger det med et ekstra munnstykke for harde gulv, for eksempel parkett.

Stille og miljøvennlig
FC8721 får nokså gode vurderinger fra Råd & Rön, som blant annet gir ros for bærekraft og partikkelutslipp. Også miljøklassifiseringen og lydnivået får god omtale. Når det gjelder rengjøringsresultatet, er vurderingen også god, med unntak av for opptaket av dyrehår og hvor godt den kommer til i spor i tregulv, der støvsugeren havner midt på karakterskalaen.

Andre ting som får mindre gode vurderinger, er bryternes brukervennlighet og hvor lett støvsugeren er å håndtere i trapper. Råd & Rön er heller ikke veldig imponert over hvor godt FC8721 støvsuger tepper. Prosedyren for å bytte ut filteret og håndbokens utforming får rett og slett dårlig omtale.

  • God energiklassifisering
  • God luftrengjøring
  • Tvilsomt resultat på tepper og med dyrehår
87

Disse testene har vi gjennomgått

Best i test - April 2019
Experttest av Philips FC8721

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 Støvsugere