0 100 96 1

Test: Electrolux EUO9GREEN - Beste mellomklassestøvsuger

Stillegående og med miljøet i tankene

Produkt: Støvsugere Prisklasse: Mellomklasse Lydnivå: 65 dB Filter: HEPA HEPA-klasse: HEPA 13 Motoreffekt: 850 W Energiklasse: A Ledningslengde: 9 m Handlingsradius: 12 m Vekt: 8,35 kg Posevolum: 5 L

Electrolux` serie av Green-produkter er utviklet med spesielt fokus på miljøet. Akkurat denne støvsugeren er laget av 70 % gjenvunnet plast, og 92 % av alle komponenter i den kan resirkuleres. I tillegg er emballasjen laget av 100 % resirkulert materiale.

I tillegg til dette har Electrolux også tenkt på hjemmemiljøet ditt, da denne støvsugeren har såkalt Silent Air-teknologi og er svært stillegående. Offisielt er lydnivået på svært lave 65 dB, noe som tilsvarer lydnivået under samtaler. Ellers er effekten justerbar i fem trinn for ulike typer underlag, blant annet møbler, tynne tepper og harde gulv.

Klarer det meste, unntatt trapper
Denne støvsugeren får høyeste vurdering av alle testede modeller i Råd & Röns støvsugertest. Blant annet får den utmerket vurdering når det gjelder luftrensing, og pluss i margen for at filteret er vaskbart. Råd og Rön vurderer også bærekraften som veldig bra. Støvopptaket på forskjellige underlag får også ros, med unntak av dyrehår på tepper.

Selv om støvopptaket på tepper generelt sett regnes som god, får EUO9GREEN bunnkarakter for hvor enkelt det er å støvsuge tepper, til tross for den justerbare effekten (som Råd & Rön gir pluss for). Støvsuging i trapper er en annen ting som Råd & Rön ikke mener er helt enkelt med denne modellen.

Miljøfokuset, det lave lydnivået, den utmerkede miljøklassifisering og det gode resultatet gjør denne modellen til vår testvinner i denne prisklassen.

  • Stillegående
  • God energiklassifisering
  • Miljøvennlig
  • Noe tung
  • Komplisert å støvsuge trapper med
96

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare