0 100 90 1

Test: Electrolux PD91-8SSM - Beste premiumstøvsuger

Praktisk plasserte kontroller

Produkt: Støvsugere Prisklasse: Premium Lydnivå: 69 dB Filter: HEPA HEPA-klasse: HEPA 13 Motoreffekt: 460 W Energiklasse: A++ Ledningslengde: 9 m Handlingsradius: 12 m Vekt: 7,8 kg Posevolum: 5 L

Electrolux PD91-8SSM har et flertall funksjoner som gjør den til en brukervennlig og praktisk støvsuger. På toppen av støvsugeren er det et digitalt display som viser hvilken av de tre forskjellige effektmodusene man bruker, og også statusen for filteret og posen.

Effekten på støvsugeren er ellers justerbar ved hjelp av knapper på håndtaket, noe som betyr at du ikke trenger å bøye deg ned for å justere den. Det er også en knapp for å aktivere en automatisk modus. Det er også mulig å starte og stoppe støvsugeren ved hjelp av kontrollene på håndtaket.

Munnstykket har LED-belysning for å lette rengjøringen hvis belysningen ikke er optimal. Det følger også med et ekstra munnstykke samt et kombinasjonsmunnstykke med tre forskjellige moduser. Energiklassifiseringen på støvsugeren er utmerket, A ++.

Håndteringen av tepper imponerer ikke
Råd & Rön er ikke bare positivt innstilt til denne støvsugeren. Ting som reduserer karakteren, er blant annet evnen til å støvsuge dyrehår fra tepper, som får bunnkarakter, samt hvor lett det er å støvsuge tepper.

Støvsugeren får imidlertid bedre karakter på holdbarhet, partikkelutslipp, energiforbruk, samt for håndtak og kontroller. Støvsugeren vurderes også som veldig enkel å montere, og støvopptaket får generelt nokså høye karakterer.

  • Stillegående
  • Veldig god energiklassifisering
  • Kontroller på håndtaket
  • Ikke god til støvsuging av tepper
  • Tung
90

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare