0 100 83 1

Test: Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 - Bygget for å rengjøre etter hunder

Produkt: Støvsugere Prisklasse: Premium Lydnivå: 74 dB Filter: HEPA HEPA-klasse: HEPA 13 Motoreffekt: 800 W Energiklasse: C Ledningslengde: 8 m Handlingsradius: 11 m Vekt: 6,7 kg Posevolum: 3 L

Hvis du har dyr hjemme som røyter mye, kan Bosch BGS5335 absolutt være en modell å vurdere. Bosch markedsfører den som en støvsuger som er bra nettopp for støvsuging av dyrehår. For det formålet har den en spesiell ProAnimal-børste i munnstykket. Hvis det må rengjøres, kan du ta ut rullen uten å måtte ta av hele munnstykket.

Denne støvsugeren bruker ikke poser; støvet samles i stedet i en beholder som du tømmer manuelt ved behov. Støvsugeren har sensorer som sikrer at den alltid jobber med optimal effekt, og den har også et selvrensende filter. Hvorvidt filteret trenger rengjøring, kontrolleres automatisk av sensorer. Effekten er justerbar med en bryter på støvsugeren.

Støvsuger bra, men ikke så energieffektivt som man kunne ha ønsket

BGS5335 får den middels høye karakteren 69 av 100 hos Råd & Rön. Støvsugerens evne til å suge opp dyrehår og støvsuge i sprekker og mellomrom får høy vurdering, og også hvor godt luftfilteret fungerer og hvor holdbar støvsugeren er. Lydnivået får også pluss, og det målte nivået i Råd & Röns test er lavere enn det offisielle tallet.

BGS5335 har imidlertid bare energiklasse C, og den får også minus i margen for energiforbruket. I testen kommenteres også flere aspekter av støvsugerens håndterbarhet negativt, blant annet rengjøringen, bytte av filter, evnen til å støvsuge tepper og hvor praktisk den er når man støvsuger trapper.

  • God på dyrehår
  • Stillegående
  • God luftfiltrering
  • Lav energiklassifisering
  • Komplisert å støvsuge trapper med
83

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare