snow 3061152 1920

Test av snøfresere

Basert på 8 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi snøfreserne

Det finnes i dag tre forskjellige typer snøfresere: ett-trinns, to-trinns eller tre-trinns. I dag er alle snøfresere enten ett-trinns, to-trinns eller tre-trinns. En ett-trinnsmodell har én enkelt snøskrue som både tygger opp snøen og slenger den ut gjennom utkastet. To-trinns snøfresere har en separat enhet for å kaste ut snøen, noe som gjør at den kan bære en større last.

Enkelte modeller er tre-trinns og har da en ekstra snøskrue for bedre å kunne håndtere tung våt snø eller isklumper. Ett-trinnsmodeller mangler også som regel driv på hjulene, noe som betyr at de må skyves fram for hånd. Slike modeller er beregnet for enklere forhold, men er også lettere, smidigere og billigere.

Vi har delt snøfreserne inn i tre forskjellige prisklasser: budsjett, mellomklasse og premium. Vi har tatt hensyn til følgende aspekter i vår vurdering:

  • Ytelse ved forskjellige typer snø
  • Type (ett-trinns, to-trinns eller tre-trinns)
  • Arbeidsbredde
  • Arbeidshøyde
  • Kastelengde
  • Drivkilde
  • Om maskinen har elektrisk start
  • Om maskinen har oppvarmede håndtak

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomkassesnøfreseren Husqvarna ST 224 blir best i test. Toro Power Curve 1800 blir beste budsjettsnøfreser, og Cub Cadet 526 HD SWE blir beste premiumsnøfreser.

97
94
93

Derfor er Cub Cadet 526 HD SWE den beste premiumsnøfreseren

Cub Cadet 526 HD SWE, Husqvarna ST 324P og Toro Snow Max 724 QXE

Derfor er Cub Cadet 526 HD SWE den beste premiumsnøfreseren

Cub Cadet 526 HD SWE har det generelt høyeste prisbildet for alle snøfresere i denne prisklassen, men blir likevel vår testvinner. Den er tre-trinns, har god arbeidsbredde og arbeidshøyde, og en solid kastelengde. Ytterligere et par praktiske funksjoner forbedrer helhetsinntrykket enda mer.

Husqvarna ST 324P får høye vurderinger fra kundene, men henger bak Cub Cadet 526 HD SWE, hovedsakelig fordi den er "bare" to-trinns. Med tanke på arbeidsbredde, arbeidshøyde og kastelengde har den tilsvarende spesifikasjoner som Cub Cadet 526 HD SWE.

Toro Snow Max 724 QXE er en lettkjørt, tre-trinns maskin med smarte systemer for hastighet og annet. Den mangler imidlertid et par innebygde funksjoner som konkurrentene har. Den har også en lavere arbeidshøyde enn de andre to, noe som kan være verdt å vurdere om man bor et sted der det typisk faller større mengder snø.

Inntak og kastelengde

Husqvarna ST 324P og Cub Cadet 526 HD SWE har en arbeidshøyde på 58 cm, noe som er sjenerøst og et tall som ikke overgås av mange modeller på markedet i dag. Toro Snow Max 724 QXE har en arbeidshøyde på "bare" 46 cm, som i seg selv ikke er noe dårlig tall, men åpenbart dårligere enn konkurrentene i dette tilfellet.

Kastelengden er identisk for alle tre – opptil 12 meter. Med mindre du ikke har en veldig stor tomt, skal 12 meter absolutt være tilstrekkelig for å få ryddet garasjeoppkjørselen eller parkeringsplassen.

Funksjoner

Med tanke på at det er mørkt store deler av dagen om vinteren, må man ikke undervurdere innebygd belysning, og både Cub Cadet 526 HD SWE og Husqvarna ST 324P har dette. Begge har også oppvarmede håndtak.
Toro Snow Max 724 QXE mangler dessverre innebygd belysning og håndtaksvarme, men den har som de to andre et el-startsystem.

91
84
83

Derfor er Husqvarna ST 224 den beste mellomklassesnøfreseren

Husqvarna ST 224, Stiga ST 8051 AE og Toro SnowMaster 724 ZXR

Derfor er Husqvarna ST 224 den beste mellomklassesnøfreseren

Husqvarna ST 224 er best i denne prisklassen, mye basert på praktiske innebygde funksjoner og gode verdier for både arbeidsbredde og arbeidshøyde. Karakterene i tester er også generelt høye, men den får enkelte bemerkninger.

Toro SnowMaster 724 ZXR har en høy gjennomsnittsvurdering fra kjøperne, og den har også en del smarte innebygde funksjoner, samtidig som den mangler enkelte funksjoner man kanskje vil ha på en snøfreser. Selv om den har god kastelengde og god arbeidsbredde, er det nettopp mangelen på enkelte funksjoner som trekker ned i forhold til Husqvarna ST 224.

Stiga ST 8051 AE har god ytelse og nyttige funksjoner som innebygd belysning. Den har også et oppladbart batteri, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å kjøre over ledningen ved et uhell. Batteriet og laderen må imidlertid kjøpes separat. Denne snøfreseren har dessverre en noe mindre arbeidshøyde og arbeidsbredde enn konkurrentene, samt en kortere kastlengde.

Inntak og kastelengde

Husqvarna ST 224 er klart best når det gjelder arbeidsbredde og arbeidshøyde. Arbeidsbredden er den samme som på Toro SnowMaster 724 ZXR, men arbeidshøyden er betydelig bedre. Husqvarna ST 224 har en arbeidshøyde på 58 cm, mens Toro SnowMaster 724 ZXR ligger på 46 cm. Stiga ST 8051 AE har en arbeidsbredde på 51 cm og en arbeidshøyde på 30 cm.

Kastelengden er god på alle tre, men Toro SnowMaster 724 ZXR er best på dette området med en kastelengde på 12 meter. Husqvarna ST 224 har en kastelengde på 10 meter, og Stiga ST 8051 AE kan kaste snøen opptil 6 meter. Sistnevnte er et godkjent tall i seg selv, men fremstår som lite sammenlignet med konkurrentene.

Funksjoner

Toro SnowMaster 724 ZXR kan justere hastigheten automatisk etter hvor raskt du går, og den har også et såkalt "automatisk styringssystem" som skal gjøre den enklere å kjøre. Dessverre mangler også den elektrisk start og håndtaksvarme.

Husqvarna ST 224 har på den andre siden både elektrisk start og håndtaksvarme. Den har også høydejusterbare håndtak og innebygde frontlykter. Den har også justerbare slepekontakter, som er praktisk på gruset underlag for å unngå å få grus inn i maskinen.

Stiga ST 8051 AE har elektrisk start, men ikke oppvarmede håndtak. Det er også den eneste av de tre som drives med strøm, og siden batteriet er oppladbart, slipper man å styre med ledninger når man kjører maskinen.

90
83
82

Derfor er Toro Power Curve 1800 den beste budsjettsnøfreseren

Toro Power Curve 1800, AL-KO SnowLine 46 E og Cocraft SB46

Derfor er Toro Power Curve 1800 den beste budsjettsnøfreseren

Toro Power Curve 1800 blir vår testvinner i denne prisklassen. Den har en god kastelengde, elektrisk start i stedet for startsnor og god arbeidsbredde. Den har dessuten innebygde frontlykter og et spesielt system som gjør snøryddingen mer effektiv og forhindrer tilstopping i utkastet. Ifølge kjøperne er den utmerket for lettere arbeidstyper, men kanskje ikke like egnet for tung våt snø eller store snømengder generelt.

Cocraft SB46 skiller seg ut ved at den drives at et oppladbart batteri, noe som gjør at den har samme ledningsfrie bekvemmelighet som en bensindrevet snøfreser. Arbeidshøyden er imidlertid litt sparsom, og det er
i høyeste grad en maskin for lettere jobber, snarere enn store områder med våt snø.

AL-KO SnowLine 46 E har et dødmannsgrep som gjør den trygg å kjøre. I en test beskrives den som veldig enkel å montere og intuitiv i bruk. Den har også en god kastelengde. Testeren opplever imidlertid at maskinen ikke klarer å håndtere så stor snødybde som produsenten hevder.

Inntak og kastelengde

En arbeidsbredde på rundt en halv meter er nokså standard for snøfresere i denne prisklassen, og alle tre ligger rundt dette tallet, alle med en arbeidsbredde på 46 cm. Arbeidshøyden er 31 cm for Toro Power Curve 1800, 30 cm for AL-KO SnowLine 46 E og 25 cm for Cocraft SB46.

AL-KO SnowLine 46 E og Cocraft SB46 ligger på delt førsteplass når det gjelder kastelengde, da de kan kaste snøen opptil 10 meter. Toro Power Curve 1800 ligger imidlertid like bak med 9 meter, som også er et bra tall, og som i praksis kan virke ubetydelig mindre enn konkurrentene.

Funksjoner

Alle tre modellene er av typen ett-trinns. Dette er imidlertid ikke uvanlig for modeller i denne prisklassen. Ingen av dem har håndtaksvarme, noe man heller ikke kan forvente av snøfresere i denne priskategorien. Alle tre har elektrisk start, noe som er mer praktisk enn at man må starte maskinen med snor.