0 100 84 1

Test: Stiga ST 8051 AE - Ledning ikke nødvendig

Prisklasse: Mellomklasse Type: Ett-trinns Arbeidshøyde: 51 cm Arbeidsbredde: 30 cm Drivkilde: Strøm Effekt: Ikke oppgitt El-start: Ja Håndtaksvarme: Nei Kastelengde: 6 meter

ST 8051 AE er veldig praktisk da den har et oppladbart batteri, noe som betyr at du ikke trenger å stresse med ledninger når du er ute og kjører. Dette produktet er imidlertid en del av Stigas 80 V-konsept, der samme batteri kan brukes til flere enheter, og batteri og lader selges separat.

Denne modellen har en arbeidsbredde på 51 cm , som er et godt tall for denne prisklassen. Kastelengden er seks meter, som er kortere enn visse konkurrenter, men det burde likevel være tilstrekkelig for behovene i hverdagen. Håndtaket kan foldes sammen for lettere lagring, og innebygde frontlykter letter arbeidet på mørke vinterkvelder.

Vurderes som praktisk og stillegående

Denne modellen får karakter 4 av 5 av Aftonbladet. Testeren gir pluss for det faktum at den er oppladbar og har innebygd belysning, og han synes også den er nokså stillegående. Testeren mener at den uten problemer klarer å rydde gangveier og parkeringsplasser, men at den også fungerer på noe større flater.

Aftonbladets tester har ingen større negative ting å bemerke, men en ting å huske på med denne modellen er at den ikke er egnet til å kjøre på grusunderlag, da den mangler justerbare slepekontakter.

  • Oppladbart batteri
  • God arbeidsbredde
  • Innebygd belysning
  • Ingen håndtaksvarme
  • Noe liten kastelengde
  • Ikke justerbare slepekontakter
84

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - mars 2019
Experttest av Stiga ST 8051 AE

Aftonbladet - januari 2018
Experttest av tio snöslungor