0 100 91 1

Test: Husqvarna ST 224 - Beste mellomklassesnøfreser

For deg som fryser på hendene

Prisklasse: Mellomklasse Type: To-trinns Arbeidshøyde: 61 cm Arbeidsbredde: 58 cm Drivkilde: Bensin Effekt: 4,7 kW El-start: Ja Håndtaksvarme: Ja Kastelengde: 10 meter

For å gjøre snøryddingen litt mer behagelig har Husqvarna ST 224 både elektrisk start og oppvarmet håndtak. Kastelengden er god, 10 meter, og både arbeidsbredden og arbeidshøyden er bra, henholdsvis 61 og 58 centimeter.

Maskinens såkalte slepekontakter er justerbare avhengig av hvor nær bakken du vil at den skal gå. Dette er praktisk på grusunderlag for å unngå at maskinen suger grus inn i inntaket. ST 224 har også en del andre praktiske funksjoner, for eksempel høydejusterbart håndtak og innebygde frontlykter.

Bra for brøytekanter

I Aftonbladets snøfresertest har denne modellen blitt testet av to forskjellige testere og fått relativt høye karakterer fra begge. Den får blant annet ros for sin gode ytelse og sitt gode driv, og beskrives som en bra maskin for ting som rydding av brøytekanter.

Prosedyren for å svinge med snøfreseren er beskrives imidlertid som litt komplisert, da det krever at man frikobler hjulene med to separate håndtak. Den ene testeren opplever den som mer klumpete enn andre modeller i testen, og den andre ønsker at det hadde vært mer enn ett reversgir, samtidig som han mener den er for rask i første forovergir.

Denne snøfreseren blir vår testvinner i denne prisklassen.

  • Innebygde frontlykter
  • Oppvarmet håndtak
  • God arbeidsbredde
  • Oppleves som komplisert å svinge med
91

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - januari 2018
Experttest av tio snöslungor