0 100 84 1

Test: Husqvarna R112C - Lett å vedlikeholde

Kategori: Mellomklasse-frontrotorklipper Kraftkilde: Bensin Drivstofftank: 4 liter Bioklipping: Ja Motoreffekt: 6,4 kW Klippebredde: 85 cm Maks./min klippehøyde: 7 cm / 2,5 cm Girkasse: Hydrostatisk Lydnivå: 100 dB

Husqvarna har lagt arbeid i å gjøre denne kjøregressklipperen lett å vedlikeholde og kontrollere. Den har blant annet et foldbart hus for enkel tilgang til oljetanken, og drivstofftanken er gjennomsiktig slik at det skal være tydeligere hvor mye drivstoff man har igjen.

Gressklipperen har en såkalt hydrostatisk girkasse, som betyr at den har en trinnløs hastighetsjustering, og at du ikke trenger å stoppe klipperen for å skifte gir. Når du senker klippeaggregatet, starter knivbladene automatisk, og hvis du ønsker det, kan gresset bioklippes.

Kundene er alt annet enn fornøyd

Samlet sett synes ikke kjøperne at dette er en spesielt god maskin. De fleste klagene gjelder byggekvaliteten, da flere kunder har opplevd at maskinen har gått i stykker kort tid etter kjøp, og at den i mange tilfeller blir ødelagt igjen etter å ha kommet tilbake fra verkstedet.

Plusspunktene er ikke spesielt mange, men det er noen som mener at den likevel er smidig og lett å kjøre.

  • Hydrostatisk girkasse
  • Tydelig drivstofftank
  • Bioklipping
  • Byggekvaliteten oppleves som under pari
84

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - Januar 2019
Experttest av Toro Husqvarna R112C

Bygghemma
Kundrecensioner av Husqvarna R112C