0 100 92 1

Test: Stiga Villa 12 - Et gir for hver situasjon

Kategori: Mellomklasse-frontrotorklipper Kraftkilde: Bensin Drivstofftank: 3,8 liter Bioklipping: Ja Motoreffekt: 7,1 kW Klippebredde: 85 cm Maks./min klippehøyde: 8,5 cm / 2,5 cm Girkasse: Manuell Lydnivå: 100 dB

Stiga Villa 12 har en manuell, mekanisk girkasse med fem gir for fremoverkjøring og ett reversgir. Gressklipperen er forhjulsdrevet og bakhjulsstyrt, og hastigheten ved fremdrift er 9 km/t. Både rattet og setet er justerbart til en optimal komfort for føreren.

Som de fleste kjøregressklippere er denne modellen bensindrevet, og drivstofftanken rommer like under fire liter. Klipperen har en bioklippfunksjon, men dessverre ingen innebygd oppsamler. Dette er imidlertid tilgjengelig som separat tilbehør fra Stiga.

Tar seg ikke altfor lett opp bakker

Kundene er relativt fornøyd med hvordan denne gressklipperen presterer, og de mener at den til syvende og sist gir et godt resultat, da klippingen er både jevn og fin. En kunde forteller at klipperen sklir noe i oppoverbakker, noe som kan løses ved å rygge opp bakken i stedet.

Derimot reagerer enkelte negativt på at klippeaggregatet ikke leveres montert, men må monteres sammen av kjøperen. Det fortelles også om problemer med å lukke drivstoffkranen skikkelig.

  • Fem fremovergir
  • Bioklipping
  • God klippehøyde
  • Vanskeligheter i oppoverbakke
  • Drivstoffkranen oppleves som komplisert
92

Disse testene har vi gjennomgått

Bygghemma
Kundrecensioner av Stiga Villa 12