0 100 83 1

Test: Vitamix TNC 5200 - Kraftig og holdbar

Produkt: Blender Prisklasse: Premium Kapasitet: 2 liter Inkluderte kanner: 1 Effekt: 1200 watt Omdreininger per minutt: 30 000 Antall knivblader: 4 Antall hastigheter: 10 Pulsfunksjon: Nei

Vitamix TNC 5200 kan nesten beskrives som litt retro i designet. Utseendet leder tankene hen til gamle datamaskiner, med både analoge kontroller og hastighetsbryter i svart plast. Når det gjelder hastighet, er det ti forskjellige hastighetsinnstillinger å velge mellom. Den mangler imidlertid en konvensjonell pulsfunksjon.

Motoren er 1200 watt, og knivbladene er laserskåret og laget av rustfritt stål. Bladene kan rotere i alt fra 1000 omdreininger per minutt opp til 30 000, avhengig av hastighetsinnstillingen. Kannen har en patentert form som skal gjøre at innholdet hele tiden suges inn mot bladene. Kannen kan imidlertid ikke vaskes i oppvaskmaskin.

Kan varme suppe

Denne blenderen har blitt vurdert av bloggen Urban Vegan, og omtalen er nesten utelukkende positiv. Testeren roser blenderen for dens utmerkede funksjon, stilig design og meget gode holdbarhet. Hun peker også på at det også er mulig å lage varm suppe i blenderen, da bladene genererer varme hvis blenderen kjøres tilstrekkelig lenge.

Minuspunktene er få, men det er fortsatt noen. Testeren trekker fram at det ikke er mulig å vaske kannen i maskin, og at håndoppvasken ikke er helt enkel, avhengig av hva du har blandet. Hun forteller også at blenderen slår seg av ved overoppheting, helt uten advarsel. Testeren stikker heller ikke under stolen at prislappen ikke er den minste, men hun synes blenderen er verdt pengene.

  • Kraftig motor
  • Ti hastighetsvalg
  • God ytelse
  • Kan ikke vaskes i maskin
  • Ingen pulsfunksjon
83

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - November 2017
Experttest av Vitamix TNC 5200

Urban Vegan - november 2016
Experttest av Vitamic TNC5200