0 100 95 1

Test: Panasonic ES-LV65 - Stilig og med utmerket ytelse

Produkt: Shaver Type: Lineær Batteritid: 45 min Ladetid: 1 time Trimmer: Ja Våt/tørr bruk: Ja Display: Ja Medfølgende oppbevaringsveske: Ja

Hvis du er vant med designet til for eksempel Brauns barbermaskiner, kan denne se litt annerledes ut. I stedet for Brauns typiske "rette design" er hodet på ES-LV65 merkbart bredere enn håndtaket. Det er ikke dermed sagt at den er stygg; den er stilig designet i svart med høyglansede innslag.

Midt på håndtaket sitter en på/av-knapp, som dessuten har en liten spak man kan vri på for å låse den. Dette er praktisk, siden man da ikke trenger å bekymre seg for at barbermaskinen skal starte når den for eksempel er i kofferten. Håndtaket har også et innebygd display som blant annet viser batteriinformasjon og advarer når de indre bladene trenger rengjøring.

Hodet har et system med fem forskjellige blader og et såkalt Quick Lift-system som løfter opp flate skjegghår. Apparatet har sensorer som detekterer skjeggveksten og justerer skjærebevegelsene avhengig av skjeggtype. Dette skal også føre til mindre belastning på huden.

Utformet for å komme nærmere huden

Bladene er lett bøyde i lengden, og hodet er fleksibelt, noe som gjør det lettere å komme til for eksempel under haken. Hodet har en liten foldbar trimmer, som kan brukes hvis skjegget har blitt for langt. Hele apparatet er vanntett og kan brukes både med og uten barberskum.

I en anmeldelse hos ShaverCheck får dette apparatet mye ros for hvordan det er utformet, og hvordan det føles å holde i. Testeren liker også at apparatet jobber på høyeste kapasitet selv når batteriet er lavt. Apparatet får også et stort pluss i margen for resultatet, og testeren mener at det er en av de aller beste barbermaskinene han har testet.

Det er imidlertid ikke dermed sagt at det ikke finnes noe å utsette på denne modellen. Testeren opplever at den sliter med flate hårstrå, og han mener heller ikke at det er det beste valget hvis man har sensitiv hud. Videre mener han at reiseetuiet ikke er det beste, da det er laget av mykt stoff.

  • Tilpasser seg skjegget
  • Display
  • Trimmer
  • Kanskje ikke det beste valget hvis du har sensitiv hud
95

Disse testene har vi gjennomgått

Shavercheck - januari 2019
Experttest av Panasonic ES-LV65