0 100 87 1

Test: Foreo ISSA - Et design som skiller seg ut, men funksjonene er ikke blant de beste

Produkt: Elektrisk tannbørste Prisklasse: Premium Børsteinnstillinger: 8 Batteritid: 6 måneder Rotasjoner per min: 11 000 Børstehoder inkludert: 1 Timer: Ja Trykksensor: Ingenting oppgitt Innebygd display: Nei

Man skulle kanskje tro at det ikke går an å variere designet på en el-tannbørste noe særlig, og at alle ser omtrent like ut. Foreo ISSA motbeviser den påstanden. Håndtaket og børstehodet er laget i silikon, og designet er veldig minimalistisk. Hele børsten er ensfarget, og du kan velge å få den i et utvalg forskjellige farger.

Håndtaket har en diskret strømbryter samt pluss/minus knapper for å veksle mellom pusseinnstillinger. Børsten lades med en medfølgende USB-ledning som settes inn under en silikonklaff nederst på håndtaket. Batteritiden er meget imponerende. Foreo hevder at en fulladet børste holder til opptil 365 pussinger, og at børsten lades full igjen på en drøy time.

I henhold til bransjestandarden kan børstehodet byttes ut og finnes i to ulike varianter: ett i silikon og ett i silikon blandet med "vanlige" børstehår. Ifølge Foreo trenger førstnevnte kun å byttes hver tolvte måned. Den typen silikon som børstehodet er produsert av, er veldig motstandsdyktig mot bakterievekst, og dette bidrar til å gi børsten lengre levetid.

Godt førsteinntrykk, men problemer dukker opp

ISSA går ikke helt gjennom nåløyet i testen fra den engelske nettsiden Moo.Review. Testeren roser tannbørstens design og batteritid, og han synes den fungerer veldig bra for massering av tannkjøttet. Utover det er det ikke mye som imponerer han.

Til tross for at testeren synes det er en god idé med USB-tilkobling, er dessverre ledningen altfor kort, samtidig som det er veldig vanskelig å løfte klaffen som dekker ladetilkoblingen. Han synes også at tannbørsten føles veldig liten samtidig som selve børstehodet er enormt stort sammenlignet med andre merker.

Testeren opplever heller ikke pusseresultatet som tilfredsstillende. Tennene ble rene etter han pusset de første gang, men over tid bygget det seg opp plakk mellom tennene og ved kanten av tannkjøttet. Til syvende og sist syntes han det ikke ble like rent som med et vanlig børstehode. Et annet minus i margen er at etuiet som følger med, er noe for lite.

  • Utrolig god batteritid
  • Lang levetid på børstehodet
  • Stilig design
  • Ladetilkoblingen er vanskelig å komme til
  • Pusseresultatet er ikke så bra
  • Kort USB-ledning
87

Disse testene har vi gjennomgått

Moo.Review - september 2018
Experttest av Foreo ISSA