0 100 83 1

Test: Braun Oral-B Vitality Cross Action - God, men veldig grunnleggende el-tannbørste

Produkt: Elektrisk tannbørste Prisklasse: Budsjett Børsteinnstillinger: 1 Batteritid: 5 dager Rotasjoner per min: 7 600 Børstehoder inkludert: 1 Timer: Ja Innebygd timer: Nei Trykksensor: Nei

Denne tannbørsten kan beskrives som en introduksjonsmodell fra Oral-B. Det er en veldig billig modell som ikke har en overflod av funksjoner. For eksempel har den kun 1 pusseinnstilling og batteriet holder i kun 20 minutter, noe som tilsvarer ca. 5 dagers bruk. Det følger verken med etui eller ekstra børstehode med denne modellen.

Den har imidlertid en timer som hjelper deg med å vite når du har pusset i 2 minutter, samtidig som den vibrerer hvert 30. sekund. Den har også en trykksensor som sier ifra når du trykker børsten for hardt mot tennene. Samtidig er den vanntett, så det går helt fint å skylle av hele tannbørsten under springen når du har pusset ferdig.

Denne el-tannbørsten havnet på midten av skalaen da den ble testet av tannlegen Alex Treckam, som driver bloggen Dentistry Blogger. Han gir blant annet kritikk for at av/på knappen føles plastaktig og ikke særlig forseggjort. Han er heller ikke så fornøyd med at den ikke har noen trykksensor, eller at det ikke finnes noen batterimåler.

Batteriet holder ikke lenge

Nettopp batteriet er utilstrekkelig, mener Alex Treckam. Er man to stykker som deler tannbørsten varer den bare i to og en halv dag, noe som er uakseptabelt lavt. Tannlegen Alex Treckam gir også børsten minus i margen fordi den ikke pulserer under pussing, men kun roterer.

Han er imidlertid fornøyd med at en så billig el-tannbørste har timer, og børstehodet som følger med, er av hans favorittype. Til tross for at det kun finnes én pusseinnstilling, er denne innstillingen av en slik type som fungerer veldig bra mot for eksempel plakk.

  • Pusser bra
  • Billig
  • Har
  • Dårlig batteritid
  • Kun ett børstehode som følger med
  • Bare én pusseinnstilling
83

Beste pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Dentistry Blogger - november 2017
Experttest av Braun Oral-B Vitality Cross Action