0 100 87 1

Test: Braun Oral-B Smart 4 4000N - Smart el-tannbørste med appstøtte

Produkt: Elektrisk tannbørste Prisklasse: Mellom Børsteinnstillinger: 3 Batteritid: 2 uker Rotasjoner per min: 10 500 Børstehoder inkludert: 2 Timer: Ja Trykksensor: Ja Innebygd display: Nei

Smart 4 er et eksempel på en el-tannbørste fra Oral-B som støtter bluetooth. Med bluetooth kan du koble tannbørsten til mobiltelefonen din, og med en app fra Oral-B kan du få hjelp og tips til pussingen din. Den viser blant annet hvor lenge du har pusset og fører statistikk over hvor bra du pusser.

Tannbørsten har et design du lett kjenner igjen fra flere andre modeller fra Oral-B. Håndtaket har en enkel utførelse med en av/på-knapp som også brukes til å bytte mellom ulike pusseinnstillinger (tre stk.), og en indikator som viser når det er på tide å lade batteriet. Børsten har en innebygd trykksensor og en timer på 2 minutter.

Det følger med to børstehoder, og på ladebasen finnes det en holder til disse. Som vanlig med Oral-B er det flere ulike typer børstehoder å velge mellom. Batteriet holder i ca. 2 uker, noe som er utmerket.

Hvor brukervennlig er mobilappen?

En tester på Electric Teeth – en engelsk blogg dedikert til tannhygiene – mener at tannbørsten i seg selv er bra, men at den har visse ulemper sammenlignet med andre modeller fra Oral-B. For eksempel anser testeren det som et minus at det ikke følger med en holder til mobiltelefonen med tanke på mobilappens funksjonalitet, samt at dette er inkludert med alle andre modeller fra Oral-B.

Selv om testeren selv ikke er så glad i appen, ser han at den kan ha visse fordeler. Han opplever at det er litt for mye jobb å koble børsten opp til telefonen hver gang man skal pusse tennene, og påpeker samtidig at statistikken i appen vil være misvisende hvis man er to personer som deler tannbørste.

Testeren er heller ikke fornøyd med at man må bruke strømknappen for å bytte pusseinnstilling, og at man må bruke appen for å se hvilken innstilling som er aktiv under bruk. Han synes også det hadde være praktisk om man kunne se en mer detaljert batteristatus.

  • Støttes av mobilapp
  • Bra batteritid
  • Trykksensor
  • Følger ikke med mobilholder
87

Disse testene har vi gjennomgått

Electric Teeth - april 2018
Experttest av Braun Oral-B Smart 4 4000N