0 100 93 1

Test: Lindberg Atlas - Varmt fôr som gjør at barna kan sette seg i snøen uten problemer

Produkt: Vinterdresser Prisklasse: Mellomklasse Materialer: Fleece, nylon Knepping: Glidelås Alder: Ikke oppgitt Størrelser: 80–140 Pusteevne: 5 000 g/m²/24t Vannsøyle: 15 000 mm Avtakbar hette: Ja Fotstrikker: Ja Vann-/vindtett: Ja Reflekser: Ja

For å være sikker på at barna holder seg varme og tørre selv om de setter eller legger seg i snøen, har denne vinterdressen fleecefôr over baken og ryggen (ellers har dressen glatt fôr). Benåpningene er dessuten utstyrt med snølås.

Vannsøylen for denne dressen ligger på 15 000 mm, som er et bra tall. Pusteevnen er imidlertid "bare" 5 000 g/m²/24 t, noe som er lavere enn hos enkelte konkurrerende modeller. Det finnes reflekser i armer og ben, og bredden i bena og armene kan justeres med borrelås.

Mangler forsterkning på utsatte steder

I en test hos Sportamore vurderes denne dressen som lett i vekt og lett å komme seg ut av. De mener også at den holder godt på varmen, og at bevegelsesevnen er nokså god. Designet får også pluss i margen, og det samme får det myke fleecefôret og de myke bordene i ermene. Testerne mener også at det er godt med reflekser.

Sportamore kommenterer imidlertid den generelle mangelen på forsterkninger på knær og rumpe, som generelt er overflater som har mye slitasje. Testerne understreker også at man bør være nøye ved valg av størrelse, da Lindberg Atlas er liten i størrelsen.

  • Godt vannavvisning
  • Mange reflekser
  • Fleecefôr over rygg og rumpe
  • Liten i størrelsen
  • Ikke forsterket over rumpe og knær
93