0 100 87 1

Test: Crescent Elder - Rekker ikke så langt i oppoverbakke

Produkt: El-sykkel Rammetype: Unisex Modellår: 2018 Antall gir: 10 Støtdempere: Frontdempet Bremsetype: Skivebrems Vekt: 22,5 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 11,6 Ah Ladetid: 6 timer Maksimal rekkevidde: 85 km

Crescent Elder er en 10-girs el-sykkel med aluminiumsramme og girstyringssystem fra Shimano. Den kommer utstyrt med pakkeholder og har Crescent eget el-system E-going. Den har også hydrauliske skivebremser både bak og foran for best mulig bremseeffekt, samt låsbar forgaffel. Sykkelen har også en innebygd USB-port for lading av for eksempel smarttelefon.

Maksimal rekkevidde i henhold til produsenten er 85 km, og når batteriet er oppbrukt, tar det omtrent seks timer å lade det helt opp igjen. Batteriet kan enten lades rett på sykkelen eller det kan løsnes og tas med inn hjem eller på kontoret.

Går den for fort?

Crescent Elder får nokså høye karakterer fra Testfakta. De gir den høye karakterer når det gjelder bruk og konstruksjon, og de mener den er lett å håndtere. Ifølge produsentens opplysninger måler de også en rekkevidde på 83 km på flatt underlag med maksimal assistanse.

I oppoverbakke er rekkevidden desto dårligere, og Testfakta gir dårlige karakterer på dette området. De er heller ikke imponert over sykkelens bremsevirkning. Med assistansen aktivert overskrider sykkelen også den lovbestemte hastighetsgrensen, noe Crescent i en kommentar til testen sier ikke er noe de selv observerte i sine egne tester.

  • USB-port for lading
  • Hydrauliske bremser
  • Godt bygget
  • Dårlig rekkevidde i motbakke
  • For høy hastighet målt i test
87

Disse testene har vi gjennomgått

Testfakta - maj 2018
Experttest av åtta elcyklar