0 100 90 1

Test: HIMO Z20 - Kompakt el-sykkel som er perfekt for bypendling

Produkt: El-sykkel Rammetype: Unisex Modellår: 2020 Antall gir: 6 Støtdempere: Udempet Bremsetype: Skivebrems Vekt: 21,6 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-Ion Batterikapasitet: 10 Ah Ladetid: 5 timer Maksimal rekkevidde: 80 km

HIMO Z20 er på mange måter en annen type modell av el-sykkel sammenlignet med de andre modellene i denne testen. Det er en kompakt sykkel som også er sammenleggbar, så den er veldig enkel å oppbevare og egner seg kanskje best for pendling i bymiljø snarere enn på landevei. Den veier imidlertid litt over 20 kg, så den er kanskje ikke noe du vil bære rundt på altfor lenge.

Sykkelen har et digitalt display som viser avstand, hastighet og batterinivå. Det er tre moduser: vanlig sykling, ren el-drift og sammensatt/blandet. Den klarer en vekt på opptil 100 kg, så selv litt større voksne kan sykle rundt på denne modellen. El-driften varer i ca. 80 km, og du lader deretter fullstendig opp på bare 5 timer.

Pumpe er inkludert, men den er svak
HIMO Z20 får gode vurderinger fra australske Channel News. Testeren roser den for god ytelse og hastighet, samt for de tre forskjellige driftsmodusene. Hun mener også at det er en pent designet sykkel, og at det er veldig praktisk at den kan felles sammen.

Testeren opplever imidlertid at batteriet lades ut veldig raskt når man kjører på ren el-drift, noe som kan oppleves som upraktisk da det tross alt tar 5 timer å lade opp batteriet. En liten sykkelpumpe, som oppbevares under setet, medfølger, noe testeren gir pluss for. Hun påpeker imidlertid også at det er en ganske liten pumpe som ikke klarer mer enn det helt grunnleggende.

  • God ytelse
  • Integrert ferdcomputer og display
  • Sammenleggbar
  • Batteriet tømmes relativt raskt ved ren elektrisk drift
  • Den medfølgende pumpen er litt svak
  • Kan ikke brukes med sykkelsete
90

Disse testene har vi gjennomgått

Channel News Australia – november 2020
Experttest av HIMO Z20