0 100 96 1

Test: Batavus Harlem E-Go - Beste herresykkel

Velbygd og stilig el-sykkel

Produkt: El-sykkel Rammetype: Herre Modellår: 2021 Antall gir: 7 Støtdempere: Udempet Bremsetype: Skivebrems Vekt: 22 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-Ion Batterikapasitet: 11 Ah Ladetid: 4 timer Maksimal rekkevidde: 90 km

Batavus Harlem E-Go er en syvgirs el-sykkel med aluminiumsramme og girstyringssystem fra Shimano. Den er utstyrt med pakkeholder og rammelås. Den har også hydrauliske skivebremser både bak og foran for best mulig bremseeffekt. Motoren er midtmontert og produsert av Yamaha.

Maksimal rekkevidde er ifølge produsenten 90 km, og når batteriet er utladet, tar det omtrent 4 timer å lade det helt opp igjen, noe som er fullt sammenlignbart og til og med enda bedre enn mange konkurrenter. Batteriet kan enten lades rett på sykkelen eller løsnes og tas med hjem eller på kontoret.

(mellanrubrik)
Denne el-sykkelen får gode karakterer fra M3 og deres merke "M3 anbefaler". De kaller den for en av de peneste el-syklene de har testet, og roser den slanke rammen og mattsvarte overflaten. De mener også at den er velbygget og stabil, med god kraft i motoren. Styret og salen får også pluss for komfort.

Karakteren senkes blant annet av girkassen; testeren opplever at det er vanskelig å gire til sjette gir i situasjoner der man legger ekstra kraft på pedalene, for eksempel i oppoverbakke. Bakdekkets grep er heller ikke det beste i alle situasjoner, og akselerasjonen får heller ikke høyeste vurdering.

  • Pen
  • Velbygd
  • God komfort
  • Varierende girsystem
  • Svak akselerasjon
  • Bakdekket griper ikke alltid like godt
96