0 100 93 1

Test: Crescent Elina - Svenskprodusert kvalitetssykkel

Produkt: El-sykkel Rammetype: Dame Modellår: 2021 Antall gir: 7 Støtdempere: Udempet Bremsetype: Skivebrems og navbrems Vekt: 25,2 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-Ion Batterikapasitet: 11,6 Ah Ladetid: 6 timer Maksimal rekkevidde: 80 km

I over hundre år har Svenska Crescent drevet med både utvikling og produksjon av sykler i Varberg. Selv om denne modellen har en del deler fra andre produsenter, for eksempel bremser fra Shimano, lager de også mye selv. El-ystemet i Elda er Crescents eget E-Going-system, og de har også produsert rammen selv og gir 10 års garanti på denne.

Denne sykkelen er på en måte veldig praktisk når det gjelder å pakke med seg ting. Hvis du har en veske eller kurv med såkalte AVS-fester, kan disse enkelt klikkes på og av pakkeholderen. Du trenger derfor aldri å bekymre deg for at vesken skal trille av, eller for at du må bruke altfor mye tid på å feste vesken på pakkeholderen.

Bytter gir veldig fint, men batteriet krangler
Crescent Elina får blandet omtale av M3. Testeren gir den ros for girsystemet, som blir beskrevet som lynraskt, og som fungerer helt uten problemer. Pedalbremsen og komforten er andre ting som hever vurderingen.

På den andre siden opplever testeren problemer med batteriet. Crescent har en tjeneste som heter Koppla, som gjør at et batteri bare fungerer med én bestemt sykkel. M3 hadde imidlertid problemer med å få dette til å fungere og måtte be om et nytt batteri. Testeren opplevde også problemer med at el-assistansen ble koblet inn så fort man slutter å tråkke, noe som fører til en del lufttråkking og rykkete tempo.

  • God byggekvalitet
  • Feilfritt girsystem
  • God komfort
  • Crescents Koppla-tjeneste kan være et problem
  • Mye lufttråkking
93

Disse testene har vi gjennomgått

M3 – juni 2020
Experttest av Crescent Elina