0 100 91 1

Test: Crescent Elton - Beste unisex-sykkel

Strømlinjeformet design

Produkt: El-sykkel Rammetype: Unisex Modellår: 2018 Antall gir: 10 Støtdempere: Nei Bremsetype: Skivebrems Vekt: 22,2 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 11 Ah Ladetid: 6 timer Maksimal rekkevidde: 80 km

Mens andre modeller ofte har en turcomputer montert midt på styret, har Crescent Elton en turcomputer som er fullt integrert i styret, og et T-formet display som viser turdata. Batteriet er semi-integrert i rammen, noe som gir sykkelen et slankere design, i motsetning til modeller der batteriet er plassert helt utenpå.

Ellers er sykkelen utstyrt med pakkeholder og hydrauliske skivebremser fra Shimano både foran og bak. Markedslederen Shimano har også bidratt med blant annet girbryteren. El-systemet er Crescents egne system E-going, og rammen er laget av aluminium. Det er 10 gir å velge mellom, og batteriet har en rekkevidde på opp til 80 km.

Displayet imponerer

Aftonbladet er ikke utelukkende positive til denne el-sykkelen. De gir ros for det integrerte displayet, som de synes er veldig pent. Videre mener de at den føles kvikk og rask å kjøre.

De mener derimot at motoren føles svak i oppoverbakker, og de skriver at sykkelens sportslige design gjør at komforten lider. Testeren reagerer også på den bakre sprutskjermen, som er for kort til å utføre sin funksjon fullt og helt, noe som gir flekker på ryggen til den som sykler.

  • Hydrauliske skivebremser
  • Integrert turcomputer og display
  • Slankt design
  • Motoren oppleves som svak i oppoverbakke
  • Dårlig fungerende sprutskjerm
91

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar