0 100 85 1

Test: Crescent Elora - Lad mobilen mens du sykler

Produkt: El-sykkel Rammetype: Dame Modellår: 2018 Antall gir: 7 Støtdempere: Nei Bremsetype: Fotbrems, Skivebrems Vekt: 26,7 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 11 Ah Ladetid: 5 timer Maksimal rekkevidde: 80 km

Crescent Elora har fem forskjellige effektmoduser å velge mellom, og sykkelen kan selv registrere hvor mye assistanse som er nødvendig. Skulle du for eksempel rulle inn i en oppoverbakke og begynne å tråkke hardere, gir motoren deg litt ekstra hjelp. All informasjon om effektmodus, rekkevidde (opp til 80 km) og hastighet som vises på sykkelens LCD-display.

Batteriet er montert under pakkeholderen og kan løsnes og tas med inn. Motoren er Crescents egenutviklede system E-going, og girbryteren og bremsene er laget av Shimano. Motoren er sentralt plassert for best mulig balanse, og det finnes syv forskjellige brytere å velge mellom. Sykkelen har også en innebygd USB-port for lading av for eksempel smarttelefon.

Testerne har enkelte betenkeligheter

Aftonbladet gir denne sykkelen 3 av 5 i karakter. De roser den blant annet for at den gir en kvalitetsfølelse, og at den midtmonterte motoren gjør den velbalansert. Motoren kan hjelpe til i hastigheter opp til 25 km/t, og under disse forholdene synes testeren at el-driften er jevn.

Hvis man overskrider 25 km/t, slår motoren seg av automatisk, og i denne modusen opplever testeren at motoren har en tendens til å bremse litt når man tråkker. Testeren opplever også sykkelen som ganske dyr og mener at det finnes konkurrerende modeller som gir mer for pengene.

  • Innebygd lås
  • USB-port for lading
  • Noe kort rekkevidde
  • Tung
85

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar