0 100 92 1

Test: Robomow RS615U - God i oppoverbakke

Produkt: Robotgressklippere Prisklasse: Mellomklasse Anb. areal: 1600 m² Maks helling: 36 % Klippehøyde: 8 cm Klippebredde: 56 cm Maks. klippehøyde: 2 cm Mobilapp: Ja Regnsensor: Ja Bredde (Mål): 31 mm Høyde (Mål): 66 mm Dybde (Mål): 74 mm Lydnivå: 74 dB Batteritid: 70 min Batteritype: Li-On Ladetid: 120 min Vekt: 20 kg

Anbefalt areal for denne modellen er 1600 m², men Robomow oppgir at den har en maksimal rekkevidde på opptil 3000 m². Klippebredden er veldig god, 56 cm, og den klarer skråninger på opptil 36 grader. Hvis du er ute etter litt høyere gress etter klippingen, kan du stille denne klipperen til å klippe med høyde på opptil 8 cm. Skulle det begynne å regne, går gressklipperen tilbake til ladestasjonen automatisk.

Dette er ikke den mest stillegående robotgressklipperen på markedet. Lydnivået ligger på 74 desibel, noe som tilsvarer støynivået på en støvsuger. En tilhørende mobilapp gir deg tilgang til en rekke innstillinger og informasjon om gressklipperen, og det er blant annet mulig å opprette opptil syv forskjellige klippesoner. Appen krever imidlertid at du er innenfor rekkevidde av gressklipperens Bluetooth-sender.

Klipper bra, selv på ujevne underlag

Robomow RS615U får den høyeste karakteren blant 30 forskjellige gressklippere som er testet av Råd & Rön. Den får høy score blant annet på energiforbruk og hvor bra den er på å klippe i skråninger. Klippeevnen får også generelt høye vurderinger, blant annet når det gjelder klipping av vått gress, langt gress og klipping på ujevnt underlag.

Råd & Rön opplever imidlertid at den er høylytt, og de er heller ikke imponert over gressklipperens evne til å håndtere hindringer, som blomsterrabatter, altaner og trær. Gressklipperens størrelse og oppbevaringsmulighetene er også noe som ikke får særlig gode vurderinger.

  • Mobilapp
  • Regnsensor
  • God klippeevne
  • Noe høylytt
  • Tvilsom evne til å håndtere hindringer
92

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 30 robotgräsklippare